19 / 04 / 2024

Tekirdağ Büyükşehir, 11. okulunun temelini attı!

Tekirdağ Büyükşehir, 11. okulunun temelini attı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 ilçeye 11 okul projesinde Saray hariç diğer ilçelerden sonra 10. okulun temeli Marmara Ereğlisi ilçesinde atıldı.




Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 ilçeye 11 okul projesinde Saray hariç diğer ilçelerden sonra 10. okulun temeli Marmara Ereğlisi ilçesinde atıldı.


Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan'ın yanısıra, Tekirdağ Büyükşehir Belediye   Başkanı Kadir Albayrak,  Marmara Ereğlisi Kaymakamı Sıdkı Zehin, CHP İl Başkanı Recep Ökten, Genel Sekreter Oral Karakaya, Teski Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Gürcün, ilçe belediye başkanları, Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Daire Başkanları ile çok sayıda vatandaşın katıldığı temel atma töreninde konuşan Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ve Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan Milli Eğitime verdiği büyük desteklerden dolayı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve ekibine teşekkür etti.  


 Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak  da yaptığı konuşmada   " 11. İlçeye 11 okul projesi önümüzdeki ay Saray'da atacağımız temelle tamamlanacak ve önümüzdeki yıl da, o temelini attığımız okulları teslim edeceğiz, bunun gururunu yaşıyoruz. Belediye başkanı olduğum zaman Milli Eğitim Müdürümüz bana her yıl göçten dolayı 5bin öğrencilik dersliğe ihtiyacı olduğunu söylemişti, bu da benim hafızamda kaldı. O nedenle ilk yatırımımızı   11 belediye başkanı ve  60 belediye meclis üyelerimizle beraber almıştık. Buradaki başarının bütün payı seçilmiş meclis üyelerinin ve onları seçen halkımızındır. Ereğli'de görev yapmak çok zor çünkü burada her yerden tarih fışkırıyor. Böyle bir tarihi yerde 4 kez seçilmek ve başarılı olmak, her şeyiyle kendini Marmara Ereğlisi'ne de adamış olmak gurur meselesidir. Ben halkımızı böyle çalışkan Başkanımız İbrahim Uyan'ı seçtikleri için de bir kez daha kutluyorum. Bugün Marmara Ereğlisi'ne müjdelerle geldik ilk müjdemiz yine Milli Eğitim Müdürümüze olacak. Teski ile bir çalışma yaptık ve bu çalışmalarımızın sonunda 11 ilçemizdeki 28 okulumuzda su deposu olmadığı ve çoğunda da kullanılmadığını tespit ettik 800 bin lira ödenek ayırarak Tekirdağ'daki tüm okulların su depolarını temizletmeye ve olmayan okullarımıza da depo yapmaya karar verdik.   Bu okullarımızın su depolarını temizleyeceğiz ve pırıl pırıl bir şekilde öğrencilerimizin hizmetine sunacağız. Ereğli'ye müjdelerimiz bitmedi, vidanjörlerle artık hatıra fotoğrafı çektireceğiz, Tekirdağ'da vidanjörü kaldıracağız. Önümüzdeki Nisan ayında Sultanköy Kanalizasyon ihalesine çıkıyoruz. Sultanköy'e uzun yıllar hizmet edecek kanalizasyonun temelini atacağız. Yine Ereğli'de 11 ilçe 11 prestij caddesinde de son aşamaya geldik ve onu da ihale edeceğiz, otogar ihalesi de son aşamaya geldi. Marmara Ereğlisi'ne TESKİ tarafından çok ciddi yatırımlar yapılmıştır ve su sıkıntısı tarihe karışmıştır. Su bir hayattır su olmadığı zaman da mutluluk yoktur. Biz vatandaşlarımıza bu mutluluğu verdiğimiz için de kendimiz mutluluk duyuyoruz. Bu ayın sonunda tam 3 yılımız dolacak biz 2 yıl daha siyaset yapmayacağız. Sadece tek düşüncemiz var halkımızım bize verdiği görevi en iyi şekilde değerlendirerek hizmet etmek. Şimdi siyaset zamanı değil hizmet zamanıdır. Bu hizmeti yaparken de Tekirdağ'da yaşayan vatandaşlarımıza aynı sevgi, saygı ve hürmet içinde ayırım yapmadan hizmetlerimizi yerine getireceğiz. Gelecek günler Tekirdağ'ın güzel hizmetlerine şahit olacaktır. Temelini atacağımız okulun hayırlı olmasını diliyorum, bütün bu çalışmalarımızın sonunda kazanan Tekirdağ olsun, kazanan halkımız olsun" dedi.


 Konuşmasına "Yavrularımız, geleceğimiz için çok önemli olan eğitime yeni okul temeli atacağımız için çok mutluyuz" diyerek başlayan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan da "Büyükşehir Belediyemiz çok güzel bir hizmete imza atarak 11 ilçemizde 11 okul projesi çerçevesinde güzel ve faydalı bir hizmet yapma yarışı içeresine girdi ve bunu da alnının akıyla başardı. Bu yararlı hizmetten dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere ilçe belediye başkanlarımıza ve meclis üyelerine teşekkür ediyorum diye konuştu.


 Marmara Ereğlisi'ne katkılarından dolayı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Genel Sekreter Oral Karakaya'ya plaket takdim edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'a plaketini Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Genel Sekreter Oral Karakaya'ya da plaketini Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay verdi.          


 Temeli protokol üyeleri tarafından dualarla atılan 21 Derslikli   okul yaklaşık 3 Milyon 390 bin liraya mal olacak ve 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılına yetiştirilecek.  


 3350 metre kare alana yapılacak olan okulda ayrıca, öğretmenler odası, müdür yardımcıları odası, müdür odası, idari büro, fizik ve kimya laboratuvarı, işlik dersliği, kütüphane ve resim dersliği bulunacak.


 



Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön