26 / 04 / 2024

Teknik Yapı'dan 2014'te 8 yeni proje!

Teknik Yapı'dan 2014'te 8 yeni proje!

Gayrimenkul sektörünün güçlü oyuncularından Teknik Yapı, 2014 yılında yeni projelerinin startını vermeye hazırlanıyor. Şirketin 5.073 konutluk Evora İstanbul ise bu yıl içinde sahiplerine teslim edilecek.



Son 5 yıl içinde 6 bin 958 dairenin inşaatına başlayan Teknik Yapı, her gün 4 daireye denk gelen bu süreçte verdiği taahhütleri zamanında gerçekleştiriyor. 

Marka aynı döneme denk gelen süre içinde ise 6 bin 411 daireyi sahiplerine teslim ederek bir rekora imza attı. Teknik Yapı Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, bu yılın sonunda 5 bin 073 konutluk Evora İstanbul'un tesliminin tamamlanmasıyla günlük daire teslim sayısının 4'e çıkacağmı söyledi. 2014 yılında da hız kesmeden yoluna devam edecek Teknik Yapı, bu yıl içinde toplu konut ve butik kapsamında 8 ayrı projenin startını vermeyi planlıyor. 


8 projenin hazırlığı var 


Teknik Yapı markası olarak 2013'te sağladıkları başarıyı 2014'e de taşımayı hedeflediklerini dile getiren Umut Durbakayım, bu yıla irili ufaklı 8 ayrı proje ile damga vurmak istediklerini belirtti. Durbakayım, Fikirtepe, Halkalı, Suadiye, Bağdat Caddesi gibi bölgelerde toplam 4 bin konutluk proje hedefini gerçekleştirmek için emin adımlarla ilerlediğini ifade etti. 


Yıla damgasını vuracak projeler


Concord İstanbul'u yılın ilk çeyreğinde satışa sunan Teknik Yapı, ilk etabı ** oluşturan 622 rezidans dairenin yüzde 80'ini birkaç ay içinde satmayı başardı. 

Teknik Yapı, Concord istanbul'un ilk etabmdaki 622 rezidans daireden sonra, ikinci etabı oluşturan 551 adetlik ikinci etabı için ruhsat onayını bekliyor. Yılın sonuna doğru diğer iki adayı da projelendirip satışa çıkmak Teknik Yapı'nın hedefleri arasında yer alıyor. Sözleşme imzalayan dört ada satışa çıktığında toplam 55.5 bin metrekarelik bir alanda 555.1 bin metrekarelik inşaat gerçekleştirilmiş olacak. 2014'ün en prestijli Teknik Yapı eserlerinden biri olmaya aday Suadiye'de 10 dönümlük bir arazi içindeki konsept projede satış için son aşamaya geldi. Tamamı konuttan oluşacak bu proje Kadıköy sahilindeki en büyük butik proje olacak. Avrupa yakasında ise İkitelli bölgesinde yine Teknik Yapı imzasını taşıyacak karma bir proje, Metropark markası gibi avantajlı bir fiyatla satışa sunulacak. Fikirtepe'de Suadiye Sahil ve Bağdat Caddesi'nde 5 butik projesinden ikisinde de hafriyat çalışması başlatan marka, diğer projeler için mimari ve ruhsat çalışmalarını sürdürüyor.


Evora'da yaşam başlıyor


Teknik Yapı için 2014'ün önemli başarılarından birinin de Evora İstanbul'un teslimi olacağını söyleyen Durbakayım, "Projede yer alan 5.073 bağımsız bölüm Temmuz ayından itibaren teslim edilmeye başlanacak" dedi. 


Metropark'ta rekabetçi fiyat


Teknik Yapı'nın başarısının, uyguladığı başarılı satış stratejisinden kaynaklandığını anlatan Durbakayım, "Fiyat rekabetini konut finansman oranı, peşinat ve vadeye de yansıtan Teknik Yapı, bir ay içinde 500 daireyi satma başarısı gösterdi. Teknik Yapı Metropark'tan daire alanların profilinde de beyaz yakalı çalışanların yoğunluğu var. Projeyi pilot, hostes, mühendis, bankacı gibi hukuk, sağlık, kamu ve özel sektörde çalışanlar yaşama amaçlı tercih ediyor" dedi. 


Fikirtepe'de Concord rüzgarı


Teknik Yapı, toplamda 1.173 rezidans daireden oluşan Concord İstanbul projesinin ilk etabını oluşturan 622 rezidansın yüzde 52'sini gelen yoğun talep sonucunda ilk 10 günde sattı. 

Concord İstanbul'un birden fazla avantaj sağladığı için böyle bir satış başarısı yakaladığını ifade eden Durbakayım, "önümüzdeki yıllarda Anadolu yakasının ticaret merkezi olacağını düşünen kurumsal firmalar da daire sahibi olanlar arasında yer aldı" açıklamasını yaptı.


Posta


Geri Dön