29 / 03 / 2024

Teknoloji tutkunları için konut projeleri!

Teknoloji tutkunları için konut projeleri!

Kalp hastalarına özel asansörden fiber optik teknolojiye, Wİ – Fİ'den özel yazılımlı tabletlere kadar birçok teknolojik altyapıyı barındıran konut projelerindeki bu detaylar oldukça dikkat çekici. İşte teknoloji tutkunları için konut projeleri...




Teknoloji çağının gereklerini konut projeleri de yerine getiriyor. Günümüz konut projeleri artık konforu ve teknolojiyi birarada sunuyor. Sizde internet / TV / uydu gibi teknolojik unsurlara düşkünseniz bu projelere bir göz atın. İşte konutlardaki teknolojik detaylar..  


Teknoloji tutkunları için konut projeleri!


Mavera Başakşehir – Living Lab ICT sistemi

Makro İnşaat ve Başakşehir Belediyesi ortaklığında yükselen Mavera Başakşehir projesi teknoloji düşkünlerine özel imkanlar sunan projelerden sadece biri. Başakşehir'de hayat verilen projede “Living Lab ICT” sistemi yani Bilgi İletişim Teknolojileri sakinlerin kullanımına sunulacak. Bu sistemin taşıdığı anlam ise şu; Konut sahiplerine teslimatta özel yazılımlı tabletler verilecek. Daire sakinleri bu tabletler sayesinde birçok olanağa kavuşmuş olacak. Bunlar arasında; evden market siparişi vermek, aile hekimi ile görüşebilmek, çocukların okula gidemediği durumlarda dersleri evden takip edebilmek gibi imkanlar bulunuyor. Projede ayrıca Wi – Fi Park'ta yer alıyor. 


3+1, 4+1, 5+1 ve 8+2 daire seçeneklerinin bulunduğu Mavera Başakşehir'de toplam 274 daire ve 70 dükkan bulunuyor. Teslimlerin 18 ay sonra gerçekleşeceği projede konut fiyatları ise 437 bin TL'den başlıyor, 1 milyon 613 bin TL'ye kadar çıkıyor. 


Teknoloji tutkunları için konut projeleri!


Antteras – Digiturk ve D – Smart altyapısı 

Ant Yapı'nın projesi Antteras ise teknolojik altyapısı sayesinde sakinlerine türlü hizmetler sunacak projelerden. Beylerbeyi'ne konumlandırılan Antteras'ta konutların bütün odaları ve mutfaklarında telefon ve TV hattı var. Ayrıca projede her konuta özel 2 harici hat DVB – S ile 32 lokal yayın, Dıgıturk ve D – Smart altyapısı ile kablolu yayına uygun borulama altyapısı da yer alıyor. Antteras'ta site içinde Wİ – Fİ kablosuz internet için altyapı da mevcut. Projenin dikkat çeken diğer teknolojik hizmetleri ise şöyle; Ana girişte 7/24 hizmete uygun güvenlik binası, site girişi ve çevre duvarlarında yüksek çözünürlük ve gece / gündüz özellikli kameralar, görüntülerin dijital ortamda kaydedilebilmesi için gerekli altyapı, site güvenliği ile irtibatlı görüntülü interkom sistemi. 


2015'te teslimlerin gerçekleşeceği proje toplamda 14 villadan oluşuyor. Antteras'ta konutların metrekare birim fiyatlarının ise 5 bin dolar ile 6 bin dolar arasında olacağı bekleniyor. 


Teknoloji tutkunları için konut projeleri!


Anthill - “Her asansöre binemem”

Ant Yapı'nın Bomonti'de yükselen bir diğer projesi Anthill Residence'da bulunan detay ise dikkat çekici. Projedeki bu detay kalp hastalarını ilgilendiriyor. Kalp pili, kalbin işlevini yerine getiremediği durumlarda, bu yetersizliği gidermek adına hastalara takılan bir cihaz. Bu cihazı kalbinde taşıyanların her asansöre binemediklerini biliyor muydunuz? Kalp pili takılan hastalar sadece halatlı asansör sistemini kullanabiliyorlar. Anthill’deki asansörlerin tamamı ise halatlı.


Teslimlerin hemen gerçekleştiği Anthill Residence'da 1+1 ve 2+1 daire seçenekleri yer alıyor. Anthill Residence'da konut fiyatları ise 572 bin dolardan başlıyor, 1 milyon 162 bin dolara kadar çıkıyor.


Teknoloji tutkunları için konut projeleri!


Elit Grand Palas – Hızlı kablosuz internet 

Klasik Türk mimarisinin izlerini taşıyacak şekilde tasarlanan Elit Grand Palas'taki teknolojik altyapı ise hiç de klasik değil. Delmar Yapı imzalı projede son sistem uydu ve kablolu TV altyapısı, her dairede telefon hattı, hızlı kablosuz internet için ADSL altyapısı mevcut. Ayrıca bina otomasyonu ve faturalamaya uygun elektronik sayaçlar, hayat koruyucu kaçak akım rölesi, zehirli gaz çıkarmayan halojensiz kablo tesisatı, yıldırımdan korunma tesisatı ve paratoner, topraklama tesisatı, otomatik olarak devreye giren merkezi jeneratör de bulunuyor. 


Teslimlerin Haziran 2014'te yapılacağı proje Kurtköy'de yükseliyor. 1+0, 1+1 ve 2+1 daire tiplerinin bulunduğu projede konut fiyatları 175 bin TL'den başlıyor. 


Teknoloji tutkunları için konut projeleri!


İstanbul Lounge 2 – Fiber Optik teknoloji

Halkalı'da yer alan İstanbul Lounge 2 projesinde ise birçok teknolojik hizmet bulmak mümkün. Eroğlu Gayrimenkul tarafından hayat verilen projede her dairede fiber optik telefon, IP TV altyapısı var. Ayrıca her dairede 4 adet harici telefon hattı için altyapı kurulu. İstanbul Lounge 2'de Uydu TV yayınlarını vermek için, merkezi Headent sistemi de mevcut. Her daireye, 40 adet kanal yayını+digitürk+D smart yayını veriliyor. Daire sahibi Digitürk veya D Smart 'a abone olarak, Decoder üzerinden (her TV prizine decoder bağlayabilir) bu yayınları izleyebiliyor. 


Toplamda 605 daireden oluşan projede teslimler bu ay içinde gerçekleşecek. 1+0'dan 4+1'e kadar dairelerin yer aldığı projede konut fiyatları 204 bin TL'den başlıyor, 733 bin TL'ye kadar çıkıyor. 


Teknoloji tutkunları için konut projeleri!


Life In Vera – Herşey tek tuşla 

Esenyurt'ta yer alan Vera Group imzalı Life In Vera projesinde ise özel bir sistem bulunuyor. Bu sisteme göre birçok şeyi tek tuşla yapabiliyorsunuz. Eşiniz ile akşam sinemaya veya yemeğe gitmek istediğinizde tek tuş ile önce rezervasyonunuzu yapıyor sonrasında da çocuğunuzu bırakabileceğiniz bir bakıcıya ulaşıyorsunuz. Canınız hem evde oturup hem de tavla mı oynamak istedi? Tek tuşla hangi komşularınız ile tavla oynayabileceğinizi hatta turnuva düzenleyebileceğinizi görebiliyor; komşularınızı görüntülü sistem ile evinize davet edebiliyorsunuz. 


Toplamda 1.056 daire ve 85 ticari üniteden oluşan Life In Vera'da teslimler Şubat 2014'te gerçekleştirilecek. 1+0, 1+1, 2+1 ve 3+1 daire seçeneklerinin yer aldığı projede konut fiyatları 79 bin TL'den başlıyor. 


Teknoloji tutkunları için konut projeleri!


Beykonakları – Cep telefonuyla yönetim 

Anadolu Hisarı Otağtape'de hayata geçirilen Beykonakları projesinde elektrikli cihazlar cep telefonuyla yönetiliyor. Tek bir kumanda cihazı ekranı veya çok az sayıda anahtar ile ışığı, ısıtma sistemini, jaluzileri veya hırsızlık alarm sistemi kontrol ediliyor. 


EA İnşaat imzası taşıyan Beykonakları'nda toplam 54 daire yer alıyor. 2+1, 2+1 dubleks, 3+1, 4+1, 4+1 çatı dubleks ve 5+1 bahçe dubleks daire seçeneklerinin olduğu projenin yatırım maliyeti 110 milyon dolar. 


Teknoloji tutkunları için konut projeleri!


Life City – Tüm alanlarda sınırsız Wİ – Fİ  

Gökil İnşaat'ın projesi Life City'ni tercih edenleri ise tüm alanlarda sınırsız Wİ – Fİ hizmeti bekliyor. Beylikdüzü'nde yer alan proje toplamda 167 daireden oluşuyor. 35 bin 125 metrekarelik alan züerinde yükselen Life City'de 1+1'den 3+1'e kadar konut tipleri mevcut. Projede daire büyüklükleri ise şöyle; 1+1 daireler 70 metrekare ile 100 metrekare arasında, 2+1 daireler 100 metrekare ile 140 metrekare arasında ve 3+1 daireler de 124 metrekare ile 188 metrekare arasında değişiyor. 


Atatürk Havalimanı'na 18 kilometre mesafede konumlanan Life City Beylikdüzü Evleri'nin sosyal donatı alanları arasında;  yüzme havuzu, spa, fitness center, yürüyüş parkurları, Türk hamamı, güvenlik hizmetleri, çocuk oyun alanları ve  otopark yer alıyor. 

Teknoloji tutkunları için konut projeleri!


AyışığıVadi Evleri – Headend TV Sistemi

Beylikdüzü'nde yer alan Ayışığı Vadi Evleri'nde Headend TV Sistemi'ni bulmanız mümkün. Söz konusu sisteme göre, ayrı birer alıcı alınmadan TV yayını tüm odalara dağıtılıyor. Ayrıca projede daireler arasında herhangi bir ücret ödemeden telefon görüşmesi yapılmasını sağlayan intercom sistemi de yer alıyor.


Demir İnşaat'ın projesi Ayışığı Vadi Evleri toplam 489 daireden oluşuyor. Nisan 2013'te teslimlerin gerçekleştirileceği projede 1+1'den 4+1'e kadar daire alternatifleri var. 6 bloklu projede 1+1 daireler 66 metrekare, 2+1 daireler 98 ile 107 metrekare, 3+1 daireler 130 – 146 – 166 metrekare ve 4+1 daireler ise 223 – 226 – 273 – 274 metrekare büyüklüklere sahip. 


Teknoloji tutkunları için konut projeleri!


Kurtköy Flex – IPPhone kullanma

Dumankaya İnşaat tarafından hayat verilen Dumankaya Kurtköy Flex projesinde IPTV, IPPhone kullanma, hızlı internet bağlantısı, on – line takip sistemi gibi özellikler var. Kurtköy'de yükseltilen ve Ağustos 2013'de teslimlerin gerçekleştirileceği projede toplam 374 konut yer alıyor. 5 bloklu Dumankaya Kurtköy Flex'te stüdyodan 2+1'e kadar daire seçenekleri bulunuyor. Fleks Kurtköy'de 1+1'lerin alanları 60 ila 86 metrekare arasında değişirken fiyatları 183 bin ila 260 bin TL arasında farklılık gösteriyor. 90-99 metrekare aralığındaki Dumankaya Kurtköy Flex satılık 2+1'lerin fiyatları ise 255 ila 285 bin TL arasında farklılık gösteriyor.


Şebnem BER/Emlakkulisi.com 


Geri Dön