25 / 04 / 2024

Tekirdağ'daki OSB'lerde arsa fiyatları arttı!

Tekirdağ'daki OSB'lerde arsa fiyatları arttı!

Tekirdağ'da sanayicinin yatırım yapması amacıyla eski belediye başkanlarından Ahmet Aygün döneminde" Dumansız Sanayi Bölgesi "oluşturuldu. Bazı OSB kurulacak yerlerde arazi fiyatlarının bir milyonu aştı.





Tekirdağ'da sanayicinin yatırım yapması amacıyla eski belediye başkanlarından Ahmet Aygün döneminde" Dumansız Sanayi Bölgesi "oluşturuldu. 


Bu nedenle burada arsa fiyatları tavan yaptı. Gerçek yatırımcılar/yatırımlarını yaparak faaliyete geçtiler. Fakat rant elde etmek isteyenler ise hala fiyatların kabarmasını bekliyorlar. Buralara yatırım için zaman konsaydı,şimdi dolmuş olurdu. Gerçek yatırımcılarda yerini alırdı. Peki öylemi oldu? Hayır... Yarım yamalak oldu. Gerçek yatırımcılar mağdur oldu.Arsa spekülatörleri ise kazandı. Valilik te,belediye de hala hiçbir önlem almadı.


YAĞCIOSBSİ HİZMETE GİRECEK Mİ? 


Alamıyorlar da... Geçenlerde sohbet ediyoruz. Yağcı Mahallesi'nde kurulan ancak idare mahkemesince yapım kararı bozulan OSB konusunda yatırımcılar epey umutlular. 

Tekirdağ'ın birkaç uyanık işadamının el altından oluşturduğu ve bir çok gerçek yatırımcının yer alamadığı bu OSB'de de arsa fiyatları tavan yaptı. Dönümünün 100 bin TL'ye kadar çıktığı belirtiliyor. Oraya OSB yapılmazsa,arsa spekülatörleri bozguna uğrayacak. El altından bu işi götürenler kahırlarından çatlayacaklar. Şimdi gözler,danıştay kararında. Arsa spekülatörleri ve uyanık yatırımcılar,oradan gelecek kararı bekliyorlar. Oysa ,OSB için ayrılmış başka yerler varken, siyasilerinde yardımıyla çevrenin yok edilişine ve fırsatçıların haksız gelir elde etmesine tanıklık edeceğiz. 


OSB'LER DEMİŞKEN... 

Tekirdağ valisi bir toplantıda "OSB'lerde arsa spekülasyonu yapanların önüne geçeceğiz"demiş. 


OSB'lerin Tekirdağ'da 52 bin dönüm alana sahip bulunduğunu ve OSB'lerin imar planının tamamlandığını hatırlatan valimiz, arsa spekülasyonu yapan sanayicilikle ilgisi olmayanların önüne geçeceklerini söylemiş. 


Bazı OSB kurulacak yerlerde arazi fiyatlarının bir milyonu aştığı bilgisine ulaşıyoruz. Rakamlar korkunç. 


Üstelik bu OSB lerin yanlarında da araziler yüksek rakamlarla satılmaya başlandı. 


Valimiz, her ne kadar "buralara imar izni vermeyeceğiz" desede bir başka yönetici göz yumabiliyor.  Zaten böyle olduğu için Trakya'nın her yerine mantar gibi üreyen fabrikalar dikildi. 


Habertrak Gazetesi / Cenap Kürümoğlu


Geri Dön