26 / 04 / 2024

Tekirdağ'da sağlık hizmetlerine 1 milyar 57 milyon TL harcama yapıldı!

Tekirdağ'da sağlık hizmetlerine 1 milyar 57 milyon TL harcama yapıldı!

Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Yavuz Akbulut, kente 2003 yılından itibaren sağlık hizmetlerinde 1 milyar 57 milyon TL harcama yapıldığını söyledi.



İl Sağlık Müdürü Yavuz Akbulut, Tekirdağ'a son 4 yılda yapılan sağlık yatırımlarını değerlendirerek, devam eden faaliyetler hakkında bilgi verdi. 


Tekirdağ'a yatırımların devam edeceğini söyleyen Akbulut, "Tekirdağ'a 2003 yılı itibarıyla sağlık bakanlığımızın yaptığı resmi yatırımlarla birlikte toplam 1 milyar 57 milyon TL yatırım olacak" dedi. 


"İLÇELERDE SAĞLIK ALANINDA BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLANACAK" 

2012 yılı başlarında başlayan sağlık yatırımlarının, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun Bakanlığa geldiği 2013 Ocak itibarıyla Trakya adına büyük bir ivme kazandığını belirten Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Akbulut, 2012 yılında temelini attıkları Çerkezköy Devlet Hastanesi'nin, geçen Nisan ayı itibarıyla, görüntüleme merkezi olarak birimlere taşıdıklarını belirtti. 

Akbulut, "Geçen hafta pazartesi itibarıyla da poliklinik hizmetleri verilmeye başlandı. Bu hafta Çerkezköy hastanemiz hizmet vermeye başlamış oldu. 24 yataklı olarak yapılan Çerkezköy Devlet Hastanemiz, bölgesinde ciddi manada eksikliği olan yoğun bakım ve ameliyathane ihtiyaçlarımızı karşılıyor. 

Şimdi Çerkezköy Devlet Hastanemiz, hizmete başlandıktan sonra açılışına hazırlandığımız Malkara Devlet Hastanemiz var. Malkara Devlet Hastanemiz de,  TOKİ  kanadıyla yapılıyor. 75 yataklı devlet hastanemizde, daha önce olmayan, diyaliz merkezlerimiz var. Mevcut yoğun bakımımızın yanında, yeni doğan yoğun bakımımız eklenecek. 75 yataklı hastanemizde, Malkara'nın bütün ihtiyaçlarını karşılayacak görüntüleme merkeziyle beraber, laboratuvarımız, özel oda niteliğinde olan yataklarımız, tek kişilik ve çift kişilik yataklarımızda, halkımızın rahatça tedavi göreceği sağlam alt yapılarımız var. Bunun dışında, 3. 

yatırımımız olarak da, Çorlu'da Ağız Diş Sağlığı Merkezinin temelini attık.  2014 yılında, ağız ve dişle beraber, 75 yataklı Saray Devlet Hastanemizin temellerini attık. İnşaatlarımız hızla başladı. Şu an 2018 yılı itibarıyla, Haziran ayında İnşallah bunları faaliyete geçireceğiz.  Bunlarda şöyle bir özellik var. Sağlık Bakanlığımız tarafından yapılan bütün yatırımlarda, her hastanemize, diyaliz merkezimiz, yoğun bakımlarımız eklendi. Bu, şu anlama geliyor. Yatalak ve yoğum bakıma ihtiyacı olan veya hastanede kalan özellikle hastanede sağlık hizmeti alması gereken insanlarımızın, büyükşehir ve ilçe merkezlerine götürülmeden, bulundukları yerlerde tedavilerinin sağlanması amacıyla, büyük kolaylıklar sağlayacak. 2013 yılından itibaren başlattığımız bu dört yatırımımızın dışında başlattığımız, 2015 yılı içerisinde planlamalarını yaptığımız, Hayrabolu Devlet Hastanemiz, Malkara Devlet Hastanemiz ve Şarköy Devlet Hastanemizin işlemleri tamamlandı. Geçen ay Sağlık Bakanımızın da katılımıyla Hayrabolu Devlet Hastanemizin temellerini attık. 30 yataklı olacak bu hastanemizde de, bütün hastanelerimizde olduğu gibi, diyaliz ve yoğun bakımlarımız eklendi. Tam ve donanımlı yataklarımızın yanında, tam donanımlı ameliyathanelerimiz, kalite ve standartları gereği olması gereken medikal ve tıbbi araç gerecin yanında, fiziki alanda rahatlamamızı sağlayacak" dedi. 


"TEKİRDAĞ'IN NÜFUSU CİDDİ MANADA ARTIYOR" 

İhale aşaması bitmiş ancak süreci bekleyen 40 yataklı Muratlı Devlet Hastanesini yaptıklarını ifade eden Akbulut, şunları söyledi: "40 yataklı nitelikli hastanemizde, diyaliz merkezimiz, yoğun bakımlarımız, modern donanımlı ameliyathanelerimiz ve görüntüleme merkezimiz olacak. Bunun yanında, 2015 yılında planlamaya soktuğumuz ve kamulaştırdığımız bütün proje işlemlerini tamamladığımız Şarköy Devlet Hastanemiz, şu an ihale aşamasına geliyor. Şarköy'de de 30 yataklı hastane diye planladık ama şu an çizimleri 40 yataklı olarak geçiyor. Çünkü 6 aylık süreçte, Tekirdağ'ın ciddi manada nüfusunun arttığı, hareketli nüfus oranlarının neredeyse büyük ilçelerimize yakın nüfus artışıyla devamlı sağlık hizmetlerinin kapasitesini yüksek tutmamız gereken bir bölgemizdir. Şarköy Devlet Hastanemizde de diyaliz birimimiz mevcut ama onun yatak sayısı artacak, yoğun bakımlarımız var. Yoğun bakımlarımız yeni doğan ve yetişkin yoğum bakımlarımız olacak. 


Bunun yanında görüntüleme merkezimiz, nitelikli hastane formatında olan tek kişilik odalarımız olacak. Çift kişilik odalarımız olacak. 2015 yılındaki bu hizmetimizin dışında, 2016 yılında sağlık bakanımızı sağlık yatırımı olarak ikna edip planlamaya soktuğumuz İnşallah 2016 yılında arsa çalışmaları, bina proje çalışmalarını yapacağımız, Kapaklı Devlet Hastanesi projemiz var. Şu an mevcudiyette Çerkezköy'e bağlı ikinci kısım olarak hizmet veren 75 yataklı hastanemizin yerine karşılık, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi yöneticileriyle görüşerek, bakanımızın onayını da alarak, bir yeni hastane yapma projesine girdik. 

Onunla ilgili geçen hafta Ankara'daydık. Ankara'da 4 tane taslak proje aldık. 

İnşallah, OSB yöneticileriyle görüşeceğiz. Bu taslaklardan hangisini beğenirlerse, içerisinde ameliyathanesi, yoğun bakımı ondan sonra özellikle yanık ünitesi olarak hizmet verecek ve mikro cerrahiyle ilgili eklenmesini istedikleri bir hastane yapmayı düşünüyoruz." 


"TEKİRDAĞ'DA HASTANESİ OLMAYAN, BİNASI YENİLENMEMİŞ, HİÇBİR SAĞLIK TESİSİMİZ KALMAYACAKTIR" 

2016 yılı içerisinde hastanesi olmayan tek ilçenin Ergene olduğunu belirten Akbulut, Ergene için, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da desteğini alarak, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu'nun koordinasyonunda yaklaşık 50 veya 60 yataklı bir hastanenin yapımıyla ilgili yatırım planlamasına sunduklarını ifade etti. 

Yapılması planlanan şehir hastanesi hakkında da bilgi veren Akbulut, "Bunun dışında, sayın bakanımızın ve firma temsilcisi AKFEN Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın'ın ve yetkililerimizin de katıldığı bir programla ihale sözleşmesini yaptığımız 480 yataklı olacak şehir hastanemizin ihalesini alan ve sözleşmesini imzalayan AKFEN inşaat bölgemizin sondaj çalışmalarına başladık. Zemin etüdü ve analizi yapılıyor. Projelerini tamamlandığında, inşallah Temmuz ayı gibi temel atma çalışmalarının başlayacağını tahmin ediyoruz. Göreve geldiğimiz zaman itibarıyla, hep dediğimiz bir şey var. Allah devletimize kaza bela vermez inşallah. 2018 yılının ortasında, Haziran ayı gibi Tekirdağ'da hastanesi olmayan, binası yenilenmemiş, hiçbir sağlık tesisimiz kalmayacaktır" diye konuştu. 


'"HALK SAĞLIĞI MERKEZLERİMİZ, NÜFUSU 50 BİNİN ÜZERİNDE OLAN İLÇELERİMİZE PLANLANIYOR" 

Tekirdağ'da yapılacak olan Butik Hastaneler hakkında da konuşan Akbulut şunları söyledi: "1. basamak sağlık hizmetlerinin yanında, Sağlık Bakanlığı 2. Basamak sağlık hizmeti sunumunda planladığı, Sağlık Bakanımızın özellikle son 6 ayda Butik Hastane olarak tanımladığı halk sağlığı merkezlerimiz kurulacak. Halk sağlığı merkezlerimiz, nüfusu 50 binin üzerinde olan ilçelerimize planlanıyor. Halk sağlığı merkezlerimizde aile hekimlerimiz olacak, akşam saat 17.00 gece saat 22.00 veya 23.00'e kadar, enjeksiyon ve pansuman hizmetlerinin olduğu normal zamanda içerisinde diyetisyenlerin, psikologların olduğu, sosyal çalışmaların ve 112 istasyon ekiplerinin olduğu bir yapılanma planlıyoruz. İnşallah bununla ilgili acil olarak 4 tane yapılması Halk Sağlığı Müdürlüğümüz tarafından planlandı. Ama uzun vadede inşallah Tekirdağ'da 7 tane tesisimiz olacak.  Bununla beraber göreve geldiğimizde Tekirdağ'da hizmet veren 16 tane 112 istasyonunu Allah bize nasip etti. Bakanlığımızın desteği ve personelimizin de gayretiyle şu an 32'nci 112 istasyonunu açıyoruz. İnşallah, Allah nasip ederse 2018 yılına kalmadan, fiziki yapıları yenilenmiş, personelin rahat edip dinlenebileceği, alt yapısıyla bulundukları konumuyla herhangi bir kurumun ukdesinde olmadan, kendi binalarında 112 istasyonlarımızı yapacağız. Şu an sağlık yatırımlarında 8 tane müstakil bina olarak yatırıma soktuk. 8 tane de halk sağdığı merkezlerimizin ve diğer kamu binalarımın içinde olacağı 16 binamız sağlık bakanlığı tarafından yapılacak. 

Zaman zaman, belediye başkanlarımızla yaptığımı görüşmeler neticesinde, Ergene Belediyemiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak'la da görüşerek, 11 ilçemizde 12 tane 112 istasyonu yaptırım durumuyla ilgili fikir olarak desteklerini aldık. İnşallah, önümüzdeki dönemde bunların projelerini hazırlarsak, 2017 yılının ortasında 78 tane 112 istasyonu kendi binasında hizmet vermeye başlayacak. Birinci basamak, ikinci basmak sağlık hizmetleriyle, bütün yapılacak sağlık hizmetleriyle ilgili Tekirdağ'ımızın nüfusunun bu kadar hızlı artmasına binaen, İnşallah 2018 yılında, ilimizi 15-20 yıl boyunca, ekstradan yatırıma bir ihtiyacı olmadan, sağlık hizmetlerini bu bir, bir buçuk 1 '5 yıl sürede yapacağız. Toplam yatırımlarla beraber, Tekirdağ'a 2003 yılı itibarıyla sağlık bakanlığımızın yaptığı resmi yatırımlarla birlikte, toplam olmuş ve olacak yatırım 1 milyar 57 milyon TL olacak." 

"YAKLAŞIK 5 MİLYON TL'LİK BİR EK PLANIMIZ VAR" 

Saray ilçesinde yaklaşık 5 milyon TL'lik ek bir planın olduğunu dile getiren Akbulut, konuşmasını şöyle sonlandırdı: "Saray Termal Hastaneyle ilgili, sayın bakanımızın bize söylediği şey, 'İnşaatın oranı biraz yüksek olduğu için önce inşaatı açalım' dediler. Ondan sonra 35 yataklı bir otel planlamamız var. 

2 tane kapalı havuzumuz, bir tane de büyük olimpik havuzumun olacak şekilde, odalarında fizik tedavi polikliniklerimizin olduğu bir ek yatırım planlanıyor. Yaklaşık 5 milyon TL'lik bir ek planımız orada var. 

Hatta Bakan Mehmet Bey, genel müdürlüğümüze talimatı vermiş. Şu anki inşaatı yapan yüklenici firma, mimarları ve mühendisleriyle birlikte yapıyı ve suyun çıktığı alanında değerlendirdiler. Suyun çıktığı alan, arsamızın dağ tarafına denk geliyor. Onun için daha geniş olan tarafa yatırım planlanıyor. 

İlk geldiklerinde, taslak olarak uygun olsaydı, hastanenin içerisinden tünelle direk otele geçişi planlanıyordu."



Tekirdağ Avrupa Gazetesi


Geri Dön