25 / 04 / 2024

Tekirdağ'da toplu açılış töreni yapıldı!

Tekirdağ'da toplu açılış töreni yapıldı!

Erdoğan, Beşyol Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, hizmet için yola çıktıklarını, bugünlere de yaptıkları eserlerin, yatırımların üzerinde yükselerek geldiklerini, şimdi önlerinde 2023 hedeflerinin olduğunu söyledi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sadece kötüleme, sadece hakaret, sadece istismar üzerinden maalesef bir seçim kampanyası yürütülüyor" dedi.


Erdoğan, Beşyol Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, hizmet için yola çıktıklarını, bugünlere de yaptıkları eserlerin, yatırımların üzerinde yükselerek geldiklerini, şimdi önlerinde 2023 hedeflerinin olduğunu söyledi.


Göreve geldiklerinde 230 milyon dolar olan milli geliri, 800 milyar dolara çıkardıklarını belirten Erdoğan, önümüzdeki dönemde bu rakamı 2 trilyon dolara yükseltmeyi hedeflediklerini, milletin ve Tekirdağ'ın desteğiyle bu hedefe ulaşacaklarını dile getirdi.


Türkiye'nin 7 Haziran seçimlerine hazırlandığını, tüm partilerin seçimle ilgili düşüncelerini, vaatlerini, projelerini birer birer milletle paylaştığını hatırlatan Erdoğan, Cumhurbaşkanı olarak hepsini yakından takip ettiğini ve dikkatle incelediğini belirtti.


- "10 Ağustos'ta yaptıkları ittifakın etkisinden hala çıkamamışlar"


Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Cumhurbaşkanı seçilirken milletime verdiğim bir söz vardı. Ben anlaşıldığı gibi 'Tarafsız bir Cumhurbaşkanı olmayacağım' demiştim. Ardından da tarafımı ilan etmiştim. Neydi benim tarafım? 'Ben daima milletimin tarafında olacağım' demiştim. İşte şimdi de milletin tarafında bir Cumhurbaşkanı olarak tüm gelişmelere, bu yaklaşımla ve bu yanda değerlendirmeyle şöyle bir bakıyorum. Dikkatimi çeken bazı hususlar var. Birincisi muhalefet partilerinin çoğunluğu, benzer vaatler, benzer projeler ifade etmeleri. Anladığım kadarıyla 10 Ağustos'ta yaptıkları ittifakın etkisinden hala çıkamamışlar. Biliyorsunuz, karşıma 14 parti koalisyonuyla çıkmışlardı. Aslında milletimiz onlara orada gayet güzel bir ders verdi. Anlaşılan mesajı da alamadılar dersi de. Şimdi eski Türkiye koalisyonunu kurmaya çalışıyorlar. Hatırlıyorsunuz değil mi eski Türkiye'yi? 1970'lerin, 1990'ların Türkiyesi'ni..."


Gençlerin o günleri bilmediğini ve bir iki örnekle o eski Türkiye'yi anlatmak istediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hastalandığınızda ne yapıyorlardı biliyor musunuz? İzlediniz mi televizyonlarda? İzlediniz. Ama şimdi aile doktorunuza gidiyorsunuz. O gidilen hastanelerin hali... İşte şurada Kırklareli'nde bir anne babayı izledim o televizyonda. Yavrusuna maalesef serumu yanlış taktılar, onun neticesinde da o kızımızın kolunu kesmek durumunda kaldılar. O zamanın SSK Genel Müdürü de işte malum. Şu anda muhalefetin başında" diye konuştu.


Eskiden Türkiye'deki hastanelerin rezalet durumda olduğunu, hijyen diye bir şeyin de doktorun da bulunmadığını anlatan Erdoğan, "Hatta bir tanesini neredeyse yerde benzetiyorlardı. O hale düşürdüler" dedi.


Eğitim, sağlık, adalet, emniyet diye yola çıktıklarını, ulaşımı, enerjiyi, tarımı bunun üzerine bina ettiklerini anlatan Erdoğan, ''Dedik ki; Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi/Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi. Ecdadımız Kanuni, 'Bir devleti feda ederim diyor bir sağlıklı nefes için.' Biz böyle bir ecdadın torunuyuz. Sağlıkta büyük adımlar attık, atmaya da devam ediyoruz. Gayretle koşarak inşallah daha ileri, daha demokrat bir Türkiye'yi, özgürlüklerin ülkesi olan bir Türkiye'yi inşa ve ihya etmenin gayretindeyiz" ifadelerini kullandı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2002 yılında Türkiye'nin ihracatının 36 milyar dolar olduğunu, bu rakamın bugün 158 milyar dolara ulaştığını belirterek, sanayinin, tarımın, ticaretin şehri Tekirdağ'ın bunun ne anlama geldiğini çok iyi bildiğini söyledi.


Tekirdağ ile bir adım ötede Yunanistan'ın bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, Yunanistan'ın şehirleri arasında adeta asırlık farkların bulunduğunu, Tekirdağ, Edirne, Balıkesir ve Çanakkale'nin oralardan eksiği olmadığı gibi fazlasının bulunduğunu belirtti.


- "Asgari ücrette açık arttırma başladı"


Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: 


"Ben partilerin vaatlerinde, projelerinde Türkiye'nin tüm  kazanımlarının üzerine ne koyacaklarını görmek istiyorum. Asgari ücrette açık arttırma başladı. Birisi bakıyorsun iktidar hesabı yapmış bin diyor, öbürü bin 400 diyor, biri çıkmış bin 500, birisi çıkmış bin 800, birisi de diyor ki 5 bin. Herhalde oyları, 'Asgari ücret 5 bin' diyen alacak. Siyaset dürüstlük ister. Bakın bunlar asgari ücretin ne anlama geldiğini de bilmiyor.  Asgari ücret devletin bir koruma, bir çerçeve anlaşmasıdır. Yani siz o belirlenen asgari ücretin altında işçi çalıştıramazsınız. Bu demektir ve o asgari ücret üzerinden bütün SGK primlerini oradan ödersiniz. Bunun ucu açıktır. İster bunu bin 500 yaparsın, ister 2 bin, 5 bin. Ne yaparsan yap. Ama onun altına inemezsin. Bu bir koruma rakamıdır. Bu bakımdan asgari ücreti bu şekilde belirlerken, bir de bunun getirisi götürüsü var. Siz asgari ücreti kalkar da bin 500, 2 bin bu şekilde ortaya koymaya yönelirseniz, bir de istihdamda bu ne getirir ne götürür bunu düşünmek zorundasınız. Sadece kötüleme, sadece hakaret, sadece istismar üzerinden maalesef bir seçim kampanyası yürütülüyor."


AA


Geri Dön