19 / 03 / 2024

TED Çorum Koleji açıldı!

TED Çorum Koleji açıldı!

Türk Eğitim Derneği (TED) Çorum Koleji dün düzenlenen törenle eğitime açıldı. Ayarık Bağları mevkiindeki TED yerleşkesinde gerçekleşen açılışa Vali Sabri Başköy ve CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse de katıldı...




Türk Eğitim Derneği (TED) Çorum Koleji dün düzenlenen törenle eğitime açıldı. Ayarık Bağları mevkiindeki TED yerleşkesinde gerçekleşen açılışa Vali Sabri Başköy, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Çorum eski Milletvekili Feridun Ayvazoğlu, Belediye Başkan Vekili Zeki Gül, Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, CHP İl Başkanı Cengiz Atlas, Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, bazı daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sanayici ve işadamları ile çok sayıda davetli katıldı.


Öğrenci velilerinin büyük ilgi gösterdiği törene katılan protokol mensupları, anasınıfı öğrencileri tarafından çiçeklerle karşılandı.


Renkli gösterilerin yer aldığı törende TED Çorum Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kenan Dalgıç, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erkan Çifçi ve Kurucu Temsilcisi Mustafa Eren Dalgıç da hazır bulundu.


Törene katılamayan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı da gönderdiği mesajla TED Çorum Koleji’nin hayırlı-uğurlu olmasını diledi.


AÇILIŞ COŞKUSUNA ORTAK OLDULAR


Sunuculuğunu Uğur Çınar’ın üstlendiği tören programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı.


Açış konuşmasını TED Çorum Koleji Kurucu Müdürü Sevgin Kurtuluş’un yaptığı törende kürsüye gelen Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kenan Dalgıç da davetlilere hitaben bir konuşma yaptı.


TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu’nun günün anlam ve önemine dair konuşması sonrası kürsüye davet edilen Belediye Başkan Vekili Zeki Gül ve Vali Sabri Başköy de sırasıyla birer selamlama konuşması yaptılar.


Kuruluşundan bugüne Türk Eğitim Derneği’ni anlatan tanıtım filmi gösterisiyle devam eden törende sahneye gelen Ada Su Karan, Nil Su Güleş ve İrem Köylüoğulları isimli öğrenciler çeşitli sunumlar yaptılar. Müzik Öğretmeni Özgün Aykaç yönetiminde sahne alan öğrenciler bazı marşları seslendirdi. Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Topluluğu ise Çorum yöresi oyunlarını sergiledi.


Program çerçevesinde açılış töreni anısına Vali Sabri Başköy, TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Gamze Aşçıoğlu Öz’e hediye verildi. Hediyeleri Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, TED Çorum Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kenan Dalgıç, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erkan Çifçi ve Kurucu Temsilcisi Mustafa Eren Dalgıç takdim etti.


Plaket töreninin ardından açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri, ilkokul birinci sınıf öğrencileriyle birlikte pasta da kestiler.


Okul gezisiyle devam eden açılış töreni, kokteyl ile sona erdi.


PEHLİVANOĞLU: ‘İNSAN YETİŞTİRİYORUZ’


TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, “Öncelikle insan yetiştirme gayretindeyiz” dedi.


TED Çorum Koleji açılışında konuşan Selçuk Pehlivanoğlu, Türkiye’nin kişiden kişiye değişmeyen bir ana eğitim programına ihtiyacı olduğunu söyledi.


Eğitim sistemi üzerine yaptığı değerlendirmelerle dikkat çeken Pehlivanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:


“Türk eğitim sistemi, çocuklarımızı akademik zekaya mahkum ediyor. Halbuki dünyada sosyal zekanın ardından bugün kültürel zeka tartışılmaya başlandı. Biz akademik zekaya takılıp kaldık ve eğitim sistemimizi akademik başarıyla sınırladık.


TED olarak öncelikle insan yetiştirme gayretindeyiz. Milletin değerlerine saygılı, Atatürk ilke ve inkılaplarını benimsemiş, bilimin ışığında hayatına yön veren insanlar yetiştirmeyi hedefliyoruz. Çocuklarımıza İngilizce öğretiyoruz ancak kendi dillerini de en iyi şekilde öğrenmeleri imkanını sunuyoruz. Çünkü kendi dilini bilmeyen başka dilleri tam anlamıyla öğrenemez. Kurulduğu döneme bakıldığında TED, misyoner okullarına karşı milli bir model oluşturmuştur. Bugün TED meşalesi tüm Türkiye’yi aydınlatıyor.


Okulumuzu gezdiğinizde dersliklerde akıllı tahta yok diye endişelenmeyin, zira biz akıllı tahta yerine akıllı öğretmenlere inanırız. Bunun için öğretmenlerimizi özenle seçtik. Ayrıca dernek olarak eğitim bursları da veriyoruz. Bu alanda çalışma olmazsa eğitimde adaletten söz edilemez. O nedenle herkese el uzatmak mecburiyetindeyiz.


Dersaneleri sadece kanunla yasaklamak sorunu çözmez, önce bu alandaki ihtiyacı gidermek gerek. Testle tost arasına sıkışmış bir eğitim sistemiyle karşı karşıyayız. İyi eğitilmeyen genç nüfus, bu ülke için risk anlamı da taşıyor. Bu yüzden kişiden kişiye değişmeyen bir ana eğitim programı istiyoruz. TED meşalesini Çorum’daki öğrencilerimize emanet ediyor, kolejimizin hayırlı-uğurlu olmasını diliyoruz.”


GÜL’DEN YASAKSIZ EĞİTİM VURGUSU


Belediye Başkan Vekili Zeki Gül, Türkiye’nin demokratikleşme alanında son yıllarda önemli mesafe kat ettiğini, eğitim-öğretimin de bu gelişmelerden nasibini aldığını söyledi.


Geçmişte sırf kılık-kıyafeti ve düşüncesinden dolayı yasakçı zihniyet tarafından okullara alınmayan ve yerlerde sürüklenen öğrencilere şahit olduklarını hatırlatan Zeki Gül, “Günümüzde öğrencilerimizin son derece demokratik koşullarda öğrenim görmesi mutluluk verici” dedi.


2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı’yla birlikte ilk öğrencilerini kabul eden TED Çorum Koleji’nin hayırlı-uğurlu olmasını dileyen Gül, “Merkezine insanı alan eğitim kurumlarını önemsiyoruz. Eğitimde Çorum’un seviyesinin yükselmesine katkı sağlayacak olan TED Koleji’nin açılması da bu açıdan sevindirici. Böylesine eğitim yuvalarının aydınlık yarınlar için önemli katkılar oluşturacağına inanıyor, emeği geçenleri tebrik ediyorum.” diye konuştu.


BAŞKÖY: ‘TED, ÇORUM’UN MARKA DEĞERİNİ ARTIRACAK’


Vali Sabri Başköy, “TED Koleji’nin Çorum’un marka değerini artıracağına inanıyorum” dedi.


TED Çorum Koleji açılışında konuşan Sabri Başköy, eğitim kurumunun hayata geçmesinde emeği olan Dalgıç Ailesi’ni kutladı. Başköy, şunları söyledi:


“Çorum, önemli bir eğitim yuvasına daha kavuşuyor. Dalgıç Ailesi’ni bu hususta tebrik ediyorum. Çorum için geç kalmış bir yatırım Dalgıç Ailesi’nin gayretiyle bugün hayata geçiyor. Belli markalar, şehirlerin göstergeleridir. Göreve geldiğim dönemde Çorum’un uydudan yapan televizyon kanalı yoktu. Bugün iki ayrı yerel televizyon kanalı farklı uydulardan yayın yapıyor. Ulusal çaptaki kolejler de bulundukları yerlerde eğitime rekabet katıyor. TED Koleji’nin Çorum’un marka değerini artıracağına inanıyorum. Emeği geçenleri tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Güzel bir mekan olmuş. Fiziki mekan, donanımı ve bahçesiyle güzel bir kolej olmuş. Burada pırıl pırıl gençler yetişeceğine inanıyorum. Bu ülkenin dertleriyle dertlenen, milletine katkı sağlayan nesiller yetişmesi dileğimiz. 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı’nın ve TED Koleji’nin Çorum’a hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”



Çorum Hakimiyet



Geri Dön