23 / 04 / 2024

Tekfen Holding alt ve üstyapıda portföyünü büyütecek!

Tekfen Holding alt ve üstyapıda portföyünü büyütecek!

Tekfen Holding'in amiral gemisi Tekfen Taahhüt Grubu, son dönemde Azerbaycan'daki projeleriyle dikkat çekiyor. Şirket, Temmuz 2010'da inşaatına başladığı SOCAR Tower'i Şubat 2015'te teslim edecek.



Tekfen Holding'in amiral gemisi Tekfen Taahhüt Grubu, son dönemde Azerbaycan'daki projeleriyle dikkat çekiyor. Şirket, Temmuz 2010'da inşaatına başladığı SOCAR Tower'i Şubat 2015'te teslim edecek. İnşaatı süren Bakü Olimpiyat Stadı da bu tarihte bitecek. Rusya ve Katardaki stat projelerine de talip olmayı planlayan Tekfen, Kanada'daki yeni boru hattı projesini de takip ediyor. Halen beş ülkede inşaat projeleri devam eden Tekfen Taahhüt Grubu, Tekfen Holding'in amiral gemisini oluşturuyor. Grubun 30 Eylül itibariyle devam eden projelerinde kalan işlerin parasal toplamı 2,2 milyar dolara yaklaşıyor. Şirketin projelerinin yüzde 88'i yurtdışında bulunuyor. 


Tekfen'in Azerbaycan'da 14'ü tamamlanan ve dördü devam eden projelerinin toplam değeri 2 milyar dolara ulaştı. Şirket, bu ülkedeki devam eden projelerinden ikisinde sona 8-0 yaklaştı. Tekfen Taahhüt " Grubu, Bakü'deki Azer-baycan Devlet Petrol Şir- 45 keti Genel Merkezi  Tower ile Bakü l Olimpiyat Stadı projesini yakında teslim edecek. 



STAT PROJELERİ SÜRECEK 

Tekfen İnşaat Genel Müdürü Levent Kafkaslı, Temmuz 2010'da inşaatına başlanan ve 235,4 milyon dolarlık sözleşme bedeli olan SOCAR Tovver'ı Şubat 2015'te teslim edeceklerini söylüyor. Kafkaslı, 200 metre uzunluğunda ve 42 katlı olan bu kulenin Bakü'de geleceğin simgesi olacağını ifade ediyor. Tekfen İnşaat, 640 milyon dolar tutarındaki sözleşme bedeliyle başlanan Bakü Olimpiyat Stadı projesini de Şubat 2015'te teslim edecek. Levent Kafkaslı, ilk kez Haziran 2015'te Azerbaycan'da düzenlenecek olan Avrupa Oyunlan'na ev sahipliği yapmaya hazırlanan 68 bin kişi kapasiteli stadın, 2017'de islami Dayanışma Oyunları ve Euro 2020'nin bazı müsabakalarına da ev sahipliği yapacağını söylüyor. Kafkaslı, "Atatürk Olimpiyat Stadı'ndan sonra ikinci stad projemizi yapıyoruz. Bundan böyle bu alanda fırsatları yakından takip edeceğiz. 2018 yılında Rusya'da, 2022 yılında ise Katar da düzenlenecek olan FIFA Dünya Kupası'nın stat inşaatlarına da talip olacağız" diyor. 



KANADAYA ÇIKARMA YAPABİLİR 

Tekfen İnşaat Genel Müdürü Levent Kafkaslı, aktif üyesi oldukları Uluslararası Boru Müteahhitleri Birliği'nde boru hattı alanındaki tüm gelişmeleri takip ettiklerini ve yenilikler hakkında ilk elden bilgi edindiklerini söylüyor. Kafkaslı, bu bağlamda Kanada'nın yeni boru hattı altyapı yatırım hamlesini de izlediklerini ifade ediyor. "Ancak bu gibi kapsamlı projelerin gelişim süreci uzun sürüyor. Proje yatırım fikri, projelendirme, ihaleye çıkma gibi farklı etaplardan oluşan süreç zaman alıyor" diyen Kafkaslı, şu aşamada bilgilenip gelişmeleri izlediklerini sözlerine ekliyor. 



Ekonomist 


Geri Dön