28 / 03 / 2024

Teknik Yapı İstanbul'da yeni proje yapacak!

Teknik Yapı İstanbul'da yeni proje yapacak!

Umut Durbakayım, Teknik Yapının 2017'de Kartal'da ve Maltepe'de yeni projelere başlayacağını ayrıca Emlak Konutla en az 1.000 konuttan oluşan yeni projeler yapmak istediklerini belirtiyor.




Konut sektörünün 2016 yılını rekorla kapatacağını ifade eden Umut Durbakayım, Teknik Yapının 2017'de Kartal'da ve Maltepe'de yeni projelere başlayacağını ayrıca Emlak Konutla en az 1.000 konuttan oluşan yeni projeler yapmak istediklerini belirtiyor. 


TEKNİK Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, 2016'da yaşanan tüm zorluklara rağmen inşaat sektörünün zorlu bir savaş verdiğini ve yılı rekor konut satışıyla tamamlamasının öngörüldüğünü belirtirek, "Bu dönemde Teknik Yapı güvenli liman olma özelliğini korudu. 2017de de yeni projelerimiz devam edecek. İstanbulda ve Anadoluda projeler geliştirmeye devam edeceğiz" dedi. 


Gayrimenkul sektörü 2016 yılını nasıl geçirdi? 


İNŞAAT sektörü geride bırakacağımız yılda tarihi sınavdan geçti ve bunu büyük bir başarıyla geçti. 2016da birçok sıkıntı arka arkaya geldi. 15Temmuz darbe girişimi, doğu ve güneydoğu sınırımızda giderek büyüyen bir savaş, ekonomimiz üzerinde spekülatif hava yaratan kredi notu açıklaması, bayramla birleşen yaz tatilleri... Tüm bu zorlu şartlara rağmen sektörümüz büyük bir başarı gösterdi. Emlak Konut GYO'nun başlattığı tarihi kampanyayla son 3 ayda sektör üzerinde dolaşan karabulutlar dağıldı. İnşaat sektörünün tüm oyuncuları Emlak Konutun başlattığı bu harekete destek verdi ve sektörün elbirliği yapması bu tarihi başarıda önemli bir rol oynadı. Devletin faiz konusundaki tutumu sayesinde 

oranlar, son 10 yılın en düşük seviyelerine doğru gelmeye başladı. Bundan 34 yıl önce 24 -36 ay vadedeki sıfır faiz avantajları bugün 100 aya kadar çıktı. Sonuç olarak birçok kişinin şüpheyle baktığı 2016'nın son çeyreği konut almak için çok uygun bir ortama girdi. Ekim 2016 itıbariyla 1 milyon adetlik sınırı aştık ve yılsonunda 1 milyon 250 bin adetlik konut satışını aşarak yeni bir rekor kıracağımızı ümit ediyorum. 


Teknik Yapı 2016 yılını nasıl geçirdi, hedeflerinizi yakaladınız mı? 


TEKNİK Yapı'nın 2016 yılındaki konut satışları -bundan önceki kriz dönemlerinde olduğu gibi -sektör ortalamasının üzerine çıktı. Teknik Yapı markasının oluşturduğu güven ve kazandırma potansiyeli, bu dönemde güvenli liman arayan konut alıcıları için yine ilk adreslerden biri oldu. Evora Denizli projesi istikrarlı bir satış grafiği çizdi. Denizli'de ilk etapta 500 daireyi satışa sunduk ve bunların 170'i yani yüzde 25'i satıldı. 2. etap satışlar ise 1. etapta yaşam başladıktan sonra yapılacak. Denizli'nin geleceğine inanıyoruz ve orada tek bir proje ile kalmak istemiyoruz. Denizli'de sosyal sorumluluk kapsamında ayrıca yaklaşık 15 bin metrekarelik bir kültür merkezi inşa ediyoruz. 2016'nın ilk yarısında Metropark projesindeki daireler teslim edilirken yılın sonunda ise Concord İstanbul projesindeki daire teslimler başladı. 


METRONUN ULAŞTIĞI HERYER PARLAR 


2017'ye dair beklentileriniz nasıl, yeni projelere başlayacak mısınız? 


KARTAL'DA yaklaşık 1.000 konutluk kentsel dönüşüm projesini yılın ikinci yarısında hayata geçirmeyi öngörüyoruz. Maltepe'de yeni bir ofis projesi yapacağız. İki blok halinde yükselecek projenin, yılın ilk yarısında hayata geçmesi için çalışmalarımızı hızlandırdık. Etiler Uçaksavar sözleşmesi yenilendi ve 2017'nin ilk çeyreğinde projenin başlamasını öngörüyoruz. Fikirtepe Concord projesinin ikinci etabını yılın sonunda teslim etmeyi planlıyoruz. Anadolu'da ise Emlak Konut ile ilerlemek ve en az 1.000 konuttan oluşan yeni projeler yapmak istiyoruz. 


Önümüzdeki yıl İstanbul'da yıldızı parlayacak yeni yerler olacak mı? 


¦ METRONUN ulaştığı her bölgenin yıldızı parlayacaktır. 


2017 yılında sektöre ilişkin yeni düzenlemeler bekliyor musunuz? 


¦2017'DE parsel yerine ada bazında dönüşümler için teşvik edici adımların atılmasını, imar planlarının sıkça değişmeyecek şekilde düzenlenmesini ve master plan hazırlanmasını, konut üreticileri de koruyan düzenlemelerin yapılmasını bekliyoruz. Beklentilerimizin yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kentsel dönüşüm çalışmalarına verdiği öneme bağlı olarak başta Fikirtepe üzere kangrene dönüşen sorunların ortadan kalkacağını düşünüyoruz. 




Akşam Future & Trends Emlak 


Geri Dön