23 / 04 / 2024

Teknokent AŞ Yeni Kuluçka Binası'nın temeli atıldı!

Teknokent AŞ Yeni Kuluçka Binası'nın temeli atıldı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Sakarya Teknokent AŞ Yeni Kuluçka Binası Temel Atma Töreni'nde, teknoparkların, bilginin teknolojik faaliyetlere dönüştürüldüğü önemli merkezler olduğunu söyledi.



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, teknoparklardaki çalışmalara ilişkin, "Burada yaptığımız çalışmaların her birisinin yüzde 100 sonucu vardır' diyemeyiz fakat bu çalışmaların her birisinin insanlık için önemli bir adım olduğunu söyleyebilirim. O yüzden görev alan herkes çok değerli bir iş yapıyor." dedi.


Çelik, Sakarya Teknokent AŞ Yeni Kuluçka Binası Temel Atma Töreni'nde, teknoparkların, farklı paydaş ve meslek gruplarının bir arada durduğu, bulunduğu ve çalıştığı, bilginin teknolojik faaliyetlere dönüştürüldüğü önemli merkezler olduğunu söyledi.


Burada yapılan çalışmaların riskli olduğunu ifade eden Çelik, "Yani her attığınız adım, yaptığınız masraf illa bir ürüne dönmeyebilir ama attığınız adım, o proje insanlığa bir imkan sağlayacak adım olarak önümüzde duruyor. Dolayısıyla 'burada yaptığımız çalışmaların her birisinin yüzde 100 sonucu vardır' diyemeyiz fakat bu çalışmaların her birisinin insanlık için önemli bir adım olduğunu söyleyebilirim. O yüzden görev alan herkes çok değerli bir iş yapıyor." diye konuştu.


Çelik, kuluçka merkezlerinin üretime ve geleceğe dönük bir adımın en açık yeri olduğunu, o yüzden çok önem verilmesi gerektiğini ifade ederek, "Dünya hakikaten birbiriyle öyle yarış içerisindeki biz o yarışın hiçbir zaman gerisinde kalmayı istemeyiz. Geleceğimiz çok aydınlık. Herkesin bu aydınlıkta emeği var. Hocalarımıza, KOBİ'lerimize teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.


Sakarya Üniversitesi Rektörü (SAÜ) Prof. Dr. Muzaffer Elmas da Türkiye'de Ar-Ge, teknoloji, bilim ve üretime önemli destek verildiğini kaydetti.


Teknokentte bulunan firmalardan daha önemli, ses getirici ve sonuç odaklı projelere imza atmalarını isteyen Elmas, bu konuda çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.


Törene, AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin ve öğretim üyeleri katıldı.


AA


Geri Dön