29 / 03 / 2024

Tekirdağ Süleymanpaşa'nın imarı konuşuldu!

Tekirdağ Süleymanpaşa'nın imarı konuşuldu!

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Meclisi toplantısı gerçekleşti. Toplantıda, imar komisyonundan gelen 5 madde görüşülerek karara bağlandı.



Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Meclisi 5393 Sayılı Belediye Kanununun 20. maddesi gereğince 2017 yılı Nisan ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. 


Süleymanpaşa Belediye Gençlik Merkezi Nikah Salonu'nda Başkan Ekrem Eşkinat başkanlığında gerçekleşen toplantı da 16 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. 


Süleymanpaşa Belediye Meclisi Nisan 2017 Meclis Gündeminde olan 16 gündem maddesinden, "9- Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür Yardımlaş ma ve Dayanışma Demeğ inin 03.03.2017 Tarih ve 5979 sayı ile Belediyemize sunduğu dilekçede; her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Karadeniz Yayla Şenlikleri"etkinliğinin 2017 yı lı nda 30 Haziran-02 Temmuz günleri arasında yapılacağı ve Derneğin Yönetim Kurulu Kararı ile Süleymanpaşa Belediyesi Yayla Şenlikleri ismi altında Süleymanpaşa Belediyesi ile ortaklaşa organize edilmesi hususunun kabul edildiği belirtilmiştir. 


Etkinliğin ortaklaşa organize edilmesi ve şenlik giderlerinin Basın Yayın ve Halkla İlişiler Müdürlüğü bütçesinden harcama yapılabilmesi konusunun belediye meclisinde görüşülerek karara bağlanması. 12-Tekirdağspor Kulübü Demeği'nin 15.03.2017 tarihli dilekçesi ile, Mülkiyeti Belediyemize ait, Tekirdağ İli, Süleymanpaşa İlçesi, Barbaros Mahallesinde bulunan tapuda, 860 parselde kayıtlı, imar planı nda "Spor Alanı" olarak ayrılmış taşınmazın, Tekirdağ spor Kulübü Derneği tarafından, Süleymanpaşa İlçesi içerisindeki yetişkinler, engelliler, kadı nlar, gençler ve çocuklara yönelik sportif faaliyetlerin yerine getirilmesi ve Tekirdağspor Kulübü Derneği sporcularının antreman sahası ile soyunma odaları, dinlenme v.b. ihtiyaçlarının karşılanması için 10 yıllığına tahsis edilmesi talep edilmektedir. 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18/e maddesine göre mülkiyeti Belediyeye ait taşınmazların tahsisine Belediye Meclisi yetkili olduğundan, adıgeçen taşınmazın Tekirdağspor Kulübü Demeği adına tahsis işlemlerinin yapılıp yapılamayacağı, eğer tahsis işlemleri yapılacaksa Tekirdağspor Kulübü Derneği ile protokol yapılması için Süleymanpaşa Belediye Başkanı M. Ekrem EŞKİNAT'a yetki verilmesi konusunun belediyemiz meclisinde görüşülerek karara bağlanması. 4- 5957 Sayılı Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malları n Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve 12.07.2012 tarih ve 28351 sayılı resmi gazetede yayımlanan Pazar Yerleri Hakkı nda Yönetmelik hükümlerine göre; imar planında Pazaryeri olarak ayrılmış olan; Yavuz mahallesi Ruşen Güneş Caddesi ile Tintin Pınar Caddesinin kesiştiği alanda Pazar yerinin kurulması konusu 01.02.2017 tarih ve 44 sayılı kararı ile Belediye meclisimizce kabul edilmiştir. Mevcut alanda, ilgili yönetmelikler gereği modern ve çok katlı Pazar yeri inşa edileceğinden bu alan içerisinde halen faaliyet gösteren Perşembe ve Pazartesi kurulan semt pazarları nı n inşaat bitimine kadar, 100.yı I Mumcu Çeşme Caddesinin Yakup Göçmen sokak ile Nurettin Ersin sokak arasında kalan kısmı ile Hamit Kaplan sokak, Kızılcık sokak, Mazı sokak, Lider sokak, Ahu sokak, Ali Yücel sokak, Nejat Tümer sokak ve Şenol Kartal Caddesi üzerine kurulmasına ve Pazar Yerleri Hakkında Yönetmelik esaslarına göre hazırlanan Tahsis takviminin iptal edilip, toplanan başvuru evraklarının inşaat bitiminde tahsis işlemlerinde kullanılması için arşivlenerek muhafaza edilmesi ve Pazaryeri inşaatı tamamlanıp faaliyete başlayacak duruma ulaştığında, toplanan taleplere, ilgili yönetmelik gereği kura yolu ile tahsis işlemi uygulanmasının belediyemiz meclisinde görüşülerek karara bağlanması" gibi maddelerde karara bağlandı. 


İmar komisyonundan gelen 5 madde de görüşülerek karara bağlandı 


Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Süleymanpaşa Belediye Meclisinin mart ayında yapmış olduğu toplantısında ihtisas komisyonlarına havale edilen evraklar görüşülürken İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen 5 madde karara bağlandı. 


3194 Sayılı İmar Kanununun 8(b) maddesi gereğince Süleymanpaşa Belediye Meclisi tarafından görüşülmek üzere meclis gündemi hazırlandıktan sonra havale edilen plan değişikliği tekliflerinin ve Süleymanpaşa Belediyesi müdürlüklerinden gelen gündem dışı evrakların da görüşüldüğü Süleymanpaşa Belediye Meclisi nisan ayı meclis toplantısında 11 gündem dışı evrak hakkında karar verildi. 


Süleymanpaşa Belediye Meclisi mayıs ayı toplantısı 3 Mayıs Çarşamba günü Süleymanpaşa Belediye Gençlik Merkezi Nikah Salonu'nda yapılacak.



Hayrabolu Sesi Gazetesi


Geri Dön