25 / 04 / 2024

Tekirdağ Muratlı'daki eski Hükümet Konağı'nın belediyeye tahsisi mecliste!

Tekirdağ Muratlı'daki eski Hükümet Konağı'nın belediyeye tahsisi mecliste!

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ İli Muratlı ilçesinde bulunan eski Hükumet Konağı binasının Muratlı Belediyesi'ne hizmet binası olarak tahsis edilmesi talebine ilişkin soru önergesi hazırladı.



Tekirdağ Muratlı daki eski Hükümet Konağı nın belediyeye tahsisi mecliste!


CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ İli Muratlı ilçesinde bulunan eski Hükümet Konağı binasının Muratlı Belediyesi'ne hizmet binası olarak tahsis edilmesi talebine ilişkin soru önergesi hazırladı. Köprülü sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Köprülü önergesinde "Tekirdağ ilimiz, Muratlı ilçemiz Muradiye Mahallesi, Hürriyet Meydanı Ada:87 Parsel:2 sırasında kayıtlı bulunan eski Hükümet Konağı binası atıl vaziyette kaderine terk edilmiş durumdadır. Söz konusu tarihi bina Muratlı Meslek Yüksek Okulu olarak kullanılmış ancak Yüksek Okul yeni binasına geçtiği için şu anda boş durumdadır.


Tekirdağ İlimizin Büyükşehir olması sebebiyle ilçe belediyelerimizin görev alanı genişlemiş Muratlı İlçemizin de 16 köyü mahalleye dönüşmüş ve belediyemizin sorumluluk sahasına girmiştir. Hizmet verilen kişi sayısı da artmıştır. Bu nedenle ihtiyaçların daha iyi karşılanması ve halkımızın hizmete ulaşabilirliğini arttırmak ve tabi ki tarihi Hükümet Konağı binasını da atıl vaziyetten kurtarmak adına Muratlı Belediyesince binanın tahsisinin yapılması için 28.04.2016 tarihinde Kaymakamlık Makamından (Mal Müdürlüğü) talepte bulunulmuştur. Ancak bu güne kadar söz konusu talebe bir cevap dahi verilmemiştir.


Binanın şu anda ki durumu içler acısıdır. Çürümeye bırakılmıştır. Belediye’ye tahsis edilmesi halinde hem bakım ve onarımı gerçekleştirilecek ( Muratlı’ya ve binanın tarihi geçmişine yakışan görünüme kavuşacak) ve de binanın gerçek sahibi olan halkın yararlanmasına açılacaktır. Muratlı Belediyemiz binaya sahip çıkmak ve kullanıma açmak adına gereğini yapmış meclis kararım alıp Kaymakamlıktan talepte bulunmuştur. Ancak aylar geçmesine rağmen bir cevap alınmamıştır." dedi.


Köprülü'nün soruları

1- Muratlı Belediyesi’nin yukarıda özetlediğimiz konuyla ilgili olarak, 28.04.2016 tarihinde, Muratlı Kaymakamlığı’na (Mal Müdürlüğü) yaptığı başvuru hakkında bir değerlendirme yapılmış mıdır? Aylardır cevap verilmemesinin nedeni nedir?


2- Muratlı ilçemizdeki eski Hükümet Binası’nın, ‘Belediye Hizmet Binası’ olarak kullanılması için, Belediyeye tahsisi konusunda gelen talep doğrultusunda bir çalışmanız olacak mıdır?




Geri Dön