17 / 04 / 2024

Tekirdağ Kumbağ'da içme suyu paket arıtma tesisi açıldı!

Tekirdağ Kumbağ'da içme suyu paket arıtma tesisi açıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Süleymanpaşa ilcesine bağlı Kumbağ Mahallesi’ne yapılan İçme Suyu Paket Arıtma Tesisi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.



Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Süleymanpaşa ilcesine bağlı Kumbağ Mahallesi’ne yapılan İçme Suyu Paket Arıtma Tesisi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.


Kumbağ Mahallesi İçme Suyu Paket Arıtma Tesisi’nde düzenlenen açılış, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılışa, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa ve vatandaşlar katıldı.


Açılan tesislerle Kumbağ Mahallesi’nin su sorununu çözmeye çalıştıklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Bundan 50 yıl önce küçük bir balıkçı köyü olan Kumbağ doğal güzellikleriyle hepimizin göz bebeği. Bütün turistik yerlerde ve ilde vidanjör denen kelimeye kaldıracağız. Eğer bu şehirde vidanjör diye bir kelime varsa bilin ki orası büyükşehir değildir. Önce Kumbağ ve Barboras’a kullanılabilir değil, içilebilir su kazandırmak istiyoruz. TESKİ’ ye dedim ki, bir gün dahi olsa bu tesisi buraya kuracağız talimatını verdim. Böyle bir tesis yıllardır bulanık akan Yazır Göleti’nin o çamurlu sularının arıtılmadan verildiği; ama bugün güzel güzel verdiğimiz suyu hayırlı şekilde kullanmalarını diliyorum. Hizmet isteyerek yapılır. Kanalizasyon çukuru haline gelmiş Marmara Denizi’nden balık yiyoruz, orada yüzmeye çalışıyoruz. Artık doğu batı kanalizasyon tesisi tamamlanmış, denize kirli su gitmeyen temiz balıklarını yediğimiz bir şehir oluşturmanın hedefi içerisinde olduk” dedi.


İlçemizde alt yapı ve içme suyu sorunlarını çözmek için öneli açılışlar gerçekleştirdiklerini belirten Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Bugün çok önemli bir açılış gerçekleştiriyoruz. Süleymanpaşa tarihinin en büyük alt yapı yatırımlarıyla karşı karşıya. Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan yatırımlardan daha fazla yatırım yapıldı bu kente. İki turistik mahallemizi önemli yatırımlarla sorunlarını çözmeye çalıştılar. Kıyı şeridini bütün alt yapı hizmetleri tamamlanacak. Dönemin sonunda inşallah mahallemize yaptığımız yatırımları teslim edeceğiz” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından tesis, kurdelenin kesilmesiyle hizmete açıldı.


Milliyet


Geri Dön