28 / 03 / 2024

Tekirdağ'a yeni kent merkezi projesi

Tekirdağ'a yeni kent merkezi projesi

Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün, şehrin en önemli projesi olan yeni kent merkezi projesi için 6 bin dönüm alanda düzenleme yapacaklarını söyledi.



Tekirdağ Belediye Meclisi Salonu'nda basın mensupları ile bir araya gelen Belediye Başkanı Ahmet Aygün, 2 bin 298 adet imarlı parsel tapusu dağıtılacağını söyledi. Temsili olarak Gündoğdu mahallesindeki 10 kişiye tapuları verilen toplantıda konuşan Belediye Başkanı Ahmet Aygün, "Yeni kent merkezi projesini nihayet sonlandırıyoruz. Temelleri yaklaşık 2 bin yıl önce atılan kent merkezi artık ihtiyaçları karşılayamaz duruma gelmişti. Yeni kent merkezi projesi Tekirdağ'ın en önemli projesidir. Gündoğdu mahallesi, yeni kent merkezi 18'nci madde uygulama alanı, yaklaşık 6 bin dönüm yüzölçümünde bir alanı kapsıyor. Bu alan Tekirdağ'ın Alternatif kent merkezi olma özelliğine sahiptir. Bu alan içerisinde yeni belediye binası alanı, yeni valilik binası alanı, yeni kent meydanı alanı, yeni kent bulvarları alanı, kent parkları, geniş yaya yolları ve büyük okul alanları gibi kentimiz için en çok önemli ve gerekli kullanımlar yer alıyor" dedi.

Gündoğdu Mahallesi'nde yaşayan 10 kişiye temsili olarak tapularını dağıtan Belediye Başkanı Ahmet Aygün, bundan sonraki dönemde Tekirdağ'ın kimliğini yansıtacak olan yeni kent merkezi projesinin hayata geçirileceğini söyledi. Aygün, "Bu belirlenen alan içerisinde yeni valilik alanı olarak 24 dönüm, belediye alanı için 22 dönüm, kent meydanı için 28,5, yeşil alanlar için, 890 dönüm, okul alanları için 194,5 dönüm, sağlık tesisleri için 110 dönüm, resim kurum alanları için 78 dönüm, sosyal ve kültürel alanlar için 39 dönüm, dini tesisler için 29 dönüm, ticaret alanı 370, konut, yollar, otopark ve diğer meydanlar içinde projede 4 bin 215 dönüm yer ayrılmıştır" dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Aygün, turizm kenti olan Tekirdağ'da her zaman 5 yıldızlı bir otelin eksikliğini hissettiklerini ifade ederek TOKİ'nin Tekirdağ'da 5 yıldızlı otel yapma kararı aldığını söyledi. Kararın ellerine ulaştığını anlatan Aygün, "Bilindiği gibi Karayollarına ait olan arsa üzerinde 5 yıldızlı otel projesi çalışmaları vardı.  TOKİ  ile yapılan görüşmelerde Tekirdağ şehir merkezinin ilk ve tek 5 yıldızlı otelini yapma kararı aldı. Şimdi arkadaşlarımız proje çalışmalarına başladı. En kısa sürede bu projeyi tamamlayarak Tekirdağ'a yakışır bir otel yapılacak" şeklinde konuştu.

Sabah

Geri Dön