26 / 04 / 2024

Tekfen İnşaat'tan Bae'de 225 milyon dolarlık proje

Tekfen İnşaat'tan Bae'de 225 milyon dolarlık proje

Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş'nin, Birleşik Arap Emirlikleri'nde 225 milyon dolarlık bir projeye sözleşmesi imzaladığı bildirildi



Tekfen Holding A.Ş'nin, Kamoyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan açıklamasında, Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş.'nin, Abu Dabi'de Shah-Asab-Sahil Petrol Sahaları'nda Bulunan Gazın Petrolden Ayrıştırılması Merkez Tesisi'nin Mekanik, Elektrik ve Enstrümantasyon montaj işleri ile Ana Petrol Boru Hattı inşaatı için bir sözleşme imzaladığı belirtildi. Yapılan açıklamada, Tekfen İnşaat'ın Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki ilkişi olan projenin mukavele bedelinin 225 milyon dolar ve işin başlama tarihinin15 Haziran 2009 olduğu, iş süresinin 42 ay olarak öngörüldüğü kaydedildi. (AA)

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Tekfen Holding, Abu Dabi'de 225 milyon $'lık proje yapacak

Tekfen İnşaat, Abu Dabi'deki Gazın Petrolden Ayrıştırılması Merkez Tesisi'nin mekanik ve elektrik montaj işleri ile ana petrol boru hattı inşaatı için 225 milyon dolar tutarında sözleşme imzaladı
Körfez ülkelerindeki projelerini artıran Tekfen İnşaat, Katar'daki 165 milyon dolarlık sözleşmenin ardından dün de Birleşik Arap Emirlikleri'nde 225 milyon dolarlık bir proje sözleşmesi imzaladı. Tekfen Holding'in Kamu'yu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, bağlı ortaklığı Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş.'nin, Abu Dabi'de Shah-Asab-Sahil Petrol Sahaları'nda Bulunan Gazın Petrolden Ayrıştırılması Merkez Tesisi'nin Mekanik, Elektrik ve Enstrümantasyon montaj işleri ile Ana Petrol Boru Hattı inşaatı için bir sözleşme imzaladığı belirtildi.

3500 KİŞİYE İSTİHDAM
Tekfen İnşaat'ın Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki ilk işi olan projenin mukavele bedelinin 225 milyon dolar ve işin başlama tarihinin 15 Haziran 2009 olduğu, iş süresinin 42 ay olarak öngörüldüğü kaydedildi. Tekfen Taahhüt Grubu Başkanı Ümit Özdemir "Projede ayrıca 36 inçx92 km'lik ana petrol boru hattı inşaatını da üstleneceğiz" dedi. Tekfen İnşaat'ın geçtiğimiz günlerde Katar'da 4. işleri için anlaştıklarını da hatırlatan Ümit Özdemir, "Ortadoğu ve Körfez ülkelerindeki mevcut iş miktarımız yeni projelerle birlikte yaklaşık 1.1 milyar dolara ulaştı. Bu iki yeni proje 3500 kişilik istihdam sağlayacak" dedi. Tekfen İnşaat, 2005 yılından bu yana boru hattı ve otoyol projeleri yapımını sürdürdüğü Katar'da, son olarak sanayi tesisi ihalesini kazanarak, ülkedeki 4. projesine start vermişti. 165 milyon dolar değerindeki polietilen tesisi inşaatına önümüzdeki günlerde başlanması planlanıyor. 30 ay sürecek projede yaklaşık 750 kişilik istihdam öngörülüyor.
Sabah

Tekfen'in projeleri 1,1 milyar dolar oldu 
 
Tekfen Taahhüt Grubu Başkanı Ümit Özdemir, Ortadoğu ve Körfez ülkelerindeki mevcut iş miktarının yeni projelerle birlikte yaklaşık 1,1 milyar dolara ulaştığını bildirdi. Tekfen İnşaat ve Tesisat AŞ'den yapılan açıklamada, şirketin Birleşik Arap Emirlikleri'nden ilk işini aldığı duyuruldu. 
 
Şirketin, Abu Dabi'de bulunan Gazın Petrolden Ayrıştırılması Merkez Tesisi'nin mekanik, elektrik ve enstrümantasyon montaj işleri ile ana petrol boru hattı inşaatı için 225 milyon dolarlık sözleşme imzaladığı hatırlatılarak, 15 Haziran'da başlanacak projenin, 42 ay sonra tamamlanmasının öngörüldüğü bildirildi. Tekfen Taahhüt Grubu Başkanı Ümit Özdemir, Abu Dabi'de Shah-Asab-Sahil Petrol Sahaları'nda bulunan Gazın Petrolden Ayrıştırılması Merkez Tesisi'nin mekanik, elektrik ve enstrümantasyon montaj işlerini yapacaklarını, projede 92 kilometrelik ana petrol boru hattı inşaatını da üstleneceklerini belirtti. Tekfen İnşaat'ın geçtiğimiz günlerde Katar'da dördüncü işleri için anlaştıklarını ifade eden Özdemir, şunları kaydetti: "Bu yeni proje 3 bin 500 kişilik istihdam sağlayacaktır. Hedefimiz, iş yaptığımız bölgelerdeki ülkelere yenilerini eklemektir." dedi.
Sami USLU/Zaman


Tekfen BAE'de ilk işini aldı
Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş, Birleşik Arap Emirlikleri'nde 225 milyon dolarlık bir projenin sözleşmesini imzaladı. Tekfen Taahhüt Grubu Başkanı Ümit Özdemir, Orta Doğu ve KEörfez ülkelerindeki mevcut iş miktarının yeni projelerle birlikte yaklaşım 1.1 milyar dolara ulaştığını bildirdi. Tekfen Holding A.Ş'den yapılan açıklamada, Tekfen İnşaat'ın Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki ilk işi olan projenin mukavele bedelinin 225 milyon dolar ve iş süresinin 42 ay olarak öngürüldüğü kaydedildi.

Özdemir, Abu Dabi'de Shah-Asab-Sahil Petrol Sahaları'nda bulunan Gazın Petrolden Ayrıştırılması Merkez Tesisi'nin mekanik, elektrik ve enstrümantasyon montaj işlerini yapacaklarını, projede ana petrol boru hattı inşaatını da üstleneceklerini aktardı.
Vatan

Tekfen 225 milyon dolarlık sözleşme imzaladı

Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş'nin, Birleşik Arap Emirlikleri'nde 225 milyon dolarlık bir proje sözleşmesi imzaladığı bildirildi.
Yapılan açıklamada, 'Tekfen İnşaat'ın Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki ilk işi olan projenin mukavele bedelinin 225 milyon dolar ve işin başlama tarihinin 15 Haziran 2009 olduğu, iş süresinin 42 ay olarak öngörüldüğü kaydedildi.

Gazete Habertürk


Geri Dön