19 / 04 / 2024

TEKA inşaat'tan Uzungöl'e otel yatırımı!

TEKA inşaat'tan Uzungöl'e otel yatırımı!

TEKA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Baran İlkhanı turizm tesislerinin yetersiz olduğunu söyledi. İlkhanı yaptığı açıklamada Uzungöl'de beş yıldızlı otel yapacaklarını dile getirdi.




Türkiye'de ve yurt dışında önemli konut projelerine imza atan TEKA inşaat, yatırım ve bazı proje girişimleri için Karadeniz'e açıldı. Trabzon ve Rize'de incelemelerde bulunacak olan TEKA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Baran İlkhanı, Zorlu Grand Otel'de basınla buluştu. llkhanı, özellikle turizm ve kentsel dönüşümle ilgili bölgede yatırım yapmak istediklerini belirterek, "Trabzon'a ve Rize'ye daha önce de geldim. Trabzon'a bu üçüncü gelişim. Trabzon'a gezme fırsatım oldu. Uzungöl'e ve Akçaabat Akçatepe'ye çıktım. Turizm tesislerinin yetersiz olduğu gördüm. Bu nedenle öncelikle Uzungöl'de yapabilirsek bir beş yıldızlı otel düşüncemiz var. Ancak bu sıradan bir otel olmayacak, özellikle Arap turistlerin 2-3 gün değil de hem çocuklarıyla hem de eşleriyle uzun süreli konaklayabilecekleri ve sosyal aktiviteler yapabilecekleri bir komple tesis düşünüyoruz. Yine kentsel dönüşüm ve konut alanında da girişimlerimiz ve çalışmalarımız olacak. Trabzon'a yapılması planlanan Şehir Hastanesi ile de ilgileniyoruz. Şu anda Eskişehir'de böyle bir iş yapıyoruz. Burada iş yaparsak Trabzon'dan işbirliği yapacağımız 2 firma var. Dubai'den de bir iş ortağımız olacak inşallah" dedi. 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iş adamlarına yönelik çağrısını dikkate aldığını kaydeden ve diğer iş adamlarını da Karadeniz Bölgesi'ne yatırım yapmaya davet eden İlkhanı, "Karadeniz Bölgesi turizm anlamında bakir bir bölge. Bu değerlendirilmeli. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu yönde davetleri oldu, gelin yatırım yapın dedi. Biz de bu çağrıya duyarsız kalamazdık. İnşallah bölgede güzel çalışmalarımız olacak" dedi. 


İlkhanı, Türk müteahhitlerin Dünya'da söz sahibi müteahhitler olduğunu belirterek, "Bize de yurt dışından talepler geliyor. Şu anda Kazakistan'da bir projede çalışıyoruz. Ama önceliğimiz daime Türkiye. Önce Türkiye'deki işler yapılacak. Yurt dışında kazandıklarımızı da zaten Türkiye'de yatırıma dönüştürüyoruz. önce vatanımız. Yaklaşık bin çalışanımızla Türkiye inşaat sektörünün emrindeyiz" dedi 


Karadeniz'den Günebakış


Geri Dön