20 / 04 / 2024

Tekirdağ Kızılpınar'a yeni okul!

Tekirdağ Kızılpınar'a yeni okul!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 ilçeye 11 okul projesinde Süleymanpaşa, Kapaklı ve Ergene ve Muratlı’dan sonra 21 derslikli 5. okulun temeli CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla Çerkezköy’ün Kızılpınar Mahallesinde atıldı.




Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 ilçeye 11 okul projesinde Süleymanpaşa, Kapaklı ve Ergene ve Muratlı’dan sonra  21 derslikli 5. okulun temeli CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla Çerkezköy’ün Kızılpınar Mahallesinde atıldı.


Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın yanısıra bazı Milletvekilleri, ilçe Belediye Başkanları, protokolün diğer üyeleri ile çok sayıda  vatandaşın katıldığı temel atma töreninde konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay okul projesinin  Türkiye’de örnek olacak projelerden biri olduğunu ve bu temelle geleceğin de temeli atıldığını söyledi ve  Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile ekibine teşekkür etti.


Tekirdağ Büyükşehir  Belediye Başkanı kadir Albayrak  da yaptığı konuşmada   Kızılpınar’a müjdelerle geldiğini belirterek bir ay içinde kanalizasyon ve içme suyunun temelini atacaklarını söyledi.


11 Okul projesinde toplam 254 derslik olacağını ve 56 bin metre kare kapalı alan olacağını anlatan Albayrak “ Toplam 46 milyon liraya mal olacak olan okullarımız  tüm halkımıza, milli eğitimimize ve öğrencilerimize hayırlı olsun” dedi.


Süleymanpaşa ve Çorlu ilçelerindeki tamamlanamayan Kültür Sarayları için de Kültür Bakanlığına başvuru yaptığını dile getiren Albayrak “Kültür Sarayları tamamlanmayacaksa biz Büyükşehir Belediyesi olarak tamamlamaya ve onları hizmete açmaya hazırız. Saray ve Çerkezköy’ün de Kültür saraylarına ihtiyacı var. İnşallah onların da temellerini çok kısa zamanda atarak tamamlayacağız. Biz sadece ve sadece hizmet için geldik. Bütün bu çalışmaların sonunda kazanan Tekirdağ ve halkımız olsun ”diye konuştu.


KILIÇDAROĞLU "TEKİRDAĞ’I TÜRKİYENİN YILDIZI YAPMAYA KARARLIYIZ"


Yaptığımız en güzel işlerden birisi okul temeli atmaktır diyen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “ Çünkü bizim güzel bir Türkiye’ye, beraber yaşayacağımız bir Türkiye’ye ihtiyacımız var. O Türkiye’de çocuklarımızın çok iyi okuması her türlü imkanların sağlanması lazım. Eğer çocuklarımız okursa Türkiye geleceğe güvenle bakar. Milli Eğitim Bakanlığımızın yapması gereken bir yatırımı çocuklarımızı, evlatlarımızı ve ailelerinizi  düşündüğümüz için biz yerine getiriyoruz, biz insanımızı seviyoruz. Tekirdağ’ı Türkiye’nin yıldızı yapmaya kararlıyız” dedi.


Daha sonra   Kemal Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve diğer protokol üyeleriyle beraber butona basarak okulun temelini attı.


 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön