25 / 04 / 2024

Tekfen Holding, Libya'da Tahkim'e gidiyor!

Tekfen Holding, Libya'da Tahkim'e gidiyor!

Tekfen Holding A.Ş., Libya'daki olaylar nedeniyle belirsiz süre için durdurulan Büyük Nehir Projesi'ndeki son durumla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'na açıklama yaptı. Şirketin açıklaması şöyle:




"Bağlı ortaklıklarımızdan Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş.'nin (Tekfen İnşaat), Libya'da Tekfen-TML Ortak Girişimi olarak üstlenmiş olduğu ve 21 Şubat 2011 tarihinde ülkedeki çıkan olaylar nedeniyle belirsiz bir süre için durdurulan Büyük Nehir Projesi'ne ilişkin olarak en son 18 Temmuz 2013 tarihli açıklamamıza kadar geçen süre zarfında meydana gelen gelişmelerden bahsedilerek, yeni bir gelişme olması durumunda kamuoyuna gerekli bilgilendirmenin yapılacağı belirtilmişti.


Son açıklamamızdan bu yana geçen süre zarfında, söz konusu hak ve alacaklarımızın tahsilinde idare ile anlaşmaya varılması için çeşitli olumlu aşamalar kat edilmiş olmasına rağmen, son durum itibariyle Libya'da yaşanan politik gelişmeler, anlaşma ihtimalini ortadan kaldırmıştır. Bu çerçevede, Tekfen İnşaat Yönetim Kurulu, 30.01.2015 tarihli kararı ile Libya'daki bu proje ile ilgili tüm hak, alacak ve varlıklarımızın tazmini amacıyla Uluslararası Tahkim yoluna müracaat edilmesi kararı almıştır. Bu karar çerçevesinde, şirketimiz tarafından en son kamuya açıklanan 30.09.2014 tarihli özet konsolide finansal tablolara dahil edilmiş olan aktif toplamı 105.748 bin ABD Doları, borç toplamı 22.818 bin ABD Doları olmak üzere 82.930 bin ABD Doları tutarında net varlığımız, kamuya açıklanacak olan ilk finansal tablolarda kar zarar tablosuna intikal ettirilecektir."




Geri Dön