28 / 03 / 2024

TCK, yol yapım çalışmaları için ödenek talep etti!

TCK, yol yapım çalışmaları için ödenek talep etti!

Türkiye Cumhuriyeti Karayolları (TCK) Genel Müdürlüğü, bölünmüş ve tek yol yapımı ile asfalt yapım onarım çalışmaları için, geçen ay, DPT'den toplam 3 milyar TL ek ödenek talep etti



Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Karayolları Genel Müdürlüğü, 2009 yılı yatırım programında yer alan yatırımlarını tamamlayabilmek için 3 milyar TL'lik ek ödenek talebini DPT Müsteşarlığı'na iletti. Ocak ayından bu yana 2 milyar 470 milyon TL yatırım harcaması yapan TCK Genel Müdürlüğü, ek ödenek verilmesiyle 2009 hedefleri arasında yer alan 1700 kilometre bölünmüş, 500 kilometre tek yol yapımı ile 17 bin 500 kilometrelik asfalt yapım onarım çalışmalarına devam edecek.

Rutin çalışmalar kapsamında bakım, kaza kara noktası iyileştirmesi, otoyollarda üst yapı onarımları ve deprem güçlendirme çalışmalarını yürütecek olan Karayolları, trafik güvenliğine yönelik olarak bin 100 kilometresi bitümlü sıcak karışım olmak üzere 17 bin 500 kilometrelik asfalt yapım onarımı gerçekleştirmeyi hedefliyor.

TCK Genel Müdürlüğü'nün, trafik güvenliğine yönelik oto korkuluk, yatay ve düşey işaretleme çalışmalarının da sürdürdüğü bildirildi.
AA


Geri Dön