29 / 03 / 2024

Teknik Yapı, Seyrantepe'ye talip

Teknik Yapı, Seyrantepe'ye talip

Bugün düzenlenen basın toplantısıyla yeni projeleri olan Uptwins Deluxe Residence'ı tanıtan Teknik Yapı Seyrantepe'ye talip olduklarını söyledi



Daha önce de ihaleye girmek istediklerini belirten Teknik Yapı Başkanı Nazmi Durbakayım, Eren Talu'nun bıraktığı şeye koşmak istemediklerini söyledi. Nazmi Durbakayım sözlerine şöyle devam etti: Eren Talu da Galatasaraylıydı. Keşke Eren Talu bitirseydi. Biz de Galatasaraylıyız, istekliyiz, arzuluyuz. Ama şimdi ikinci ihaleye gireceğiz. İhaleye tek başımıza gireceğiz." dedi.

SEYRANTEPE İHALESİ
Seyrantepe ihalesine girip girmeyeceklerine ilişkin bir soruya karşılık da Durbakayım, "Daha önce o ihaleye çok girmek istiyorduk, ancak Eren Talu'nun bıraktığı şeye koşmak gibi havadan uçmadık, biraz geri durduk. Ama şimdi ikinci ihaleye gireceğiz. Galatasaraylıyız, istekliyiz, arzuluyuz, hayırlısıysa alalım. Eren Talu da Galatasaraylıydı. Keşke Eren Talu bitirseydi" dedi. İhaleye tek başlarına gireceklerini söyleyen Durbakayım, kredilerle ilgili bir soruya karşılık da "Kriz döneminde krediler hiç olmadığı kadar bol. Çünkü kredilerin gideceği yer azaldı. Kredi ile ilgili hiçbir sorun yok" şeklinde konuştu.
AA

İlgili haber

Uptwins Dexule Residence'ta 103 bin 700 TL'ye! 5 bin 150 TL peşinatla!

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

'Akbaba gibi üşüşmek istemedik ama Seyrantepe ihalesine gireceğiz'
 
Teknik Yapı Başkanı Nazmi Durbakayım, yeni Seyrantepe ihalesine gireceklerini açıkladı. Durbakayım "Eren Talu'nun yarım bıraktığı işe akbaba gibi üşüşmek istemedik ama yeni ihaleye gireceğiz" dedi
TOKİ'nin üç kez üst üste iptal ettiği Seyrantepe Spor Kompleksi projesinde ihale şartlarını yumuşatmasının ardından talipler artmaya başladı. Daha önce ihaleye girme kararı alan ancak son anda çekilen Aşçıoğlu İnşaat, iptal edilen son ihaleyi kazanan Siyah Kalem İnşaat ile Belçikalı ortağını ikna ederek ihaleye gireceğini açıklayan Türköz-Oliv Yapı ortaklığının ardından son olarak Teknik Yapı da teklif vereceğini açıkladı.

ŞARTNAME ALDIK
Kartal'da yeni projesinin UpTwins projesinin tanıtımında konuşan Durbakayım, Eren Talu'nun sözleşmesinin feshedilmesinden sonra düzenlenen ihaleye girmek istemediklerini söyleyerek "Eren Talu iyi bir Galatasaraylı. Ben de Galatasarlıyım. Meslektaşımızın yarım bıraktığı işe akbaba gibi üşüşmek istemedik. Ancak o ihale de iptal edildikten sonra ihaleyle ilgilenmeye başladık. Seyrantepe Stadı ihalesine gireceğiz" diye konuştu. Durbakayım, şartname aldıklarını ve bugün ellerine ulaşacağını söyleyerek "Galatasaraylıyım, ihaleyi almakta istekliyim ama her ihaleye giren alacak diye bir şey yok"şeklinde konuştu.

200 DAİRE TOKİ'YE İADE
Durbakayım, Bahçeşehir'de TOKİ'ye hasılat paylaşımı yöntemiyle yaptıkları Uphill Bahçeşehir projesinde 680 konutun 400'e yakınını sattıklarını kalanını ise ortakları ve idare payı olarak TOKİ'ye devrettiklerini söyledi. Durbakayım,, bizim projemiz satıştayken  TOKİ  Ispartakule'de bizim arazi metrekare fiyatımıza daire sattı. Her proje başarıya ulaşmak zorunda değil. Biz projeyi başarıyla sonuçlandırdığımıza yönelik gazete ilanlarımızı bile hazırlamıştık.Ancak olmadı. 200'e yakın daireyi TOKİ'ye devrettik. EKONOMİ

'KONUT EĞİLİMLERİ MODA GİBİ YAZDAN KIŞA DEĞİŞİYOR'
Kartal'daki projeleri konusunda bilgi veren Durbakayım, UpTwins projesinin Kartal'da fabrikadan konuta dönüştürdükleri 4'üncü proje olacağını da açıkladı. Durbakayım "1980'li yıllarda ŞaşBaş Sanayi Döküm Fabrikasını dönüştürmüştük. Uplife projemiz Aktarık, Upcity projemiz İsakhol fabrikasının yerine yapıldı. UpTwins ise Baymak fabrikasının yerine yapılıyor" dedi. Konut projelerinde trendin çok hızlı değiştiğini söyleyen Durbakayım, hanımların modasının kıştan yaza değişmesi gibi konuta olan eğilimler de değişiyor" dedi. Durbakayım bir dönem şehir dışına çıkanların şehir içlerine geri dönmeye başladığını iletti. Durbakayım "Borsa ve döviz yarı yolda bırakıyor gayrimenkul ise bırakmıyor" diye konuştu.

'MİNİ'LERE TALEP UPTWİNS'İ YAPTIRDI
Durbakayım, UpTwins adıyla Kartal'da eski Baymak fabrikasının olduğu yerde yeni bir projeye de başlayacaklarını aaıkladı. Eylül'de inşaatına başlanacak proje stüdyo, 1+1 ve 2+1'ler olmak üzere toplam 385 daireden oluşacak. 15 Ağustos'tan itibaren satışa çıkacak projede stüdyo daireler 103 bin TL, 1+1 daireler ise 146 bin TL'den satılacak. Projedeki 2+1 daireler ise daha sonraki etapta satışa çıkacak. UpTwins projesi 12 adet 2+1, 249 adet 1+1 ve 60 adet stüdyo daireden oluşuyor. Durbakayım projeye Kartal'daki Upcity ve UpLife projelerindeki stüdyo ve 1+1 dairelerin bitmesi nedeniyle başladıklarını açıkladı.
Sabah

Bağdat müteahhidi GS'nin stadına talip
 
Teknik Yapı'nın başkanı Nazmi Durbakayım, Seyrantepe ihalesine girmeye hazırlandıklarını belirterek, 'Eren Talu'nun mağduriyetinden akbaba gibi fayda sağlamak doğru olmaz diye ihaleye girmemiştik. Ama artık beis görmüyoruz' dedi

Bağdat Caddesi müteahhidi olarak tanınan Teknik Yapı'nın başkanı Nazmi Durbakayım, Seyrantepe ihalesine talip olacaklarını açıkladı. Durbakayım, 'Biz daha önce Seyrantepe ihalesine girmedik çünkü Eren Talu sevdiğimiz bir Galatasaraylı arkadaşımız. Onun mağdur olduğu bir ortamda, akbaba gibi fayda sağlamayı kendimize yakıştıramadık. Eren Talu'nun bıraktığı şeye koşmak gibi havadan uçmadık, biraz geri durduk. Ama şimdi ikinci ihaleye gireceğiz. Bunda bir beis görmüyoruz. Galatasaraylıyız, istekliyiz, arzuluyuz, hayırlısıysa alalım. Eren Talu da Galatasaraylıydı. Keşke Eren Talu bitirseydi'' dedi.

1+1 TALEBİ PATLADI
Bu arada yeni bir konut projesine başlamanın eşiğinde olan Teknik Yapı, UP serisini, Kartal'da başlayacağı 20 katlı ikiz kulelerden oluşan, Uptwins Deluxe Residence'la sürdürüyor. Kartal'daki 4'üncü UP projesi olacak Uptwins, 312 daireden oluşacak. 312 dairenin 300'ünü de 1+1 ve stüdyo tipi daireler oluşturacak. Nazmi Durbakayım, Kartal'da bundan önce gerçekleştirdikleri UpLife Park, Uprise Elite ve UpCity projelerinde 1+1 dairelerin süratle tükendiğini, Uptwins projesini de bu ihtiyaca cevap vermek amacıyla tasarladıklarını söyledi. Durbakayım, 'Hanımların modayı takip etmesi gibi, insanların konuta olan eğilimleri de zamana göre değişiyor. Eskiden kalabalık aile modelleri vardı. Artık çekirdek aileler hatta, ayrılmış aileler var. Çocuklar belli bir yaştan sonra evden ayrılıyor. Dolayısıyla 1+1 ya da stüdyo tipi daire ihtiyacı giderek çoğalıyor' diye konuştu. Şimdiden yeni proje için 700 civarında talep olduğunu anlatan Durbakayım, 'satışa çıktıktan sonra 15-20 gün içinde dairelerin yüzde 35'ini satacağımızı düşünüyoruz' diye ekledi.

Eylül 2011'de teslim edilecek
'KENTSEL Dönüşüm Projesi' kapsamına alınan Kartal'da ilk değişim hamlesinin UpLife Park ile atıldığını ifade eden Nazmi Durbakayım, bu sürecin Uptwins Deluxe Residence ile devam ettiğini belirtti. Her zaman olduğu gibi yeşil olgusunun ön planda olduğunu ve projenin yüzde 80'inin yeşil alana ayrılacağını söyleyen Durbakayım, önümüzdeki ay inşaata başlayacaklarını, projenin teslim tarihini ise Eylül 2011 olarak belirlediklerini sözlerine ekledi.

Projede sadece 12 adet 2+1 daire var
KARTAL'DAKİ Baymak fabrikasının yerine yapılacak Uptwins Deluxe Residence'ın satışına 15 Ağustos'ta başlanacak. Fiyatlar ise 103 bin 700 liradan başlayacak. Ataşehir, Kartal ve benzeri bölgelerde metrekare birim fiyatlarının 4 ile 5 bin lira aralığında olduğuna dikkat çeken Nazmi Durbakayım, Uptwins'te arsanın Teknik Yapı'ya ait olması nedeniyle düşük fiyat avantajı sunabildiklerini ifade etti. Projenin yatırım büyüklüğünün 70 milyon lira civarında olduğunu belirten Durbakayım, daire fiyatlarını ise şöyle özetledi: Metrekare fiyatlarımız 2 bin 59 - 3 bin lira civarında olacak. 35-38 metrekarelik stüdyo dairelerin fiyatları 103 bin 700, 55-56 metrekarelik 1+1 daireler ise 146 bin lira fiyatla satılacak. Bu projede sadece 12 tane de teraslı 2+1 dairemiz olacak. 'Bankalarla yapılan anlaşmalar sonucunda müşteriye uygun ödeme seçenekleri de sunacaklarını anlatan Durbakayım, 'Yüzde 5 peşinat ve 10 yıla yayılan cazip ödeme imkanlarımız olacak' dedi.
Şenay Köşdere/Akşam

Durbakayım: Seyrantepe ihalesine gireceğiz 

Seyrantepe ihalesine girmeyi çok istediklerini belirten Durbakayım, “Ancak Eren Talu'nun bıraktığı işe akbaba gibi girmek istemedik. Ancak şimdi ikinci ihaleye girmekte bir beis görmüyoruz. İkinci ihaleye gireceğiz. Galatasaraylıyız, istekliyiz, arzuluyuz, hayırlısıysa alalım. Eren Talu da Galatasaraylıydı. Keşke Eren Talu bitirseydi” dedi.
Milliyet

"Seyrantepe'de ikinci ihaleye gireceğiz"

Seyrantepe ihalesine girip girmeyeceklerine ilişkin bir soruya karşılık da Durbakayım, “Daha önce o ihaleye çok girmek istiyorduk, ancak Eren Talu'nun bıraktığı şeye koşmak, havadan uçmak istemedik, biraz geri durduk. Akbaba gibi olmak istemedik. Ama şimdi ikinci ihaleye gireceğiz. Galatasaraylıyız, istekliyiz, arzuluyuz, hayırlısıysa alalım. Eren Talu da Galatasaraylıydı. Keşke Eren Talu bitirseydi” dedi.
Seyrantepe'de stadın çatısı için TOKİ'nin bir yıllık ek süre tanımasının çatının yapımı için yeterli bir süreç olduğunu da söyleyen Durbakayım, “Seyrantepe ihalesinde şartlar uygun yerlere geldi. İlk müteahidi (Eren Talu) verildi mi bilmiyoruz” değerlendirmesinde bulundu. İhaleye tek başlarına gireceklerini söyleyen Durbakayım, kredilerle ilgili bir soruya karşılık da “Kriz döneminde krediler hiç olmadığı kadar bol. Çünkü kredilerin gideceği yer azaldı. Kredi ile ilgili hiçbir sorun yok” diye konuştu.
Radikal

'Seyrantepe ihalesine gireceğiz'

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Seyrantepe ihalesine gireceklerini açıklayarak, "Talu'nun yarım bıraktığı işe akbaba gibi üşüşmek istemedik. Ama yeni ihaleye gireceğiz" dedi. TOKİ'nin 3 kez üst üste iptal ettiği Seyrantepe Spor Kompleksi projesi ihalesinde yeni adaylar belli oluyor. Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Seyrantepe ihalesine gireceklerini açıkladı. Durbakayım, Eren Talu'nun sözleşmesinin feshedilmesinden sonra düzenlenen ihaleye girmek istemediklerini söyleyerek, "Eren Talu iyi bir Galatasaraylı. Ben de Galatasaraylıyım. Meslektaşımızın yarım bıraktığı işe akbaba gibi üşüşmek istemedik. Ancak o ihale de iptal edildikten sonra ihaleyle ilgilenmeye başladık. Seyrantepe Stadı ihalesine gireceğiz" diye konuştu.
Takvim


Geri Dön