23 / 04 / 2024

Tekirdağ Marmaraereğlisi MYO binası depreme dayanıklı mı?

Tekirdağ Marmaraereğlisi MYO binası depreme dayanıklı mı?

Marmaraereğlisi Belediyesi, Büyükşehir ve Namık Kemal Üniversitesi tarafından imzalanan protokol ile Namık Marmaraereğlisi Meslek Yüksek Okulu yapımına başlandı. Meslek Yüksek Okulu ile ilgili asılsız iddialara yine belgeli yanıt geldi.



Marmaraereğlisi Belediyesi, Büyükşehir ve Namık Kemal Üniversitesi tarafından imzalanan protokol ile ortak yapımı başlanan Meslek Yüksek Okulu ile ilgili asılsız iddialara yine belgeli yanıt geldi. Meslek Yüksek Okulu, ne çöplük üzerine yapılıyor, ne de zemininde olumsuzluk var. Yani her şey olması gerektiği gibi.

 

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı tarafından eğitime yapılan katkıların bir devamı olan Namık Kemal Üniversitesi Marmaraereğlisi Meslek Yüksek Okulu yapımına başlandı. Proje kapsamında bazı gazeteler tarafından ortaya atılan iddiaların ise asılsız olduğu ortaya çıktı. İnşaatına başlanan okulun zemininin depreme dayanıklı olmadığı iddia edilmiş, hatta rehabilitasyonu tamamlanmış olan eski çöplüğün üzerine yapıldığı da iddia edilmişti. 


Tüm bu iddialara Marmaraereğlisi Belediyesi tarafından belgelerle yanıt verilirken, zemin etüdünün de olumlu çıktığı açıklandı. Yapılan açıklamada okulun inşaatının olduğu bölgenin en sağlam zemine sahip olduğu bildirildi. Ayrıca bölgede herhangi bir evsel atığın da bulunmadığına dikkat çekildi.

 

Halen hafriyatı devam eden inşaatın fotoğraflarında ise çöplükle bir ilgisinin olmadığı açıkça görüldü. Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 milyonluk katkı sağlanan projede okulun kaba inşaatı tamamlandıktan sonra üniversiteye teslimi yapılacak. Yapılan açıklamada, asılsız haberlerin bölgede eğitime engel olmaktan öte gitmediğini ve Marmaraereğlisi'nin olumsuzluklarla anılmasını isteyenlerin bir gayreti olduğu ifade edildi.


Tekirdağ Pusula Gazetesi


Geri Dön