28 / 03 / 2024

Tekirdağ Kapaklı Kültür Merkezi'nin temeli atıldı!

Tekirdağ Kapaklı Kültür Merkezi'nin temeli atıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Kapaklı'da hayata geçirdiği kültür merkezinin temeli atıldı. Temel atma törenine Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer de katıldı.




Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Kapaklı ilçesine yapılacak olan Kültür Merkezi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.


Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer'in yanısıra Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, ilçe belediye başkanları, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Kapaklı Belediyesi Meclis Üyeleri, Genel Sekreter Oral Karakaya, Genel Sekreter Yardımcısı  Zeki Gürcün, daire başkanları ile çok sayıda vatandaşın katıldığı temel atma töreninde konuşan  Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Gürcün yapılacak inşaat ile bilgiler verirken Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ve Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer Kapaklı'ya yapılan yatırımlar için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'a teşekkür ettiler.


Tekirdağ Büyükşehir Belediye Bakanı Kadir Albayrak temeli atılacak olan Kültür Merkezi'nin  büyük bir çaba ve emek sonrasında ortaya çıktığını belirterek "Bu Kültür Merkezi Kapaklı için çok gerekli olan bir yatırımdır. Buradan bütün Kapaklı'lı vatandaşlarımız faydalanacaktır. Tesisin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Görevde olduğumuz 3 yıl içinde emin olun ki sadece ve sadece halkımızın mutluluğu için günümüzün her vaktini vatandaşa hizmet aşkı içinde geçirdik, ve geriye kalan iki yılda daha büyük hızla aynen hizmet için devam edecek. 2 yıl sonra belediye başkanlarımız bölgelerine gidecekler ve ben bu sözü verdim bunu yaptım diyecekler ve halkımız yine tamam veya devam diye karar verecek. 3 yıl içinde Kapaklı'ya ciddi yatırımlara imza attık. Karaağaç Mahallesinde ortadan geçen kanalizasyonu kapattık ve oradaki vatandaşlarımızı bu sıkıntıdan kurtardık. Bunun dışında bütün yollar yenilendi  5 Mahallesi hariç yapılacak hiçbir yolu kalmadı. Buna paralel hemen yakından geçen Yukarı Sevindikli'den Vakıflara Vakıflardan Ulaş'a ve Ulaş'tan Saraya giden grup yolunu da kazandırdık. 15-20 dakika içeresinde Saray'dan binen vatandaşımız rahatça Ulaş'a ulaşabiliyor, bu da vatandaşımıza verdiğimiz önemli hizmetlerden bir tanesidir. Ancak Kapaklı'nın ihtiyaçları bitmez. Ancak Kapaklı'nın Kapaklı diye bir Mahallesi var, o köye gittiğiniz zaman ciddi sıkıntıları olduğunu gördük. Uzun yıllardan gelen su sorunu var,  su hayattır dedik ve Pınarca'nın ihalesi yapılmış çok güzel bir arıtma tesisi ile beraber yılların sıkıntısını ortadan kaldırarak Pınarca'yı, Pınarca'ya layık bir su tesisini kavuşturacağız hayırlı olsun. Ayrıca Pınarca'dan başlayıp Kapaklı'ya gerek kanalizasyonlarla gerek su depolarıyla gerek su hatlarıyla yaklaşık 25-30 Milyon liralık yatırımı devreye sokmaya çalışıyoruz, bunlar da ihale aşamasına geldi. Kapaklı için önemli olan dalcık ve üst geçit projeleri hazırlandı karayollarına gönderildi onay bekliyoruz. Ama Kapaklı'ya,   Kapaklı'ya yakışan bir cami yapacağız. Bu müjdeyi de üç ayların başlangıcında veriyorum. Saray'a da Kapaklının da yararlanacağı bir mezbaha yapacağız. Yaptığımız hizmetleri bütün vatandaşlarımız kullanacaktır." dedi.


 Temel atma töreninden sonra yatırımların Kapaklı'ya gelmesinde emeği olan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Genel Sekreter Oral Karakaya'ya Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı tarafından plaket hazırlatıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı kadir Albayrak plaketini Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Genel Sekreter Oral Karakaya da plaketini Kapaklı Kaymakamı meslektaşı Mehmet Yüzer'in elinden aldı.


 


İhalesi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından, 8 Ağustos 2016 tarihinde gerçekleştirilen, projeleri de Etüd ve Proje Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan  ve 3 bin 657 metre kare alanda yaklaşık 27 Milyon 700 bin liraya mal olacak olan Kültür Merkezinin 1 yıl içinde bitirilmesi planlanıyor.


Ayrıca Kültür Merkezinin içinde 90 araçlık kapalı otopark, 296 kişilik çok amaçlı salon, asansörler, fitness ve pilates salonu, Türk Hamamı, Sauna ve buhar odası, Spa Merkezi, 3 adet cep sineması, balo ve sergi salonu, kütüphane,9 adet derslik, öğretmenler odası, Cafe ve Cafe restaurant, fotoğrafçılık, müzik, tiyatro ve dans atölyeleri bulunacak.



Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön