27 / 04 / 2024

Teknopark Ar-Ge binaları ve otopark yapım işi ihaleye çıktı!

Teknopark Ar-Ge binaları ve otopark yapım işi ihaleye çıktı!

Teknopark İstanbul Tekonoloji Geliştirme Bölgesi'nin 5 bloklu Ar-Ge binası ile kapalı otopark inşaatı yapım işi ihale edilecek. İhale 26 Ağustos 2011 Pazartesi günü saat 10.00'da yapılacak



Teknopark İstanbul Tekonoloji Geliştirme Bölgesi tarafından verilen ilan şu şekilde;

TEKNOPARK İSTANBUL TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ 5 BLOKLU AR-GE BİNASI İLE KAPALI OTOPARK İNŞAATI YAPIMI

İşletmemizce; Pendik Kurtköy mevkiinde yer alan Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'na kuzey yönünde bitişik İstanbul Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde, IV. ve V. sınıf yapı sınıfına giren, 1 no'lu ve 2 no'lu AR-GE binaları ile kapalı otopark binası inşaatları yaptırılacaktır.

Sayılan inşaat işlerine dair hazırlanan İdari ve Teknik Şartnameler 2.000 TL. karşılığında adresi aşağıda yer alan Teknopark İstanbul A.Ş. Bina, Park ve Arazi Yönetim Müdürlüğü'nden temin edilebilir.

İdari Şartname, Teknik Şartname ve ekli Projelerine göre hazırlanacak Yeterlik Dosyalarının en geç 08 Ağustos 2011 Pazartesi günü saat 16:00'a kadar Teknopark İstanbul A.Ş. Bina, Park ve Arazi Yönetim Müdürlüğü'nde bulunacak şekilde gönderilmesi veya elden teslim edilmesi gerekmektedir.

Teknopark İstanbul A.Ş. postadaki gecikmeler de dhil olmak üzere, Yeterlik Dosyalarındaki gecikmelerden hiçbir sorumluluk kabul etmeyecek olup yukarıda belirtilen tarih ve saatten sonra gelen dosyalar değerlendirmeye alınmayacaktır. Yeterlik alan İstekliler, bu işe dair fiyat tekliflerini, anahtar teslimi götürü bedel üzerinden, kapalı zarf teklif + 1 tur kapalı eksiltme usulüyle, Teknopark İstanbul A.Ş. Genel Müdürlüğü'nde, 26 Ağustos 2011  Cuma günü saat 10:00'da düzenlenecek olan ihalede hazır bulunarak vereceklerdir.

Mali kapasiteye ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:

- İsteklinin Vergi Dairesi veya Yeminli Mali Müşavir veya Serbest Muhasebeci Mali Müşavir onaylı ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait bilanço ve bilançonun gerekli görülen yerleri ve gelir tabloları.

- Son yıla ait bilançosunda;
Cari oranın (dönen varlıklar/kısa vadeli borçlar) en az 0,75 olması,
Öz kaynak oranın (öz kaynaklar/toplam aktif) en az 0,15 olması,
Kısa vadeli banka borçlarının öz kaynaklara oranının 0,50'den küçük olması,
mali yeterlik kriterleri olarak öngörülür ve sayılan üç kriter birlikte aranır. Sunulan bilançolarda yıllara yaygın inşaat maliyetleri ile hakediş gelirlerinin gösterilmesi zorunludur.

- Yukarıda belirtilen kriterleri bir önceki yılda sağlayamayanlar, son iki yıla ait belgelerini sunabilirler. Bu takdirde, son iki yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.

- Son yıla ait gelir tablosunda, ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait toplam cironun, 50.000.000 TL'den az olmaması gerekir.

- Bu kriteri bir önceki yılda sağlayamayanlar, son iki yıla ait belgelerini sunabilirler. Bu takdirde, son iki yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.

- İş ortaklığı olarak ihaleye katılan isteklilerde; toplam ciroya ilişkin kriterin, asgari %70 oranında pilot ortak tarafından sağlanması zorunludur.

Mesleki ve Teknik Yeterlik Belge ve Kriterleri;

- İsteklilerin ihale konusu iş veya benzer nitelik ve ölçekteki işlerde en az on yıl deneyimli olmaları gerekmektedir.

- İsteklinin ihale tarihinden geriye doğru son on yıl içinde; Yurt içinde veya yurt dışında kamu veya özel sektörde tek bir sözleşme kapsamında;

IV. ve V. sınıf yapı sınıfına giren ve asgari 30.000 m2'si yüksek nitelikli ve yüksek teknoloji donanımlı (AR-GE Binası, Hastane, Havaalanı Terminal Binası, Akıllı Bina v.b.) olan, asgari 50.000 m2 ve üzeri betonarme bina inşaatı işini başarıyla tamamlamış olmak Veya,

IV. ve V. sınıf yapı sınıfına giren, kapalı inşaat alanı 50.000 m2 ve üzeri betonarme bina inşaatı işi ile kapalı inşaat alanı en az 30.000 m2 olan yüksek nitelikli ve yüksek teknoloji donanımlı (AR-GE Binası, Hastane, Havaalanı Terminal Binası, Akıllı Bina v.b.) bina inşaatı işini ayrı ayrı tamamlamış olmak

Şartlarına haiz deneyimini gösteren "İş Bitirme Belgelerini sunmaları gerekir.

- İsteklilerin yukarıda belirtilen yeterlik kriterlerini sağlamaları ve buna ait kanıtlayıcı belgeleri yeterlik dosyası kapsamında sunmaları gereklidir.

- İş bitirme belgelerinin ilgili idarelerce onaylanmış suretleri ya da bu belgelerin noter onaylı suretleri sunulacaktır.

- İstekliler yukarıda sayılan işlerle ilgili sözleşmeye bağlanmış ve devam eden benzer işlerine dair belgeleri de sunabilirler. Devam eden işler kapsamında (içinde işin bedelinin yer alması kaydı ile) ilgili idare ile istekli arasında imzalanmış sözleşmelerin idarelerce onaylanmış suretleri ya da bu belgelerin noter onaylı suretleri sunulacaktır.

- İsteklinin ortak girişim olması halinde ortaklık oranına ve pilot veya özel ortak olmasına bakılmaksızın benzer işlere ait iş bitirme belgeleri bir bütün olarak değerlendirilecektir. Teknopark İstanbul A.Ş., 4691 ve 6170 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu kapsamında faaliyet gösteren "Yönetici Şirket" statüsünde olup, 2886 ve 4734 sayılı yasalara tabi değildir. Teknopark İstanbul A.Ş. işi kısmen ya da tamamen yaptırıp yaptırmamakta, iptal etmekte, işi dilediği miktar ve usulde dilediğine vermekte tamamen serbesttir.

TEKNOPARK İSTANBUL A.Ş.

ULUSLARARASI HAVALİMANI A BLOK 34912
Pendik-İstanbul/Türkiye
Tel: 0 216 585 56 60 - Fax: 0216 585 56 65
e-mail: [email protected]
www.teknoparkistanbul.com


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com


Geri Dön