25 / 04 / 2024

Tekirdağ'da Uçak Restautant'ı hizmete açıldı!

Tekirdağ'da Uçak Restautant'ı hizmete açıldı!

İş Adamı Mustafa Yurdanur Uçak Restautta Trakya Gazeteciler Birliği Derneği üyeleri ile bir araya geldi. Tanıtım toplantısında konuşan İş Adamı Yurdanur, Türkiye'nin ilk Uçak Restautantını Tekirdağ'da hizmete sunduklarını söyledi.



Uçağın 110 kişilik kapasiteye sahip kapasitesi oldunu ifade eden Yurdanur, şunları kaydetti;” Bu uçağın bir eşi Yeni Gine'de var. Amarika'da olan uçak ise bizim uçağımızdan daha küçük. İlk uçağı biz Türkiye'ye getirdik. Aslına fazla dokunmadan Restautant haline getirdik. Bizden sonra da bu kompsetti Kayseri'de bir iş adamı kurdu. Bu uçakları daha önceden jilet için kesip atıyorlardı. Ama şimdi insanları merak sarmaya başladı . Bu tip ticari çalışmalar Türkiye'nin her yerinde yapılmaya başlanacak. Bunu ilk yaptığım için gururluyum. Fiyatlarımız son derece uygun. Burada Et balık ve Tekirdağ köftesi satıyoruz. Halkımızda güzel yerler pahalı olur diye bir algı var. Aslında burada böyle bir şey yok. Bir müşterimiz geldiği zaman ızgarası ve köftesi ile 45 liraya buradan çıkabilecek. Haftanın 2 günü müzikli eğlence yapacağız. Bu uçak restorantında alkollü içecek satmıyoruz.


“Butik Otel Uçak projelerimiz var.


İş Adamı Mustafa Yurdanur, yeni Butik Otel Uçak projesini de basın mensuplarına açıkladı.

Yurdanur bir uçak daha olarak, bu uçağı da butik otel haline döndüreceğini ifade ederek şunları kaydetti; “ Yeni uçak projemize var. Bir uçak daha alarak Uçaktan butik otel yapmak istiyoruz. Bu otellerin örneklerini Amarika'da var. Amarika da bu butik uçakta 1 gecelik konaklamak için 5 bin dolar para ödüyorlar.Bu Amarika'da ki Butik otel uçağın 2 yıl rezervasyonları dolu.”


“ Sivil Toplum Örgütleri Duyarsız”


Bu büyük yartırıma Sivil Toplum Örgütlerinin Duyarsız kaldığını ifade eden Yurdanur, yöneticilerden daha duyarlı olmalarını istedi.

Uçak Restautant'ı herkesin gezip görmesini isteyen Yurdanur sözlerini şöyle sürdürdü; “

Tekirdağ da gelip geçen insanlar gelip baksın. Gelsinler görsünler. Tekirdağlı yöneticilerimizden biraz duyarlı olmasını istiyorum. Büyükşehir ve Süleymanpaşa Belediye Başkanlarımız uçağımızı ziyaret etti. Ben zamanında çok odaları dizayn ettim. Genç arkadaşlar bıraktım. Ama sivil toplum örgütlerinde hiç bir duyarlılık yok. Sanki Tekirdağ'da iş yapılmasın diye millet Frene basmış gibi. Biraz ufkumuzu açmamız lazım. İş adamının yanında sivil toplum örgütlerinin dim dik durması lazım. Ben bütün iş adamlarının yanında dim dik durdum. Ama bundan sonra da Tekirdağ'da yeni değişimler olacak gibi. Basınımız benim devamlı yanımızda oldu. Onlara çok teşekkür ediyorum. ”


“Daha önce Belediye İzin Vermedi”


Uçak Restautant'ın daha önceki dönem Belediye Başkanlığı tarafından ruhsat verilmediğini ifade eden Yurdanur; “Ben bunu daha önce yapacaktım. Bundan önceki Belediye, buradaki benim tapulu yerime izin vermişti. Böyle bir komsepti desteklermeleri lazım. Bu komset Türkiye'de olmayan bir şey. Bu uçak Tekirdağ'ın simgesi oldu” dedi.

 Trakya Gazeteciler Birliği Derneği Başkanı Naci Akyazı, ise İş Adamı Mustafa Yurdanur 'un nazik davetinden dolayı teşekkür ederek, şunları kaydetti; “


Trakya Gazeteciler Birliği Derneği olarak bu yatırımınızda yanınızda olduğumuzu sölemek istiyoruz. Kentimiz için değerli bir yatırım. Biz bunun farkındayız. Tekirdağ'ın böyle kompset yatırımlara ihtiyacı var. İş adamlarının önünün açılması gerekiyor. Sizde bir iş adamı olarak bunu yaparak fark yarattınız”


Trakya Gazetesi


Geri Dön