28 / 03 / 2024

TED Koleji'nde 38 milyon TL harcandı!

TED Koleji'nde 38 milyon TL harcandı!

Vahap Munyar, Hürriyet Gazetesi 'ndeki yazısında bugün TED Rönesans N Koleji'nin Vakıf Başkanı Jale Ilıcak, Kurucu Müdür İpek Ak ve Kurucu Temsilcisi Süha Günel'iden bahsediyor.



Rönesans Holding ve Rönesans Eğitim Vakfı tarafından Türk Eğitim Derneği desteği ile İstanbul Küçükyalı'da kurulan TED Rönesans N Koleji'nin bahçesine girdiğimde Vakıf Başkanı Jale Ilıcak, Kurucu Müdür İpek Ak ve Kurucu Temsilcisi Süha Günel'i birarada buldum. 

Günel koluma girdi, okulu gezmeye başladık: - Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak 1985, eşi Jale Hanım 1991 TED  Ankara  Koleji mezunu. 

Rönesans İnşaat'ın bölgede yürüyen projesine dikkat çekti: - 49 yıllığına kiralanan Vakıflar'a ait arazide proje geliştirilirken bir eğitim parseli ortaya çıktı. Proje ekibi, "Buraya okul binası yapıp kiraya verelim" dedi. 

Erman Bey'in yanıtı, "TED Koleji yapacağız" oldu. 

Binaya harcanan rakamı aktardı: - 38 milyon lirayı buldu. 

Şu ayrıntının altını çizdi: - Burada ticari kaygı yok. Okulun kazanacağı para Rönesans Eğitim Vakfı üzerinden eğitime harcanacak. 

20 bin metrekare kapalı alana sahip binada 1200 öğrencinin öğrenim göreceğini belirtti: - Kapalı spor salonunun yanısıra çok amaçlı salon, sanat atölyeleri, hobi ve etkinlik alanlarımız var. 

8 bin metrekarelik açık alanda da 3 basketbol sahası var. 

O anda terasa çıktık: - Burası da tenis kortu. 

Binanın çevreci özelliğine değindi: - Amerikan Yeşil Bina Konseyi'nden (USGBC) "Leed Altın Sertifika" aldık. 

Binada kullanılan her meta, zararlı kimyasal maddelerden arındırılmış ürünlerden seçildi. 

Tur sonrası Kurucu Müdür İpek Ak, eğitimde "Yapılandırmacı Yaklaşım" üzerinde durdu: Bu yaklaşımda öğretmen, öğrenciye bilgi aktarmıyor. Sadece onların düşüncelerini yönlendirecek ve bilgiyi sorgulamalarını sağlayacak şekilde rehberlik ediyor. 

En önemli hedef, çocuğun ilk ve ortaöğretimde kendini tanıyabilmesini sağlamak. Ancak o zaman çocuk doğru meslek seçimi yapabilir. Meslek hayatına başlama dönemi tesadüflere bırakılamaz. 

Sonra Jale Ilıcak'a eşinin 2013-2014 öğrenim dönemi başında İnönü Üniversitesi'ndeki konuşmasını anımsattım: - Erman Bey. İnönü Üniversitesi öğrencilerine burs için 2 milyon lira ayıracağını açıklamıştı. Ne oldu? 

- Rektör Prof. Cemil Çelik ve ekibiyle 200 öğrenci belirleyip bursları başlattık. 

Vakfın 2009'da holdingin Onursal Başkanı Bekir Ilıcak ve aile tarafından kurulduğunu kaydetip ekledi: - 2009'dan buyana burs verdiğimiz öğrenci sayısı 2 bin 500'ü buldu. 

Malatya'nın Darende ilçesinde yaptırdıkları Bekir Ilıcak Meslek Yüksek Okulu'na değindi: - 170 bin metrekarelik arsada inşa edilen okul, İnönü Üniversitesi'ne hibe edildi. 2011-2012'de 2 bölüm ve 65 öğrenciyle açıldı. 2012-2013'te inşaat teknolojisi bölümü devreye girdi. Okuldaki 217 öğrenci, Rönesans Eğitim Vakfı bursundan yararlanıyor. 

Mezun oldukları okulun iyi bir halkasını yaptırmak kaç kişiye kısmet olur? 

Ne mutlu Jale-Erman Ilıcak çiftine... 

32 ülke insanı 'TEM manzarası'nda buluştu RAMAZAN 'ın son haftasında, Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Abidin Erdem ve Başkanvekili Mehmet Nezih Erdem in iftarında Torunlar Grubunun ortağı Aziz Torun'la karşılaşınca Mail of İstanbul'daki son durumu sordum: - 32 ülkenin insanı bizim rezidansta buluştu. 

Alışveriş merkezinin de hareketlendiğini belirtti: - Pazar günleri ziyaretçi sayısı 70 bini buluyor. 

- Maliyette sapma oldu mu? 

- 680 milyon liralık yatırım planlamıştık. 725 milyon liraya bitti. 

Bağlantı yollarına 50 milyon lira harcadıklarını kaydetti: - Batçık yaptık. Metro istasyonumuz bile şimdiden hazır. 

Bir başka farklı harcama kalemine dikkat çekti: - Mail of İstanbul'un yakın çevresindeki elektrik hatlarını yer altına aldık. 

Buna da 20 milyon lira harcadık. 

- Güneşli'de LC VVaikiki, Ziylan Grubu başta olmak üzere bazı şirletler elektrik hatlannı yer altına almak için epey çaba harcadı. 

- İnşaata başlarken ilgili kurumla görüştük, 2 kilometrelik alandaki hatları yer altına indirdik. 

32 ülke insanını "TEM kenarı, Mahmutbey gişesi yanı" mı çekti, yoksa İstanbul'un adı mı yetti? 


Vahap Munyar/Hürriyet


Geri Dön