20 / 04 / 2024

Tekfen'in Katar Al Khor Expressway projesinde imzalar atıldı!

Tekfen'in Katar Al Khor Expressway projesinde imzalar atıldı!

Tekfen İnşaat Katar Al Khor Expressway projesinde imzalar atıldı. 34 kilometre uzunluğundaki proje 36 ay sonra tamamlanacak.



Tekfen Holding'in bağlı şirketlerinden Tekfen İnşaat Katar Al Khor Expressway projesinde imzalar atıldı. 


Tekfen İnşaat, Al Khor Expressway isimli yolu 7.6 milyar Katar Riyali (yaklaşık 2.1 milyar ABD Doları) bedelle inşa edecek. 


Katar Al Khor Expressway projesi toplam 34 kilometre uzunluğunda olacak ve geliş - gidiş 10 şeritli, üzerinde çeşitli kavşaklar, viyadükler, alt ve üst geçitler yer alacak. 


Tekfen İnşaat, Al Khor Expressway projesini 36 ay sonra teslim edecek. 


Tekfen Holding'in KAP açıklaması;

Grup şirketlerimizden Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş. ile Katar Devleti'ni temsilen Belediyeler ve Çevre Bakanlığı arasında 23 Ağustos 2016 tarihli açıklamamızda ön protokolü imzalandığı duyurulan "Al Khor Expressway" adlı otoyol projesinin sözleşme görüşmeleri tamamlanmış olup, toplam 34 km. uzunluğunda geliş - gidiş 10 şeritli, üzerinde çeşitli kavşaklar, viyadükler, alt ve üst geçitler olan yüksek prestijli projenin 7.6 milyar Katar Riyali (yaklaşık 2.1 milyar ABD Doları) bedelle anahtar teslimi olarak inşa edilmesi ve 36 ay sonunda teslim edilmesi konusunda nihai sözleşme imzalanmıştır.


Tekfen'den Katar'a 2.1 milyar dolarlık dev proje!


Esra Nur AÇKI/Emlakkulisi.com


Haber Para Dergisi'nde şu şekilde yer aldı!



Tekfen Holding 60. yılını kutluyor. Yıldönümü nedeniyle geçtiğimiz hafta Tekfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gigin ve CEO Osman Birgili başta olmak üzere yönetim kadrosu bir toplantı düzenledi. Toplantıda Tekfen'in 60 yıllık geçmişi ve ileriye dönük hedefleri konusunda bilgi verildi. 


Yakın zamanda aldıkları yeni projelerin kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Gigin konuyla ilgili şu bilgileri verdi: "Birincisi Bakü'de Maliye Bakanlığı binası. İkincisi, Aramco'nun Cidde-Yanbu arasındaki ürün işi. Üçüncüsü Star Rafinerisi'nde ham petrol ve kocker üniteleri elektromekanik işleri. Dördüncüsü ise Katar'da. 2005 yılından bu yana Katar'da birçok altyapı ve endüstriyel proje üstlendik. 2 milyar 420 milyon dolarlık iş yaptık. Geçtiğimiz haftada, Al Khor Expressway otoyol projesi için işveren Katar Devleti ile sözleşme imzaladık. Projenin bedeli, yaklaşık 2.1 milyar dolar. Tekfen Inşaat'ın 60 yıllık tarihinde tek seferde imzaladığı en büyük sözleşme olma özelliğini de taşıyor. Gene finansmanı tam olarak bitmediği için paylaşmadığımız ve bizi mutlu eden diğer bir proje de Mersin-Tarsus Bölgesi'nde birbirine yakın iki sahada gerçekleştirilecek 4 milyar metreküp kapasiteli Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisleri." "Şu an şirket ciromuzun ancak yüzde 2.5-3'ünü temsil eden gayrimenkul tarafında da hedefimiz yüzde 15'lere ulaşmak" diyen Gigin, bunun da arazi geliştirme anlamına geldiğine dikkat çekti. Tekfen Holding 60 yıl önce Feyyaz Berker, Nihat Gökyiğit ve merhum Necati Akçağlılar tarafından kurulmuştu. Holding yüzde 44 ile BlST-100'de benzerleri arasında en fazla halka açıklık oranına sahip şirketler arasında yer alıyor. 


Para 


Geri Dön