25 / 04 / 2024

TDV Suriye’deki 66 camiyi yeniden inşa edecek!

TDV Suriye’deki 66 camiyi yeniden inşa edecek!

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Suriye’de terör nedeniyle yıkılan ve zarar gören 66 camiyi yeniden inşa edecek. TDV Genel Müdürü Mustafa Tutkun, gönüllerini buluşturacak birlik mekanları camiler inşa ettiklerini belirtti.



Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Suriye’de Çobanbey, Azez, Cerablus’ta terör nedeniyle yıkılan ve tahrip olan 66 caminin onarımını yapacak. Bu kapsamda Cerablus’ta Camii Kebir, Nur Camii ve Hasan Camii’nin onarımı tamamlanarak yeniden ibadete açıldı.


TDV Genel Müdürü Mustafa Tutkun, dünyanın dört bir tarafından ümmetin her bir ferdinin kalplerini ve gönüllerini buluşturacak birlik mekânları camiler inşa ettiklerini söyledi.


TDV’nin Kocatepe Camii’nin temeline attığı ilk harcın ardından bugüne kadar ülkemizde 3 bin 603, 25 ülkede ise 100’ün üzerinde cami ve eğitim binası yaptığını vurgulayan Tutkun, “Vakfımızın halen yurt dışında 5 ülkede 5 cami inşaatı, 9 ülkede de 10 camii yer tahsis ve projelendirme işlemleri olmak üzere 15 cami projesi bulunuyor. Türkiye’de ise 9 ilde 14 caminin inşaatı, 13 ilde ise 23 caminin proje ve yer tahsis işlemleri devam ediyor” dedi. 


“Suriye’de 66 cami inşa onarıyoruz”


Mustafa Tutkun, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye'nin kuzeyinde yürüttüğü Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terörden temizlenen Çobanbey, Azez, Cerablus’ta 66 caminin tamiratını yapacaklarını söyledi. Tutkun, bu kapsamda Cerablus’ta Camii Kebir, Nur Camii ve Hasan Camii’nin onarımı tamamlanarak ibadete açıldığını vurguladı. 


Tutkun, “Dünyanın dört bir tarafında yaptığımız camiler ümmet coğrafyasının sevinci haline geldi. Fırat Kalkanı operasyonunda terör unsurlarından temizlenen bölgelerle ilgili Çobanbey, Azez, Cerablus’ta Başbakanlıkla birlikte ortak 66 caminin yapım ve onarım kararını aldık.  Cerablus’ta Camii Kebir, Nur Camii ve Hasan Camii’nin onarımı tamamlanarak ibadete açtık” dedi.


“Ülkemizde terörden zarar gören 127 camii ibadete açtık”


Tutkun, Doğu ve Güneydoğu’da PKK terör örgütünün hasar verdiği 127 camiyi de Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak yeniden ibadete açtıklarını vurgulayarak, “Milletimizin yaptığı yardımlarla hasar gören camilerimizi 6 milyon 960 bin 726 TL harcanarak ibadete tekrar açtık” diye konuştu.




Milat


Geri Dön