19 / 04 / 2024

Tekin Acar'dan yeni konsept mağazalar geliyor!

Tekin Acar'dan yeni konsept mağazalar geliyor!

Tekin Acar Kozmetik’in sahibi Acar, zor geçen 2016 yılının ardından farklı segmentlerde büyüme kararı aldı. Acar, kârsız ve kendini döndürmeyen mağazaları kapattığını ve yeni konseptli mağazalar açacağını söyledi.



Tekin Acar Kozmetik’in sahibi Acar, şirketin iflas ettiği yönündeki söylentilere, “İflas etmiyorum, kârsız ve kendini döndürmeyen mağazalarımı kapatıp yeni konseptli mağazalar açıyorum” dedi.


Kozmetik ve kişisel bakım sektörü oyuncularından Tekin Acar, zor geçen 2016 yılının ardından farklı segmentlerde büyüme kararı aldı. 2016'da terör saldırıları, düşen turist sayısı, kurdaki hızlı yükseliş, kozmetik ürün ithalatına getirilen ek vergiler ve taksit yasağı nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Acar, "Hem düşen satış hem de yüksek kiralar yüzünden işçinin maaşını bile çıkarmayan, kendini döndüremeyen bazı AVM'lerdeki mağazalarımı kapattım, kapatmaya da devam edeceğim" dedi.


KÜÇÜK MAĞAZADA ULAŞILABİLİR LÜKS

Katıldığı bir toplantıda sektörle ilgili sorunlar hakkındaki konuşması kendisine mal edildiği için 'iflas mı ediyor' söylentileri çıktığını belirten Acar, perakende ile birlikte ülkenin zor bir durumdan geçtiğini ancak firma olarak iflas gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi. Şu anda 80 mağazaları olduğunu, bundan sonra açacakları mağazaların ise farklı konseptte olacağını belirten Acar şu bilgileri verdi: "Çok yüksek fiyatlı lüks markaların bulunduğu mağazalar yerine gençlerin ve çalışanların satın alabileceği ulaşılabilir lüks konseptli ve maksimum 80 metrekarelik küçük mağazalar açacağız. Kozmetikte taksitin kaldırılması üzerine kendi finans sistemimizi yarattık. Tekin Acar kart sahibi müşterilerimize taksit yapacağız. Altyapıyı Sevgililer Günü'ne yetiştirmeye çalışıyoruz."


ORGANİK MAĞAZALAR GELİYOR

Kendi organik kozmetik ürünlerini de piyasaya sürmeye hazırlandıklarının altını çizen Acar, organik sertifikalı ürünlerle T.A Organics ismiyle yeni şubeler açmaya başladıklarını kaydetti. Acar, 'Parfum Shop by Tekin Acar' mağazalarının da sayısını artıracaklarını ifade etti.


Sabah


Geri Dön