19 / 04 / 2024

Teknik Yapı, Kaddafi ile 150 milyon Euro'luk konut yapacak!

Teknik Yapı, Kaddafi ile 150 milyon Euro'luk konut yapacak!

Teknik Yapı, Libya'da turizm bölgesi olarak ilan edilen Tripoli'de 150 milyon Euro'luk konut projesi yapacak



Teknik Yapı, Libya'da turizm bölgesi olarak ilan edilen Tripoli'de 150 milyon euro değerinde toplam 50 bin metrekarelik lüks konut projesi yapacak. Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, bu kapsamda Libya Devlet Başkanı Muammer Kaddafi'nin büyük oğlu Muhammed el Kaddafi'nin başında olduğu Libya Yatırım ve Hizmet Şirketi ile ortak bir şirket kuracaklarını söyledi. Şirketin yüzde 65 hissesinin Teknik Yapı'ya ait olacağını belirten Durbakayım, 1.5 ay içinde şirket kurma işlemlerinin tamamlanacağını, 6 ay içinde de projeye başlayacaklarını açıkladı. Durbakayım, yapılacak projelerde üst düzey yöneticiler ve ustabaşlarına kadar tüm ekibin Türkiye'den götüreceklerini anlatarak, "Bizden 30-40 karlı rezidanslar istiyorlar. Projeler Libya hükümeti tarafından belirlenecek" dedi.
Umut Durbakayım, proje kapsamında sahil bölgesindeki eski konutların yıkılıp yerlerine çok katlı lüks rezidansların yapılacağını anlatarak, şunları söyledi:
"5 yıllık plan çerçevesinde Tripoli ülkenin turizm bölgesi olacak. Şehirde bulunan tüm binalar yenilenirken, bunlara modern turizm tesisleri de eklenecek. İlk aşamada konut tesisleri ardından AVM, otel, tatil köyü ve ofis binaları inşa edilecek. Bu bölgenin Dubai gibi dünyaya açılması planlanıyor. Biz bu süreçte yer alıyoruz ve ilk projelerimizin ardından yenilerini yapmayı planlıyoruz."

`Uphill Court referansı'
Tripoli'deki projeleri anahtar teslim olarak yapacaklarını ve hakediş usülüne göre pay alacaklarını belirten Durbakayım, ilk davetin Libya'dan geldiğini söyledi. Umut Durbakayım, şöyle devam etti:
"Aslında cam elyaf katkılı dış cephe kaplaması olan ürünümüz Betofiber'ı projelerle kullandırmak için Libya'ya örnekler yolladık. Ürünümüz tescillendikten sonra ise Kaddafi'nin oğlunun başında olduğu şirketten bu teklif geldi. İstanbul'daki Uphill Court gibi projelerimiz bize referans oldu. Bu projelerimizi incelemişler ve beğenmişler. Biz de teklifi olumlu bularak kabul ettik."

225 milyar dolarlık kaynak
Libya Devlet Başkanı Muammer Kaddafi, Amerikan ambargosunun kalkmasından sonra ülkedeki yeniden yapılanma çalışmalarına hız verirken, hükümet ülkedeki yeniden yapılandırma çalışmaları için toplam 225 milyar dolar büyüklüğünde fon oluşturdu. Bu fonun 155 miyar doları sadece inşaat projelerinde kullanılacak. Bunun 90 milyar dolarlık bölümünüyse Libya Sosyal Güvenlik Fonu kullanacak.
Yavuz KARAMAN/Milliyet


Geri Dön