11 / 05 / 2024

Tekirdağ Arıtma Tesisi 82 milyon liraya mal olacak!

Tekirdağ Arıtma Tesisi 82 milyon liraya mal olacak!

Türkiye'nin en büyük artıma tesisi ile ilgili tartışmalar alevlendi. Enta Mühendislik'in projelendirdiği Yüksel İnşaat ve Tiirkerler İnşaat tarafından yapımına başlanan 82 milyon liralık arıtma tesisinin parası sanayicinin cebinden çıkacak.




Tekirdağ'da inşası başlayan Türkiye'nin en büyük artıma tesisi ile ilgili tartışmalar alevlendi. 

Enta Mühendislik'in projelendirdiği Yüksel İnşaat ve Türkerler İnşaat tarafından yapımına başlanan 82 milyon liralık arıtma tesisinin parası sanayicinin cebinden çıkacak. 

Türkiye'nin en büyük artıma tesisi olarak bu projenin planlama şekli ve kapasitesi, OSB camiasında konuşulmaya, tartışılmaya devam ediyor. Camiada isim edinmiş, yıllarını arıtmaya vermiş, dünyanın birçok ülkesindeki modem anma tesislerini gezip kıyas yapma imkânı bulmuş arıtmanın uzman isimleri "planlamanın yanlış ve kısa vadeli olduğu, bu denli büyüklükte bir arıtma tesisinin sağlıklı işlemesinin mümkün olmadığını" ifade ediyor. 

Öte yandan bölge sanayicileri de arıtma tesisinin ve sektör anlayışına göre planlanıp fıyatlandınlmadığım. 82 milyonluk bedelin pahalı olduğunu, "parayı sanayici veriyor" diye sağlıksız ve işlevsiz bir artıma tesisi inşa etmenin vebalinin ağır olduğuna vurgu yapıyor. 



Kocaeli Sanayi Gazetesi




Geri Dön