27 / 04 / 2024

Teknopark İstanbul LEED Gold sertifikası aldı!

Teknopark İstanbul LEED Gold sertifikası aldı!

85 firmaya ev sahipliği yapan Teknopark İstanbul, Altensis danışmanlığında, yeşil bina anlayışı nedeniyle LEED Gold sertifikasını aldı. LEED Master Site yönetimini de yine kendilerinin yapacağı belirtildi.



Altensis'in kurucu ortağı Emre Ilıcalı, çevre dostu bina kriterleri esas alınarak tasarlanan Teknopark İstanbul'un, düşük işletme, enerji ve operasyon giderlerine sahip olacağını söyledi. Emre Ilıcak, "Böylece yeşil Teknopark'ta düşen giderler ve enerjiden tasarruf edilmesi ile birlikte teknolojiye daka fazla kaynak ayrılmasının ve daka fazla yatırım yapılmasının önü açılacak" dedi. Ilıcak, Teknopark İstanbul'un tamamını kapsayan LEED Master Site yönetimini de yine kendilerinin yapacağını söyledi. 


Emre Ilıcalı, projenin Ar-Ge ve kuluçka merkezi binalarının çevreye olumsuz etkilerini önleyecek, karbon emisyonlarını azaltacak, ayrıca işletim giderlerini azaltarak, operasyonel maliyetleri en aza indirecek şekilde inşa edildiğini açıkladı. Teknoparkta dikkati çeken bazı özellikler şöyle: Elektrikli araç kullanımı için alt yapı sağlandı. Çatı ve teras bahçeleri ısı adası etkisini azaltırken, çalışanlara açık alan olarak hizmet edecek. Peyzaj tasarımında bölgenin iklimine uygun, az su tüketen bitkilerle su tüketiminde yüzde 50'ye varan tasarruf sağlandı. Az su tüketen verimli batarya ve rezervuarlar kullanılarak su tüketiminde yüzde 30 tasarruf edüdi. Ar- Ge binalarının alt yapısı ilerde kendi kendine yetebilecek şekilde planlandı. Güneş kollektörleri ile sıcak su temini, fotovoltaj paneller üe elektrik üretimi sağlandı. 


Dünya


Geri Dön