24 / 04 / 2024

Tekirdağ Çerkezköy kanalizasyon inşaatının temeli atıldı!

Tekirdağ Çerkezköy kanalizasyon inşaatının temeli atıldı!

Tekirdağ Su Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü yatırımlarına devam ediyor. Teski tarafından projelendirilen Çerkezköy kanalizasyon inşaatının temeli Kızılpınar Mahallesinde atıldı.



Tekirdağ Su Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü yatırımlarına devam ediyor. Teski tarafından projelendirilen Çerkezköy  kanalizasyon inşaatının temeli Kızılpınar Mahallesinde atıldı.


 Temel atma törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın yanısıra, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çorlu belediye Başkanı Ünal Baysan, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu,  Teski Genel Müdürü Şafak Başa, İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ferit Yüksel, Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, Daire Başkanları, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Açılış konuşmasını yapan Teski Genel Müdürü  Dr. Şafak Başa proje ile ilgili bilgiler vererek 32 Milyon liraya mal olacak  bu projenin Teski'nin  üçüncü büyük projesi olduğunu  ve bu inşaatın 2018 yılı Temmuz ayında tamamlanacağını söyledi.


 Dr. Şafak Başa "Projede 1 adet terfi merkezi ile otomasyon sistemi kurulacak, 3860 m kolektör hattı ile terfi merkezine iletilecek. Kızılpınar'da da 78 km altyapı çalışması yapılacak.  Bu yatırım Kızılpınar'a 35 yıl boyunca 63 bin nüfusa hizmet  verecek. " diye konuştu.


KIZILPINAR'IN GELECEĞİNE YATIRIM YAPIYORUZ


 Çerkezköy  Belediye Başkanı Vahap Akay  da gelen bu hizmetin Çerkezköy halkına hayırlı olmasını diledi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak'a teşekkür etti. Akay " Bu önemli projemizin önemli ayaklarından biride tabi ki Kızılpınar Mahallemizin altyapı inşaatıdır. Önemine vurgu yapmak içinde bu temeli Kızılpınar'da atıyoruz. Yaklaşık 20 yıl önce dönemin Belediye Başkanı Adnan Er tarafından yaptırılan Kızılpınar kanalizasyon altyapısı bugünlere kadar hizmet verdi. Ancak Kızılpınar o günlerden bugünlere ciddi nüfus artışı gösterdi. O tarihlerde 2 bin 500-3 bin civarında olan nüfus yaklaşık 10-12 kat arttı. Bugün mahallemiz nüfusu 30 binlerle ifade edilir duruma geldi. Kızılpınar'da 2012-2014 yılları arasında yeni içme suyu  altyapısı tamamlandı ve şimdi de altyapı kanalizasyonunun temelini atıyoruz ve Kızılpınar'ın geleceğine yatırım yaparak altyapı sorunlarını ortadan kaldırıyoruz. Teski kanalizasyon inşaatını tamamladıktan sonra Çerkezköy Belediyesi olarak üstyapı çalışmaları olan asfaltlama ve kaldırım çalışmalarımızı yapmak üzere hazırlıklarımızı tamamladık. İnşaat bitince bu çalışmalarımız derhal başlayacak" dedi.


 ALTYAPIYA POZİTİF AYRIMCILIK YAPIYORUZ


İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ferit Yüksel, İller Bankası olarak altyapı çalışmalarına ayrım yapmadan pozitif ayrımcılık yaptıklarını, taş üzerine taş koyanın yanında olduklarını söyledi. Yeni kurulan Büyükşehir Belediyeleri arasında Tekirdağ'ın önemli mesafe kat ettiğini ve TESKİ ile koordineli çalıştıklarını ifade eden Ferit Yüksel, projeye katkılarından dolayı Çerkezköy ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile TESKİ Genel Müdürlüğü'ne teşekkür etti.


Albayrak" GENÇ VE ÇALIŞKAN İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARIM HİZMET YARIŞI İÇİNDELER"


 Çerkezköy'e bu hizmetlerin yetmeyeceğini anlatan ve hizmetlerin bundan sonra da devam edeceğini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak" Genç Belediye Başkanlarıyla çalışmak benim için bir şans. Hepsi çalışkan arkadaşlarım ve hepsi hizmet yarışı içindeler.  Büyükşehirden  daha çok hizmet alabilmek, ilçelerine hizmet götürebilmek için yarışıyorlar. Kimin için, ilçelerindeki vatandaşlarına hizmet götürmek için, hepsini ayırt etmeden çok seviyorum ve başarılarını kutluyorum. Bende onlarla gurur duyuyorum çünkü benim de mutluluğum öyle belediye başkanlarıyla çalışmaktır" dedi.


 Kızılpınar kanalizasyon programını seçim programlarında kararlaştırdıklarını anlatan Albayrak "Kızılpınar ne zaman gelsem çamur içindeydi. Seçildiğimiz zaman burayı yapma sözü verdik  ve yapıyoruz ama sizden bir ricam var, sabırlı olun, ayağınız çamura bulaşacak ancak biraz sabredin.  Bizim Kontrol Mühendislerimiz var ama siz de ayrı kontrol mühendisi olun, bir aksilik olduğunda bize bildirin, bu güzel yatırım hayırlı olsun.  Bizi bu günlere getiren şehitlerimize ve ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e  minnetlerimizi sunuyoruz. "diye konuştu.


 Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 


Geri Dön