29 / 03 / 2024

Tekel binası, Gürel ve Karabacak ortaklığının

Tekel binası, Gürel ve Karabacak ortaklığının

Bayraklı'daki Tekel depoları için de yine aynı 4 İzmirli grubun kapalı zarfla verdiği teklifler, Özelleştirme İdaresi yetkililerinin belirlediği 39 milyon TL'lik başlangıç fiyatının altında kaldı



Ankara'da Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda yapılan açık artırmalı pazarlığa İzmirli 4 grup katıldı. Pazarlıkta Gürel ailesi ile Karabacak ailesinin oluşturduğu  İzmir  Ortak Girişim Grubu ile Özgörkey ailesinin turizm şirketi Öztur A.Ş. arasında kıran kırana yarış yaşandı.

İptal Edildi
Gürel Grubu'nu temsilen Noyan Gürel ve Öztur şirketi yetkililerinin yer aldığı yarışta gülen taraf, 14 milyon 750 bin TL teklifle İzmir Ortak Girişim Grubu oldu. Bayraklı'daki 27 bin 375 metrekarelik Tekel binaları için düzenlenen ihale ise yeterli teklifin gelmemesi üzerine iptal edildi. İhale önümüzdeki günlerde yeniden yapılacak. İhale sonucunda yıllardır atıl durumda olan İzmir'in en değerli bölgesi Alsancak'taki tütün deposu, üzerlerinde kurulacak projelerle ekonomiye kazandırılacak.

Otopark Sorunu
Tekel'in Alsancak'taki 7 bin 699 metrekare büyüklüğüne sahip olan tütün deposunun ihalesini, 14 milyon 750 bin TL ile en yüksek teklifi veren Gürel ve Karabacak ailelerinin oluşturduğu, İzmir Ortak Girişim Grubu kazandı. Sunel Tütün Murahhas Üyesi Noyan Gürel, "Güzel bir proje hazırlayıp Alsancak'a yakışır yatırım yapacağız. Bu proje aynı zamanda Alsancak'ın otopark sorununu da çözecek" dedi.

Gültekin Elendi
Tekel'in Alsancak'taki deposu için yapılan pazarlık görüşmesi dün saat 14.00'te başladı. İhaleye İzmirli 4 grup katıldı. E. Özgörkey Grubu'na bağlı Öztur, Gürel ve Karabacak ailelerinin oluşturduğu İzmir Ortak Girişim Grubu, Halil Yüzer'e ait Yüzer Ticaret ve Gültekin İnşaat'ın sahibi Abdülkadir Gültekin'in katıldığı ihalede, elemesiz en yüksek teklif 14 milyon 10 bin lira oldu. Elemeli yazılı turda Gültekin elendi. Yazılı elemeli turların ardından komisyonca belirlenen 14 milyon 550 bin lira başlangıç tutarı ve 50 bin lira artırım aralığı ile sözlü tura geçildi. Bu turda İzmir Ortak Girişim Grubu 14 milyon 750 bin lira ile en yüksek teklifi verdi.

Heyecanlı Geçti
İhalenin çekişmeli ve heyecanlı geçtiğini söyleyen Noyan Gürel, "4 İzmirli yarıştık. Sonuç bizim için iyi oldu. İhaleyi kazandık. Şu an çok güzel bir proje üzerinde çalışmaya başlayacağız. Ortaklarımızla iyi bir değerlendirme yapıp, ekonomik konjonktürü de dikkate alarak projeyi belirleyeceğiz. Bölgeye yakışır bir proje olacak" diye konuştu.
Projenin en önemli parçasının otopark olacağını dile getiren Gürel, böylece Alsancak'taki araç trafiği ve park sorununun çözüleceğine dikkat çekti. Projenin tamamlanması konusunda bir tarih vermenin zor olduğunu ifade eden Gürel, binanın yıkılıp yeni bir inşaat yapmanın zaman alacağını söyledi.

Bayraklı'nın fiyatı çok yüksek bulundu
Bayraklı'daki Tekel depoları için de yine aynı 4 İzmirli grubun kapalı zarfla verdiği teklifler, Özelleştirme İdaresi yetkililerinin belirlediği 39 milyon TL'lik başlangıç fiyatının altında kaldı. Noyan Gürel, "Şu anki piyasaya göre fiyat yüksek. Bu nedenle artıran çıkmadı. Otomatik olarak herkes çekildi" dedi. Bayraklı'daki binaların önümüzdeki günlerde yeniden ihaleye çıkarılması bekleniyor.

Gürel ailesinin yatırımları
. İzmir Hilton Oteli'nin karşısında Gürel Rezidans kuruldu
. Gürel ailesi, Bayraklı'daki Salhane İş Merkezi'nin de ortakları arasında yer alıyor
. Bayraklı'da Çocuk ve Gençlik Eğlence Merkezi (Disneyland) kurulması planlanıyor
. Gürel ailesine ait Alsancak'taki apartman yıkılıp yenisi yapılarak, Marks&Spencer mağazasına dönüştürüldü

Yeni Asır


Geri Dön