26 / 04 / 2024

Tekirdağ Kumbağ yağmur suyu hattının temeli atıldı!

Tekirdağ Kumbağ yağmur suyu hattının temeli atıldı!

Tekirdağ Su Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün tüm ilçelerdeki atılımları devam ediyor. Teski tarafından planlanan Süleymanpaşa ilçesi Kumbağ Mahallesi kanalizasyon ve kısmi yağmur suyu inşaatının temeli atıldı.




Tekirdağ Su Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün tüm ilçelerdeki atılımları devam ediyor. Teski tarafından planlanan Süleymanpaşa ilçesi Kumbağ  Mahallesi kanalizasyon ve  kısmi yağmur suyu inşaatının temeli atıldı.


Kumbağ'daki  temel atma törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın yanısıra, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat,  Genel Sekreter Oral Karakaya, Teski Genel Müdürü Şafak Başa,  Genel  Sekreter Yardımcıları Prof. Dr. Tamer Dodurka, Zeki Gürcün, daire başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Açılış konuşmasını yapan Teski Genel Müdürü Şafak Başa proje ile ilgili bilgiler verdi ve 6 milyon  331 bin lira bedelli  bu yatırımın 2018 yılının başında tamamlanacağını söyledi.


 Temel atma töreninden önce konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı kadir Albayrak da " Ben bu bölgeye tam 50 yıldır hizmet ediyorum. Şimdi Allah bana bu bölgeye yine hizmet etmeyi kısmet etti. Artık biz Kumbağ'ın ve diğer yerlerin kaderini değiştirip eski günlerindeki nostaljik günlerine kavuşturacak hizmeti yapmaya geldik. Önce böyle yerde yaşayanların üç temel ihtiyaçlarını çözmek zorundayız.  Altyapı, doğalgaz ve su ihtiyacı. Geçen yıl verdiğim sözleri tutmanın mutluluğu içindeyim.  Artık Kumbağ bundan sonra vidanjör kullanmayacak.  Naip barajını da teslim alarak oradaki suyu da buraya vereceğiz. Hedefimiz Marmara Ereğlisi'nden Şarköy'e kadar denize 1 gram atık vermemek. Bu hizmetleri gelecek nesiller için yapıyoruz. Bu proje herkese hayırlı olsun" dedi.


Daha sonra dualar edilerek  kanalizasyon ve kısmi yağmur suyu hattının temel atma kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi.



Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön