27 / 04 / 2024

Tek İnşaat 2016 yılında 55 milyonluk yatırım yapacak!

Tek İnşaat 2016 yılında 55 milyonluk yatırım yapacak!

Mersin'de gerçekleştirdiği Alone adlı projeleriyle tanınan Tek İnşaat, bu yıl 50 milyon liralık yatırımla yeni Alone projelerine hazırlanıyor. Firma ayrıca 5.5 milyon liralık yatırımla iş merkezi de inşa edecek.



Mersin'de gerçekleştirdiği Alone adlı projeleriyle tanınan Tek İnşaat, bu yıl 50 milyon liralık yatırımla yeni Alone projelerine hazırlanıyor. Firma ayrıca 5.5 milyon liralık yatırımla iş merkezi de inşa edecek. Yap-sat işlere imza attıklarını söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tek, bugüne kadar 17 projeyi tamamladıklarını ve 550 konut inşa ettiklerini belirtti. Yatırımcıların kendilerini Alone projeleriyle tanıdığını dile getiren Tek, şu anda devam eden üç Alone projelerinin bulunduğunu ve bu projeyi yakın zamanda bitirmeyi planladıklarını vurguladı. Tek, söz konusu projelerin yatırım bedelinin 30 milyon liraya ulaştığmı söyledi. 


Sona yaklaştıkları Alone 18, Alone 19 ve Alone 20 projelerinde çalışmalarının sürdüğünü aktaran İbrahim Tek, "120 konutluk projelere, Alone 19 ve 20 tek blok, Alone 18 üç blok olarak inşa ediliyor. Projeler 7 bin metrekare alanda yapılıyor" şeklinde konuştu. Bu yıl 500 konutluk dört projeyi daha hayata geçireceklerini bidlren Tek, projelerin yatırım bedelinin 50 milyon lirayı bulacağım belirtti. Bu projelerin Alone 21, 22, 23, 24 olacağım aktaran Tek, projelerin farklı lokasyonlarda, 17 bin metrekarelik alana inşa edileceğinin bilgisini verdi. 


Projelerindeki dairelerin 1+1, 2+1 ve 3+1 şeklinde olacağım belirten Tek, dört projenin de tek blok ve yedi, sekiz,15 ve 18 kattan oluşacağını aktardı. Bu projeyi yıl sonunda tamamlamayı planladıklarının altını çizen Tek; kapalı otopark, havuz gibi sosyal donatıların da yer alacağını ifade etti. Projeleri kat karşılığı yapmadıklarını vurgulayan Tek, bugün itibarıyla 20 milyon TL bedelli arsa stoklarının bulunduğunu sözlerine ekledi. 


Bu yıl bir iş merkezi de inşa etmeyi planladıklarım belirten İbrahim Tek, "İş merkezimiz sekiz kattan oluşacak ve 16 ofis bulunacak. Ayrıca iki de dükkan yer alacak. 2 bin metrekare alana inşa etmeyi planladığımız iş merkezimizde ofislerin büyüklükleri 100'er metrekare olacak. 5.5 milyon liralık yatırımla yapmayı planladığımız iş merkezini de bu yıl bitirmeyi hedefliyoruz" dedi. 


Firmaları hakkında bilgi veren İbrahim Tek, Tek İnşaat'm 2005 yılında şahıs şirketi olarak kurulduğunu, 2013 yılında ise limited şirkete dönüştüğünü belirtti. Firmalarında 92 kişiyi istihdam ettiklerini söyleyen Tek, her yıl yüzde 100 büyüdüklerini ifade etti. İnşaat sektöründe uzun yıllar boyunca edindikleri bügi birikimi ve tecrübelerini, genç ve dinamik kadrolarının verdiği destekle güçlendirdiklerini ifade eden Tek, şunları kaydetti: "Hedefimiz yatırımcılara modern, kaliteli, ekonomik ve güvenli çözümler üretmek. Günümüz inşaat teknolojisine uygun yapılar kurarak, çözüm ortaklarımızla birlikte projelere imza atıyoruz." 


Dünya Bölge


Geri Dön