29 / 03 / 2024

Tekirdağ Marmara Ereğlisi'ne yeni engelsiz yaşam merkezi yapılacak!

Tekirdağ Marmara Ereğlisi'ne yeni engelsiz yaşam merkezi yapılacak!

Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz, Marmara Ereğlisi ilçesinde yapılacak olan 'Engelsiz Yaşam Merkezi'nde' kendine bakamayacak kadar düşkün olmayan engelli bireylerin faydalanabileceğini belirtti.



Yılmaz, yaptığı açıklamada, proje kapsamında, Marmaraereğlisi Belediyesi tarafından tahsis edilen araziye yapımı devam eden Engelsiz Yaşam Merkezi binasının inşasında son aşamaya gelindiğini söyledi.


Engelsiz Yaşam Merkezi'nin 60 kişilik kapasiteye sahip olacağını bildiren Yılmaz, "Bakanlık tarafından başlatılan tip proje kapsamında oluşturulacak Engelsiz Yaşam Merkezi'nde kendine bakamayacak kadar düşkün olmayan engelli bireyler faydalanacak." dedi.


Tek katlı ve ikiz villalardan oluşacak yaşam merkezinde, engelli bireylerin sosyal aktivitelere katılacağı atölyelerin de olacağını anlatan Yılmaz, şöyle konuştu:


"Tekirdağ'da yaşayan engelli kardeşlerimizin hizmet alacağı yatılı bir kuruluş olan yaşam merkezimizde, engelli kardeşlerimizin  sosyal rehabilitasyonuna ve kendi hayatlarını idare edebilmelerine yönelik çalışmalar yapılacak. Bunun yanında atölye faaliyetleri olacak. Kendi yaptıkları el işleri çalışmalarını geliştirmek için faaliyetleri olacak. Takı tasarım atölyeleri, resim atölyeleri, el sanatlarına yönelik üretime dayalı atölyeler olacak."  


Yılmaz, proje kapsamındaki yaşam merkezlerinin bakanlık tarafından illerin durumlarına göre uyarlandığını ifade ederek, "Örnek projeleri bakanlığımızdan alıyoruz. Bunları burada kendi şehrimizde Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü aracılığıyla çalışmalarını tamamladıktan sonra inşaatına başlıyoruz" dedi.  


Yılmaz ayrıca, engeli ve yaşlılara yönelik sosyal rehabilitasyon bakımevi ve benzeri projeler üzerinde çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.


Trakya Demokrat Gazetesi


Geri Dön