19 / 04 / 2024

Teknik Yapı, Concorde İstanbul projesini satışa sundu! Metrekaresi 6 bin 130 lira!

Teknik Yapı, Concorde İstanbul projesini satışa sundu! Metrekaresi 6 bin 130 lira!

Fikirtepe'de inşaat ruhsatı alan Teknik Yapı, Concorde İstanbul projesini satışa sundu. Metrekare fiyatı 6 bin 130 liradan başlayan projenin toplam yatırım maliyeti ise 450 milyon lira...



Fikirtepe'de inşaat ruhsatı alan Teknik Yapı, Concorde İstanbul projesini satışa sundu. Metrekare fiyatı 6 bin 130 liradan başlayan projenin toplam yatırım maliyeti ise 450 milyon lira.



Kentsel dönüşümün pilot bölgesi olan Fikirtepe'de inşaat ruhsatı alan Teknik Yapı, ilk projesi Concorde İstanbul'u satışa sundu. Toplamda bin 175 rezidans daireden oluşan projenin ilk etabında 622 rezidans bulunuyor. Yaklaşık 650 milyon liralık gelir beklenen Concorde İstanbul, Mart 2014'te başlayacak ve 30 ayda tamamlanacak. Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "3.5 senelik çalışmalarımızın sonuna geldik. Bu süre zarfında projemizi 3 kere revize ettik. Sabırla bekledik ve ilk inşaat ruhsatını aldık. Projemiz bölgedeki yatırımlara örnek olacak" dedi. Projenin yatırım değerinin 450 milyon lira olduğunu söyleyen Durbakayım, "Konutların metrekare satış fiyatı 6 bin 130 liradan başlıyor. İlk etapta satışa sunulacak 1+1 tipi rezidans daireler 307 bin 400, 2+1'ler 553 bin 100, 3+1'ler ise 759 bin 800 TL'den başlıyor" dedi. Bugüne kadar Teknik Yapı'dan daire alan herkesin yüksek oranda kazanç elde ettiğinin altını çizen Nazmi Durbakayım "Prim potansiyeli olan Fikirtepe'de projemizden ilk daire alanlar en az yüzde 40 kazanacak. Bölgeye çok güveniyoruz. Birkaç yıl içinde Bağdat Caddesi'nin alternatifi olacak bölgede metrekare fiyatları 10 bin lira mertebesini geçecek" diye konuştu. 


% 30'U İLK GÜN SATARIZ 

Proje satışa çıkmadan yoğun taleple karşılaştıklarını anlatan Durbakayım, sabah saatlerinde satış ofisini ziyaret eden 70 kişinin kaparo vererek daire ayırttığını söyledi. Durbakayım, "Hiçbir tanıtım yapmadığımız halde, şimdiden yoğun taleple karşı karşıyayız. Bir günde konutların yüzde 30'unu satarız. İkinci etap satışlarına da iki ay içinde başlayacağız" şeklinde konuştu. 


PROJELERİ 4'LEYECEK 

Fikirtepe'de 4 imarlı adada yer alan arsa sahipleriyle sözleşme imzalandığını hatırlatan Nazmi Durbakayım "Sözleşme imzalayan adalardan ikincisinin ruhsatını almak için girişimlerimizi başlattık ve birkaç ay içerisinde satışa çıkmayı hedefliyoruz. Yılın sonuna doğru diğer iki adayı da projelendirip satışa çıkmak hedeflerimiz arasında" diye konuştu. 


BİN 175 DAİRENİN YÜZDE 55'İ HAK SAHİPLERİNİN

Birkaç yıl daha Fikirtepe'de proje geliştireceklerinin altını çizen Nazmi Durbakayım, projedeki bin 175 dairenin yüzde 55'inin hak sahiplerine verildiğini söyledi. Yaklaşık 2 yıldır bin 56 malik ile görüşüldüğü bilgisini veren Durbakayım, dört adayı oluşturan kat maliklerinin yüzde 85'i ile sözleşme imzalandığını açıkladı. Durbakayım bir adada yüzde 100'ü oranında sözleşme imzalandığını, diğer 3 adada ise bu oranın yüzde 85 seviyelerinde olduğu bilgisini paylaştı. "Proje sayısı yıl sonuna kadar daha da artabilir " diyen Durbakayım, Fikirtepe'de yer alan diğer imar adalarından görüşme teklifi aldıklarını belirtti. 


Sabah Gazetesi 


Geri Dön