19 / 04 / 2024

Tekirdağ'da kentsel dönüşüm kapsamında yıkım çalışmaları başladı!

Tekirdağ'da kentsel dönüşüm kapsamında yıkım çalışmaları başladı!

Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak, Tekirdağ merkez, Şarköy ve Çorlu ilçelerinde 'Kentsel Dönüşüm' projesi kapsamında yıkım çalışmalarının başladığını söyledi. Albayrak, kira ve taşınma yardımlarından da bahsetti...




Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yapılan yıkım çalışmaları Tekirdağ’da başladı.


Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak, Tekirdağ merkez, Şarköy ve Çorlu ilçelerinde 'Kentsel Dönüşüm' projesi kapsamında yıkım çalışmalarının başladığını söyledi.


Tekirdağ il genelinde 21 binanın riskli olduğunu, bu binalardan 6 tanesinin yıkım çalışmasının tamamlandığını dile getiren Albayrak, "Müdürlüğümüz teknik elemanlarının raporları değerlendirmesi neticesinde 21 adet binanın riskli olduğu kanaatine varıldı. Riskli bulunan 21 binadan 4 tanesinde yıkım işlemleri gerçekleştirildi. Binası riskli bulunup gerekli yasal süresini tamamlayanlar, 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesine Yönelik Kanun Kapsamında yaptırarak ve Kanun'da yer alan, Belediyelere ve Tapuya ödenecek Kanun'da belirtilen harç ve ücretlerden muaf olacak. Bina sahipleri azami 18 ay aylık 590 TL kira yardımı veya kredi desteği, binada kiracı olanlar bir defaya mahsus bin 180 TL taşınma yardımı teşviklerinden yaralanmaya başlamışlardır" şeklinde konuştu.


Tekirdağ’da kentsel dönüşümün yavaş ilerlediğini dile getiren Albayrak,"Tekirdağ’ın Büyükşehir olması ile birlikte ilimizde yavaş ilerlemekte olan kentsel dönüşüm büyükşehir belediyesi ile birlikte hız kazanacaktır" ifadelerini kullandı.



Pirsus Haber


Geri Dön