23 / 04 / 2024

Tekfen'in Azerbaycan projelerinin toplam değeri 2 milyar dolar!

Tekfen'in Azerbaycan projelerinin toplam değeri 2 milyar dolar!

Yeni projelerinde alt yapı hazırlıklarını sürdüren Tekfen İnşaat'ın, Azerbaycan'da yapımına devam ettiği projelerin değeri 2 milyar dolara ulaştı...



Şah Deniz / Faz 2 kapsamındaki enerji yatırımları çerçevesinde üstlendiği yeni projelerinde alt yapı hazırlıklarını sürdüren Tekfen İnşaat'ın, Azerbaycan'da yapımına devam ettiği projelerin değeri 2 milyar dolara ulaştı. Tekfen İnşaat'ın, bugüne kadar Azerbaycan'da 14'ü tamamlanan, 4'ü devam eden toplam 18 projesi mevcut. 


Tekfen inşaat Genel Müdürü Levent Kafkaslı, SOCAR Tower ve Azerbaycan Bakü Olimpiyat Stadyumu Projeleri hakkında bilgi verildi. Baku Olimpiyat Stadı'nm inşaatı için 640 milyon 500 bin ABD dolarlık sözleşme imzaladıklarını belirten Kafkaslı, Şubat 2013'te başladıkları projeyi Şubat 2015'te teslim etmek üzere çalışmalara devam ettiklerini belirterek, 24 ay gibi rekor bir sürede tamamlamayı hedeflediklerini söyledi. Kafkaslı, inşaatının yüzde 93'ünün, 17 milyon adamsaat kazasızlık performansıyla tamamlandığını belirtti. 

Kafkaslı, Bakü Olimpiyat Stadı Projesi'nin İstanbul'daki Atatürk Olimpiyat Stadı'ndan sonra Tekfen İnşaat'm ikinci stad projesi olduğuna dikkat çekerek, bundan böyle bu alanda fırsatları yalandan takip edeceklerini vurguladı. Kafkaslı, 2018'de Rusya'da, 2022'de de Katar'da düzenlenecek olan FIFA Dünya Kupası'nın stad inşaatlarına da talip olacaklarını sözlerine ekledi. 


Cumhuriyet


Geri Dön