26 / 04 / 2024

Teknosa, 81'inci mağazasını Şırnak'ın Cizre ilçesinde açtı!

Teknosa, 81'inci mağazasını Şırnak'ın Cizre ilçesinde açtı!

Teknosa, dünyada ilk robotu tasarlayan İslam âlimi El-Cezeri'nin vatanı olarak bilinen Şırnak Cizre'ye de girdi. Firma Cizre ile birlikte Türkiye'nin bütün illerinde mağaza açmış oldu...



Teknosa, dünyada ilk robotu tasarlayan İslam âlimi El-Cezeri'nin vatanı olarak bilinen Şırnak Cizre'ye de girdi. Firma Cizre ile birlikte Türkiye'nin bütün illerinde mağaza açmış oldu.


Türkiye'nin bütün illerinde olmak vizyonuyla yola çıkan Teknosa, 81'inci mağazasını Şırnak'ın Cizre ilçesinde açtı. Dünyada robot teknolojilerinin atası kabul edilen İslam alimi Ebû'l İz İbni İsmail İbni Rezzaz El Cezeri'nin vatanı olarak Şırnak'ın Cizre ilçesinde açılan mağazayla birlikte Teknosa, 81 ilde mağazası olan tek teknoloji perakende zinciri unvanını da kazandı. Cizre ile birlikte toplam 310 mağazaya ulaştıklarını dile getiren Teknosa Genel Müdürü Necil Oyman, sene başından beri Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde açılan Teknosa mağaza sayısının 7'ye, bölgede ise bunun 38'e yükseldiğini söyledi. Teknosa.com adresini en çok ziyaret eden şehrin Şırnak olduğunun altını çizen Oyman, özellikle doğudaki mağazaların en yüksek ciro yapan mağazalar arasında olduğunu belirtti. 


Doğu halkı garantili ürün istiyor 

Kaçakçılığın yoğun olduğu sınır illerinde artık insanların garantili ve satış sonrası servisi olan ürünleri talep ettiğini dile getiren Oyman, "Özellikle cep telefonu satışlarının yapıldığı pasajların yanına açtığımız mağazalarımız dahi yüksek ciro yapıyor. Sonuçta insanlar değerli bir ürün alıyor ve sonrasında servisinden de yararlanmak istiyor. O yüzden mağazalarımızın ciroları yüksek" dedi. 


Mağazada kredi veriyoruz 

Taksite sınır getirilmesinin ardından sektörün kendine yeni çözümler aradığına dikkat çeken Oyman, bankalarla yaptıkları işbirlikleri neticesinde mağazada kredi vermeye başladıklarını söyledi. Oyman, "Tüketiciye çok düşük faizlerle kredi alabiliyoruz. Bu uygulama da satışlara pozitif yansıyor. Çekilen kredinin yüzde 75'i telefona gidiyor" diye konuştu. Apple'ın son ürünü iPhone 6'nın 26 Eylül'de satışa çıkacağını belirten Oyman, bir yandan da yerli telefonların performansını çok beğendiğini söyledi. 


Leonardo da Vinci'ye ilham kaynağı oldu

Ebû'l İz İbni İsmail İbni Rezzaz El Cezerî İslam'ın altın çağında çalışmalar yapmış bir bilim adamı ve mühendistir. Sibernetiğin ilk adımlarını attığı ve ilk robotu yapıp çalıştırdığı kabul edilen Ebû'l İz El Cezeri'nin Leonardo da Vinci'ye ilham kaynağı olduğu düşünülüyor. 1136 yılında Cizre'nin Tor mahallesinde doğan ve lakabını yaşadığı yerden alan El-Cezeri, öğrenimini Türk Medresesi Camia'da tamamladı. Fizik ve mekanik alanlarına yoğunlaşan El-Cezeri, onlarca buluşa imza attı. Batı literatüründe M.Ö. 300 yıllarında Yunan matematikçi Archytas tarafından buharla çalışan bir güvercin yapılmış olduğu belirtilse de, robotikle ilgili bilinen en eski yazılı kayıt El-Cezeri'ye âit. 


Pınar Çelik/ Sabah 


Geri Dön