27 / 04 / 2024

Tefenni'de evlerine yerleşmek için 5 aydır bekliyorlar!

Tefenni'de evlerine yerleşmek için 5 aydır bekliyorlar!

Burdur'un Tefenni ilçesinde, Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) 35 dönüm üzerine inşaa ettiği 240 dairenin sahipleri evlerine yerleşmek için 5 aydır bekliyor. Bayramda yeni evlere yerleşme hayâli de suya düştü.



Kuraları çekilen daire sahipleri 15 Mayıs'tan bu yana tapularına kavuşma ve binalarına yerleşmeyi arzuluyor. TOKİ'den daire sahibi olan aileler, yeni evlerine Kurban Bayramında yerleşme hayallerinin de suya düştüğünü belirtiyor.  TOKİ  Tefenni konutlarından bir daire alan Adem Karakuş, konuta 5 aydır yerleşemediklerini söyledi. Yetkililerin, yerleşme konusunda sürekli tarih ertelemesi yaptığını iddia eden Karakuş, Kurban Bayramı öncesi yeni binalarına yerleşme hayallerini ise yeniden suya düştüğünü kaydetti. 


Yetkililerin. Kurban Bayramı öncesi 2-10 daireyi 2 hafta içinde teslim etme sözü verdiğini savunan Karakuş. "5 aydır yerleşmeyi beklediğim TOKI dairesine yerleşemedik. Bayram öncesi yerleşirsiniz dediler, yerleşemedik. Bayramda konuta yerleşerek çifte bayram yaşamak istiyorduk ama-.olmadı. Umarım bayram sonrası daireye yerleşir, tapumuzu alırız.' diye konuştu. 


Tefenni eski Belediye Başkanı Bayram Kavak, ilçelerine TOKİ'nin kendi belediye başkanlığı döneminde konut yapmaya başladığını söyledi. 


TOKİ'nin Tefenni'ye konut yapmasında kendisinin katkısının yüksek olduğunu vurgulayan Kavak, 'TOKİ'nin Tefenni'de konut yapması Göller Bölgesi için çok önemli bir çalışma. 

Bu çorbada benimde tuzum olduğu için çok mutluyum. Dairelerin, bürokratik işlemler bitince kısa sürede teslim edileceğine inanıyorum.' dedi. 


TOKİ yetkilileri, Tefenni konutları ile ilgili bütün inşaat işlemlerinin tamamladığını, teslimin uzamasının ise konutları yapan müşavir firma ile TOKİ arasındaki yazışmaların halen sürmesi olduğunu ifade etti. Müşavir tırmanın TOKİ'den onay aldıktan ve Tefenni Belediyesi'ndeki bürokratik işlemlerinin tamamlanmasının ardından daire sahiplerine dairelerin törenle teslim edileceğini kaydetti. 


Ayrıntılı Haber




Geri Dön