20 / 04 / 2024

Tekfen, Amstar Global Partners ile proje geliştirecek!

Tekfen, Amstar Global Partners ile proje geliştirecek!

Tekfen, Amerikalı Gayrimenkul Yatırım Fon Şirketi Amstar Global Partners ile proje geliştirmeye hazırlanıyor. Niyet mektubu ile Amstar Global Partners Ltd. Türkiye’deki konut ve ofis projelerinde Tekfen Holding ile ortaklık kuracak.




Tekfen Holding, Amerikalı gayrimenkul yatırım kuruluşu Amstar Global Partners ile gayrimenkul geliştirmek amacıyla niyet mektubu imzaladı. 28 Eylül Pazartesi imzalanan niyet mektubu ile Amstar Global Partners Ltd. Türkiye’deki konut ve ofis projelerinde Tekfen Holding ile ortaklık kuracak.


İstanbul ağırlıklı olmak üzere, proje bazında kurulacak işbirlikleri ile Türkiye’de arsa satın alma ve gayrimenkul geliştirme konusunda faaliyet gösterecek olan Tekfen – Amstar Global Partners ortaklığında şirketlerin payı yüzde 50 oranında olacak. Tekfen Emlak Geliştirme, projelerde aynı zamanda geliştirici ve genel yüklenici olarak yer alacak.


İki şirket arasında imzalanan niyet mektubuna ilişkin açıklama yapan Tekfen Emlak Geliştirme Genel Müdürü Ömer Egesel, “Uluslararası piyasalarda 2,3 milyar Dolar değerinde varlığı yöneten global bir gayrimenkul yatırım kuruluşu olan Amstar Global Partners ile imzalamış olduğumuz niyet sözleşmesinden dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Amstar Global Partners, Türkiye’de alışveriş merkezi yatırımı konusunda tecrübeli. İmzaladığımız bu anlaşma ile ülkemizde gerçekleştirilecek konut ve ofis projelerinde de birlikte çalışacağız. Bu anlaşmanın önümüzdeki süreçte her iki şirkete güç katacak önemli bir ortaklık olacağını ve uzun soluklu olarak ülkemize de değer katacağını düşünüyoruz.” dedi.



Geri Dön