16 / 04 / 2024

Tek İnşaat 2017'de 20 milyon TL'lik yatırım yapacak!

Tek İnşaat 2017'de 20 milyon TL'lik yatırım yapacak!

Tek İnşaat, Alone serisine devam ederken, bir yandan da, Mersin'de 5 katlı bir iş merkezi projesine başlıyor. Tek İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tek, her keseye göre konut projeleri yaptıklarını söyledi.



Mersin'de gerçekleştirdiği inşaat projeleriyle adından söz ettiren Tek İnşaat, Alone serisine devam ederken, bir yandan da iş merkezi projesine başlıyor. 4 yıldır Mersin ve İzmir'de toplam 20 projeyi hayata geçiren Tek İnşaat'ın 15.Alone serisi inşaatına devam ettiğini söyleyen Tek İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tek, her keseye göre konut projeleri yaptıklarını vurguladı. İzmir'deki Alone konutları için 5 milyon TL'lik yatırım yaptıklarını anlatan Tek, "Yap-sat sektöründe faaliyet gösteriyoruz. Herkes bizi Alone serimizle tanıyor. Firmamız kurulduğundan bu yana 20 projemizi hayata geçirdik" diye konuştu. Bu yıl ise yaklaşık 20 milyon TL'lik yatırım yapacaklarını kaydeden Tek, Mersin'de 5 katlı bir iş merkezi inşaatına başlayacaklarını belirtirken, iş merkezi için de 9 milyon TL'lik yatırım yaptıklarını söyledi. Tek, "Toplam 2 bin metrekare alana inşa etmeyi planladığımız iş merkezimizde ofislerin büyüklükleri 100'er metrekare olacak" dedi. Ayrıca 100 konutluk bir projeyi daha hayata geçireceklerini ifade eden Tek, "1+1 ve 2+1 dairelerden oluşacak projemiz için de 10 milyon TL'lik yatırım yapacağız" dedi. 


Mersin'de inşaat sektöründe en büyük farklarının projeleri çok kısa süre tamamlamaları olduğunu kaydeden Tek, en uzun süren projelerinin 8 ayda bittiğine vurgu yaptı. İnşaat sektöründe uzun yıllar boyunca edindikleri bilgi birikimi ve tecrübelerini, genç ve dinamik kadrolarının verdiği destekle güçlendirdiklerini aktaran Tek, bu sayede aynı anda 3-4 projeyi yürütebildikleri kaydetti. 1997 yılından bu yana sektörün içinde yer aldıklarını ancak Tek İnşaat'ı 2013 yılında kurduklarını belirten İbrahim Tek, projeleri hazırlarken kira getirişi yüksek olacak yerleri seçmeye özen gösterdiklerini vurgulayarak, bu nedenle projelerinin yatırım amaçlı tercih edildiğinin altını çizdi. Tek "Mersin'in en donanımlı inşaat firmalarından biriyiz. Ürettiğimiz konutlar kısa sürede satılan değerin üzerine çıkıyor. Bu sayede konutları alan kişiler kazançlı bir yatırım yapmış oluyor. Hedefimiz yatırımcılara modern, kaliteli, ekonomik ve güvenli çözümler üretmek. Günümüz inşaat teknolojisine uygun yapılar kurarak, çözüm ortaklarımızla birlikte önemli projelere imza atıyoruz" şeklinde konuştu. Firma bünyesinde 60 kişiyi istihdam ettiklerini anlatan Tek, geçen yıl yüzde 50 büyüyen firmanın bu yılki büyüme hedefinin ise yüzde 30 olduğunu belirtti. Bugüne kadar hayata geçirdikleri projelerdeki dairelerin 1+1, 2+1 ve 3+1 şeklinde olduğunu belirten Tek, kapalı otopark, havuz gibi sosyal donatıların da yer aldığı projeleri kat karşılığı yapmadıklarını vurguladı. 20 milyon TL bedelli arsa stoklarının bulunduğunu kaydeden Tek, konut inşaatlarının yanı sıra yurt, hayvan çiftliği gibi farklı projelere de imza attıklarını söyledi. Satışlarında yaklaşık yüzde 80 nakit çalışmaya özen gösterdiklerini vurgulayan Tek, bu yıl da satışlarının geçen yıl olduğu gibi iyi gittiğini anlattı. 


İnşaat firmasının yanı sıra, otomotiv sektöründe de faaliyet gösterdiklerini söyleyen İbrahim Tek, "Araç alım satımı üzerine hizmet verdiğimiz otomotiv firmamız Galericiler sitesinde bulunuyor. O firmamızda da yüzde 50 büyüme kaydettik" diye konuştu.


Dünya


Geri Dön