24 / 04 / 2024

Teknik Yapı 2014'te 8 ayrı projeye start vermeyi planlıyor!

Teknik Yapı 2014'te 8 ayrı projeye start vermeyi planlıyor!

Teknik Yapı Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, 2014 'te en az 8 yeni projeye başlayacaklarını, Fikirtepe 'de ruhsat süreci hızlanırsa, bu rakamın 10' u geçebileceğini söyledi.




Teknik Yapı 2014'te 8 ayrı projeye start vermeyi planlıyor. Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, Fikirtepe'deki ruhsat verme süreci hızlanırsa bu rakamın 10 un üzerine de çıkabileceğini belirtti. Durbakayım yeni projelerini şöyle anlattı: Fikirtepe'deki ilk projemiz ruhsat aşamasında. Toplam 4 ada üzerinde yaptığımız çalışmaların ilkinde 850 konutluk projemiz, ruhsat alınır alınmaz satışa çıkacak. Yılın ilk ayında satışa çıkmayı planladığımız Fikirtepe, şehir merkezi içinde yeni bir şehir olacak. Buna ek olarak Suadiye Sahil ve Bağdat Caddesi'nde 5 butik projemiz yıl içinde peş peşe devreye girecek. 


2014'te Suadiye'de 10 dönümlük bir arazi içinde konsept bir projeye başlayacağız. Bu projenin tamamı konuttan oluşacak. Suadiye Projesini Kadıköy sahilindeki en büyük proje olarak tasarlıyoruz. Avrupa yakasında ise İkitelli bölgesinde yine üzerinde çalıştığımız karma bir proje bulunuyor. Fakat bizim için 2014 yılının en önemli çalışması ise Evora İstanbul'u teslim edilmesi olacak. 


2014 e dair öngörüleriniz nasıl? 

2014'te gayrimenkul sektörünün durumunu ekonomik ve siyasi gelişmeler tayin edecek. Afet Yasası, Tüketici Kanunu ve Yerel Seçimlerden oluşan bu üç önemli etken sektördeki trendin yönünü belirleyecek. Bu kapsamda tüketici yasasının devreye girmesi sektör açısından yeni bir sayfanın açılması anlamına geliyor. Ama burada önemli bir nokta var. Eğer tüketici yasasının uygulanmaya başlamasıyla bu kriterleri yerine getirmeyenlere yaptırım uygulanmazsa sektörde ciddi bir haksız rekabet oluşur. 


Sektörde büyüme bekliyor musunuz? 

Kentsel dönüşüm sağlıklı bir şekilde uygulanmaya alınır ve ruhsat aşamasındaki prosedürler tamamlanırsa, 2014'te öngörülen 150 - 200 bin konut satışı gerçekleşebilir, hatta bu hedef aşılabilir. Yerel seçimlerin süreci ve şekli ise bu hedefin gerçekleşmesinde kritik önem kazanacak. Sektördeki ekonomik büyümenin ise yüzde 3 seviyelerinde olacağını tahmin ediyoruz. 


2014'ÜN YILDIZ BÖLGELERİ FİKİRTEPE VE KAZLIÇEŞME 

2014 yılında gündemde olacak bölgelerin başında -yukarıda nedenlerini anlattığımızFikirtepe ile Maslak olacaktır. Ayrıca yabancı yatırımcıların cazibesini çeken Ataşehir, ihaleye çıkan Kazlıçeşme de 2014'ün yıldız bölgeleri arasında yer alacaktır. 


METRO PARK'İN YÜZDE 50'Sİ 3 AYDA SATILDI 

2013 Teknik Yapı açısından çok verimli geçti. Halkalı'da 1.272 konutluk yeni bir projenin satışına başlarken, Tuzla'da yükselen Evora İstanbul projemizdeki ticari birimleri satışa sunduk. Aynı zamanda 2 yıl önce Samandıra'da başlayan Evora Park'ın teslimini tamamen gerçekleştirirken, Maltepe'deki Deluxia Dragos'un teslimine Aralık 2013 itibarıyla başladık. Fakat bizi en çok sevindiren ise iki projemizin yılın en iyi satış performansı gösterenler arasında ilk sırada yer alması oldu. Emlak Konut ile birlikte yaptığımız 5.079 bağımsız üniteden oluşa Evora İstanbul yılın en çok satış gerçekleştirilen projesi oldu İstanbul'un Avrupa yakasındaki markamız Teknik Yapı Metropark ise satışa çıkmasının ardından ilk 3 ayda yüzde 50 satış oranına ulaştı. 


Mütekabiliyet Yasası 2013'te bekleneni veremedi. Bunun en temel nedeni turizm bölgelerindekiler hariç İstanbul gibi büyük yerlerdeki mevcut projelerin yabancı yatırımcıların taleplerine tam karşılık vermemesiydi. 2014'te yurtdışı yatırımcılara özgü projelerin yapılmaya başlanacağını düşünüyoruz. Buna ek olarak 2014'te yabancı yatırımcıların artık direkt yatırım için Türkiye'ye geleceğini öngörüyoruz. 


Akşam Future&Trends Emlak


Geri Dön