24 / 04 / 2024

TDUB Gayrimenkul Değerleme Eğitimi Nisan-Mayıs 2014 Programı!

TDUB Gayrimenkul Değerleme Eğitimi Nisan-Mayıs 2014 Programı!

Eğitim programı, 31 Mayıs-1 Haziran 2014 tarihlerinde düzenlenecek “Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı Sınavı”na hazırlanmak isteyen, meslekle ilgili, temel bilgilere sahip, asgari dört yıllık üniversite mezunu veya üniversite 4. sınıf öğrencilerine yönelikt




Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği-TDUB kanunla kurulmuş, tüzel kişiliği haiz, kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. 2499 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 40/D maddesine dayanılarak, Bakanlar Kurulu’nun 30.10.2009 tarihli kararı ile kabul edilen Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği Statüsü 17.12.2009 tarih ve 27435 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği’nin üyeleri, sermaye piyasası mevzuatına göre gayrimenkul değerleme uzmanlığı lisansına sahip olan değerleme uzmanlarından oluşmaktadır.


SPK Lisanslama Sınavına Yönelik Gayrimenkul Değerleme Eğitimi Nisan-Mayıs 2014 Programı:

Eğitim İçeriği ve Amacı: Değerleme sektörü çalışanlarının lisanslama sınavlarına hazırlanmalarına katkıda bulunmak amacıyla eğitim programı düzenlenmiştir. Eğitim programı, Sermaye Piyasası Kurulu’nun mevzuatına uygun olarak 31 Mayıs-1 Haziran 2014 tarihlerinde düzenlenecek “Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı Sınavı”na hazırlanmak isteyen, meslekle ilgili, temel bilgilere sahip, asgari dört yıllık üniversite mezunu veya üniversite 4. sınıf öğrencilerine yöneliktir. Eğitimin içeriği, sınav modülleri ve onların alt başlıklarından oluşacaktır. Ayrıca eğitimler sırasında önceki sınavlarda çıkmış sorulara ve çözümlere de yer verilecektir. Eğitime iştirak eden katılımcılara katılım sertifikası verilecektir.

Eğitim Programı: Eğitimler aksi belirtilmedikçe 09:00-18:00 saatleri arasında olacaktır. Eğitim programı 26-27 Nisan Mesleki Mevzuat ve Etik Kurallar, 3-4 Mayıs İlgili Vergi Mevzuatı, 10-11 Mayıs Gayrimenkul Değerleme Esasları, 17-18 Mayıs Temel Finans Matematiği ve 24-25 Mayıs İnşaat Muhasebesi şeklinde düzenlenecektir. Eğitim süresi her modül için 16 saat öngörülmektedir.

Kontenjan, Kayıt ve Katılım Ücreti: Kontenjan 40 kişi ile sınırlıdır ve her bir modül için tek sınıf açılacaktır. Katılımın 12 kişiden az olması durumunda sınıf açılmayacaktır. Katılım ücreti her bir eğitim modülü için sabit olup 350 TL’dir. Adaylar istedikleri modül veya modüllere katılabilirler. Eğitim ücretine çay-kahve-kurabiye ikramları ve eğitim dokümanları dahildir. 





Geri Dön