19 / 04 / 2024

Tekirdağ Kozyörük'te altyapı çalışmaları başladı!

Tekirdağ Kozyörük'te altyapı çalışmaları başladı!

Tekirdağ’ın Malkara ilçesine bağlı Kozyörük mahallesi kanalizasyon inşaatının temeli düzenlenen törenle atıldı. temel atma törenine, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da katıldı...




Tekirdağ’ın Malkara ilçesine bağlı Kozyörük mahallesi kanalizasyon inşaatının temeli düzenlenen törenle atıldı. Malkara ilçesinin Kozyörük mahallesinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan temel atma törenine, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Kaymakamı Osman Altın, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Büyükşehir belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Ünsal, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Genel Müdür Yardımcıları Dr. İbrahim İçöz, İ. Feyzi Ünal ve A. Soner Ergin, daire başkanları, birim müdürleri ve çok sayıda Kozyörüklü vatandaş ile davetliler katıldı.


TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, törende yaptığı konuşmasında, “Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarım. Bu vesile ile saygı ve selamlarımı sunarım. bugün burada temelini atacağımız proje kapsamında 150-500 mm çaplarında toplamda 17.378 metre kanalizasyon hattı döşenecek olup, bu kanalizasyon hattıyla beraber 2 adet doğal atıksu arıtma tesisi ve 2 adet 50 metreküp kapasiteli fosseptik yapısı da inşa edilecektir. Böylece Kozyörük deresine deşarj olan atıksular doğal arıtma ünitesinde arıtılarak dereye deşarj edilecektir ve Karademir barajının kirlenmesi önlenecektir. İşin süresi 10 ay olup, süresinden önce bitirilmesi planlanmaktadır. Bu projenin tüm Kozyörüklü vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


“MALKARA’DA GÖÇÜ ÖNLEYECEK PROJELER YAPACAĞIZ”

Son olarak konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Malkara’da göçü önleyecek projeler yapacağız. Malkara’nın nüfusunu elli binin altına düşürmememiz lazım. Hizmetin siyaseti olmaz, biz var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu projenin de Kozyörük mahallesine hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenleri kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından inşaat alanında dualar edilerek, temel atma işlemi gerçekleştirildi.



Tekirdağ Şafak 


Geri Dön