25 / 04 / 2024

Tekirdağ Kentsel Dönüşüm Paneli gerçekleşti!

Tekirdağ Kentsel Dönüşüm Paneli gerçekleşti!

Tekirdağ'da "Kentsel Dönüşüm" paneli düzenlendi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, öncülüğünde gerçekleşen panelde, kentsel dönüşümünün önemi anlatıldı.



Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu tarafından "Kentsel Dönüşüm" paneli gerçekleşti.


Panelde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, dönüşümün gerekliliğinden bahsetti. Albayrak, ''Tekirdağ’ın yüzde 100’ü deprem riski altında olan bir yer" dedi.


Gerçkeleşen panele Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Haspolatlı, Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, İTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ocakçı, İTÜ Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Ünlü, İTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr. Fatih Terzi ile çok sayıda inşaat ve mimarlık şirketi yöneticisi  ilgili birimlerinin yöneticileri ve öğrencileri katılım gösterdi. 


Başkan Albayrak, "Büyükşehir belediyesini kurarken ilk atadığımız kişiler, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı ile Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı’dır. Bu konuya buradan başladık. Tekirdağ’ın yüzde 100’ü deprem riski altında olan bir yer. Biz binalarda depremsellik testine önce kendi binalarımızdan başlayalım dedik, 90 tane binamızın en az 80 tanesi sağlam çıkmadı. Bir kısmı iyileştirme yapmaya bile müsait değil, bir kısmı iyileştirilebilir. Tekirdağ gibi yaklaşık olarak 45 bin binası olan ve bu binaların yüzde 75’inin 1999 öncesi yapıldığını düşünürsek nasıl bir durumla karşı karşıya olduğumuzu daha iyi anlamış oluruz. Ben çok umutluyum, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi özellikle 2. ve 3. dönemlerinde merkezi belediye ve yerel belediyelerin çalışmalarıyla Türkiye’nin parlayan büyük şehri olacaktır" diye konuştu.




Trakya Gözlem Gazetesi


Geri Dön