26 / 04 / 2024

Tekfen İnşaat'tan 2.4 milyar euroluk 2 sözleşme!

Tekfen İnşaat'tan 2.4 milyar euroluk 2 sözleşme!

Tekfen İnşaat ile HMB-Hallesche Mitteldeutsche Bau AG'nin Fransız Vinci Gnıbu'ndan Entrepose Contracting ile oluşturduğu konsorsiyum, Mersin-Tarsus Bölgesi'nde birbirine yakın iki sahada gerçekleştirilecek yeraltı doğalgaz depolama tesislerinin yapımı için çalışmalarını sürdürüyor.




Tekfen'in bağlı ortaklarından Tekfen İnşaat ile HMB-Hallesche Mitteldeutsche Bau AG'nin Fransız Vinci Gnıbu'ndan Entrepose Contracting ile oluşturduğu konsorsiyum, Mersin-Tarsus Bölgesi'nde birbirine yakın iki sahada gerçekleştirilecek yeraltı doğalgaz depolama tesislerinin yapımı için çalışmalarını sürdürüyor. Şirket, tesislerin yapımı için yatırım lisans sahibi işverenler olan Tören Doğalgaz Depolama ve Gaz Depo ve Madencilik şirketleri ile toplam 2 milyar 413 milyon Euro tutarında iki adet sözleşme imzaladı. Grup şirketleri olan Tekfen İnşaat ve HMB'nin söz konusu sözleşmelerdeki toplam payı 723 milyon Euro. 


Sözleşmeler kapsamındaki işlere, işveren şirketler tarafından ilgili proje finansmanının sağlanması üzerine başlanacak. Grup şirketlerinin konsorsiyum içindeki iş kapsamlarını, işlerin başlamasını takiben beş yıl içerisinde fiilen tamamlaması planlandı. Söz konusu projeye ilişkin tutar, şirketin toplam bekleyen siparişlerinin yüzde 10'unu oluşturuyor. Bu nedenle pozitif katkı yapması bekleniyor. 


Ekonomist  


Geri Dön