18 / 04 / 2024

Tekirdağ'da icradan 1 milyon 100 bin TL'ye satılık işyeri!

Tekirdağ'da icradan 1 milyon 100 bin TL'ye satılık işyeri!

Tekirdağ 1. İcra Müdürlüğü, Tekirdağ İli, Merkez Ortacamii Mahallesi, Namık Kemal Caddesi, Truşucular İş hanı, 98 ada, 30 parselde yer alan 205 metrekare alanlı taşınmaz içerisindeki 1 nolu depolu işyerini satışa sunuyor



Tekirdağ 1. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. TEKİRDAĞ 1. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ TAŞINMAZ AÇIK ARTIRMA İLANI

Dosya No:2011/25 Tal. Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri: Tapu Kaydı:
1- Tekirdağ ili, merkez Ortacami Mahallesi, Namık Kemal Caddesi, Turşucular iş hanı No:2/l adresinde tapunun 98 ada 30 parsel nosun da kayıtlı 205,49 m2 yüzölçümlü taşınmaz üzerine betonarme karkas tarzında bodrum+zemin+ 4 normal katlı olarak inşaa edilmiş apartmanın zemin ve bodrum katında yer alan 14/138 arsa paylı (1) nolu bağımsız bölüm olan depolu - iş yeridir. Halen Denizbank Bankası olarak kullanılmaktadır. Taşınmaz üzerindeki borçlu hissesi tamdır.

1 nolu depolu iş yerinin bodrum katı brüt 120 m2,zemin katı 120 m2 iken zemin kat irtifa olarak ikiye bölünmüş ve asma kat ihdas edilmiştir, (tapu kaydında bodrum ve zemin kat olarak geçmektedir.)

Özetle bodrum, zemin ve asma katlı iş yerine dönüştürülmüştür. Bu durumda taşınmazın brüt yüzölçümü 360 m2 dir. Banka hizmet binası olarak yapılırken esaslı bir onarım görmüştür. Bodrum kat yer döşemeleri seramik.zemin ve asma kat yer döşemeleri granit seramik, tüm doğramalar camlı alüminyum doğramalı, duvarlar saten boyalıdır. Isınma kat kaloriferlidir. İçerisinde lavabo ve tuvaletler yer almaktadır. Yıpranma %10 mertebesindedir. Muhammen Değeri : yapılan piyasa araştırması neticesinde serbest piyasa alım satım rayiç değerlerine göre (1) nolu depolu iş yerinin konum ve mevcut durumu dikkate alınarak taşınmazın arsa payı ve yıpranma payı da dahil olmak üzere 1.100,000.-TL dir. Satış Saati: 11.30 -11.40 arası
İmar Durumu: Tekirdağ merkez Orta cami mahallesi 98 ada 30 parsel imar planında, sit bölgesi içerisinde.etkileme geçiş alanında kalmaktadır. Taşınmaz ticarete tahsisli Hmax= 9,50 mt yüksekliğinde inşaat yapılacak alanda kalmaktadır. Önündeki Namık kemal Caddesi cepheli, merkezi bir konumdadır, taşınmaz her türlü ticari iş yerine uygun bir durumdadır.

Satış şartları:

1- Satış 05/09/2011 günü saat 11.30 den 11 40'e kadar, Tekirdağ 1. İcra Müdürlüğü'nde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartı ile 15/09/2011 günü birinci artırmadaki aynı yerde ve aynı saatlerde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da muhammen bedelin % 40'ı ile rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lzımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde ( 10 ) günü geçmemek üzere süre verilebilir, resmi, damga vergisi, tapu alım harcı ve masrafları ile KDV. alıcıya aittir. Tapu satım harcı ve birikmiş vergiler, tellaliye satış bedelinden ödenir. Tahliye ve teslim masrafları alıcıya aittir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15 ) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İki ihale arasındaki farktan ve % 10 faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.

5- Şartname, iln tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışı iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda numarası yazılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları, tapuda adresi bulunup da tebliğ edilmeyen alakadarlara bu ilanın tebliğ yerine geçeceği iln olunur.

(İİK m. 126) (*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir. (*) Tebliğ yapılamayan ilgililere IIK.'nun 126 ve 127. maddelerine göre ilanen tebliğ olunur.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com


Geri Dön