27 / 04 / 2024

TCDD Genel Müdürlüğüne Ait Taşınmaz Kira Yönetmeliği yürürlüğe girdi!

TCDD Genel Müdürlüğüne Ait Taşınmaz Kira Yönetmeliği yürürlüğe girdi!

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu  tarafından tescillenen TCDD Genel Müdürlüğüne ait taşınmazlar, Kültür ve Turizm  Bakanlığından ve ilgili birimlerden izin alınmadan kiraya verilemeyecek



 TCDD Genel Müdürlüğünce hazırlanan 'TCDD Genel Müdürlüğüne Ait Taşınmaz  Kira Yönetmeliği' Resmi Gazete"nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe  girdi.
               
Kuruluşa ait taşınmazların kiralanmasına ilişkin usul ve esasları  düzenleyen yönetmeliğe göre, kiralama işlemlerinde imar planında 'TCDD alanı'  ve 'TCDD hizmet alanı' olarak ayrılan taşınmazlar ancak imar planı değişikliği  yapılarak kalıcı yapı içerecek şekilde kiralamaya konu olabilecek.
               
Kiraya verilecek taşınmazların öncelikle işletmecilik faaliyetleri  açısından gerekli olup olmadığı tespit edilecek. Kültür ve Tabiat Varlıklarını  Koruma Kurulu tarafından tescillenen taşınmazlar, Kültür ve Turizm Bakanlığından  ve ilgili birimlerden izin alınmadan kiraya verilemeyecek.
               
Bu yönetmeliğe göre yapılacak ihalelere katılabilmek için kanuni  ikametgah sahibi olmak, gerekli nitelik ve yeterliğe haiz bulunmak, istenilen  teminat ve belgeleri vermek zorunlu olacak.
               
Kiralama bedeli, TCDD Genel Müdürlüğünce tespit edilecek, edilemediğinde  ihale yetkilisinin onayıyla bedel tahmini yapılmadan kapalı teklif usulüyle ihale  yapılacak.
               
İhale komisyonu ve şartnameye ilişkin detayların yer aldığı düzenlemeye  göre, pazarlık usulü ile yapılan ihaleler dışında tüm ihalelerin ilan edilmesi  zorunlu olacak. İhale için istekli olanlardan ihale konusu olan işin bir yıllık  tahmini bedelinin yüzde 3"ünden az olmamak üzere geçici teminat alınacak.
AA


Geri Dön